Антрекот з свинини в духовці: робимо по простому рецептом

Загрузка...

Антрекот — слово французького походження. Воно перекладається як «міжреберна частина» («антре» — між, «кіт» — ребро). Французи з їх перевагою до м’яса великої рогатої худоби готують його з яловичини. Але в умовах глобалізації всі терміни вже давно перекочували з рідних пенатів і вкоренилися у словниках інших країн. Тому антрекот з свинини в духовці або на грилі готують і пропонують у цілком респектабельних ресторанах, нітрохи не бентежачись «свинячим» походженням головного інгредієнта. Так що антрекот в духовці у своєму соку «a la naturel» цілком може бути і свинячим.

Свинячий відруб, розрізаний на антрекоти

ef76914e1c2411f6b8834579b1b34561 Антрекот з свинини в духовці: робимо по простому рецептомВ принципі будь-яке м’ясо з яловичини або свинини на кісточці або навіть без неї може іменуватися антрекотом. Наявність кістки робить м’ясо соковитим, надає йому особливий смак і аромат. Так що, якщо є вибір, віддайте перевагу все ж «кістляве» м’ясо. Пропонуємо варіант приготування цієї смачної частини свинини.

Елементарна рецептура з картоплею

Це дійсно простий варіант, як приготувати відмінний антрекот в духовці в лічені хвилини. Тут мається на увазі час, витрачений до закладки страви в духову шафу. Запікати близько 1 години.

Щоб нагодувати 5 осіб потрібні:

  • антрекоти з свинини — 5 шт. (загальна маса близько 1 кг)
  • картопля — 700-800 гр.
  • гірчиця гостра (бажано) — 3 ст. лож.
  • часник — 4 зубки
  • сіль, чорний перець крупного помелу — за смаком
  • спеції для картоплі (орегано, розмарин, каррі, паприка) — за смаком
  • спеції для м’яса (мускатний горіх, імбир, хмелі-сунелі) — за смаком
  • оливкова мало (можна будь очищене соняшникова) — 3 ст. лож.

Етапи приготування

a9f4252c464e8f24fb9bb1ddee191099 Антрекот з свинини в духовці: робимо по простому рецептомДуже простий і досить швидкий рецепт, щоб приготувати свиняче мяско з картоплею в духовій шафі.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Еклери з вершковим кремом

1. М’ясо під майбутній антрекот у фользі ретельно миємо, підсушуємо тканинним або паперовим рушником. Кісточку (якщо м’ясо на ребрах) трохи відсікаємо від м’яса — мяско на кістки буде легше обробляти, і воно буде виглядати ефектніше. М’якоть дуже легко відбиваємо.

2. Натираємо свининку сіллю, перцем, улюбленими спеціями.

 

3. Робимо з гірчиці і роздавленого часнику суміш і просочуємо, промазуємо нею м’ясо. Залишаємо постояти, скільки дозволяє час. Оптимально — близько 10 годин в холодильнику.

Рекомендація: якщо часу критично не вистачає, свинину тримаємо в теплі годину, півтори, після чого антрекоти з соусом обсмажуємо на сильному вогні.

4. Миємо, чистимо картоплю, розрізаємо її на великі часточки (6-8 часточок з 1 картоплини).

5. 6fe3412c53b03b5baaddf08c327873c2 Антрекот з свинини в духовці: робимо по простому рецептомРобимо для картоплі «ароматне масло» з оливкового масла, спецій для картоплі, солі. Обвалюємо в цій суміші часточки і, не даючи їм відстоятися (випустити сік), негайно складаємо разом з м’ясом в конверт з фольги. У цьому випадку антрекоти з свинини будуть саме запікатися, а не варитися у картопляному соку.

6. Конверт з фольги до кінця не закриваємо, щоб свинячий антрекот був не вареним. Оптимальний діаметр отвору — 5-8 див.

7. Настав час розмістити антрекот з свинини в духовці. Режим: «верх і низ», температура від 180 до 200 градусів.

Якщо мяско робиться на кістки, страва буде готове через годину, якщо без — через хвилин 40. Якщо свинячий антрекот робився з ошийка або чистого філею, то він буде готовий через 30 хвилин (час готовності картоплі). В останні хвилин 10 відкрийте фольгу повністю, щоб отримати рум’яну скоринку на м’ясі.

Бон апетит!

Саморобний антрекот з свинини в духовці багато краще ресторанного. Адже ви самі переконалися, що особливих хитрощів в його приготуванні немає. Але будь-який чоловік, отримавши на свою тарілку такий апетитний шматок м’яса, по достоїнству оцінить ваші кулінарні здібності.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Ванільне печиво з джемом

Загрузка...