Баклажани з куркою в духовці — симфонія смаку і аромату.

Загрузка...

Баклажани завжди служили джерелом натхнення для кулінарів. Вони чудово поєднуються з різними приправами, іншими овочами, але особливо смачні запечені баклажани з куркою в духовці. Найпопулярніші і доступні рецепти можуть використовуватися для щоденного меню.

Рецепт 1

1c241aa73079927269fd077d26802eb4 Баклажани з куркою в духовці   симфонія смаку і аромату.На 5 порцій знадобиться:

  • 600 г курячого філе;
  • 8 картоплин середнього розміру;
  • 1 великий баклажан;
  • 1 головка цибулі;
  • 5 — 6 соковитих томатів;
  • 2 ст. л майонезу;
  • рослинна олія для обсмажування картоплі і змащування форми.

Курка з баклажанами і картоплею в духовці готується не більше 20 хвилин.

Порізати філе довгастими шматочками, цибулю — півкільцями, перемішати, залити майонезом, поставити в холодне місце на півгодини.

Четвертинки очищеного картоплі посолити, обсмажити до золотистого кольору на сильному вогні. Головний овоч нарізати кубиками, помідори — скибочками і перемішати з картоплею. Викласти у змащену форму всі овочі рівним шаром, поверх них — м’ясо.

Запечені баклажани з куркою та картоплею можна приготувати, замінивши картоплю на кабачки. У цьому випадку нейтрального смаку овоча додадуть пікантності пряні спеції.

Рецепт 2

1b92cadbfcb7c7b718d409dfb8748909 Баклажани з куркою в духовці   симфонія смаку і аромату.Витрата продуктів на 2 порції:

  • 2 баклажана;
  • 2 курячих філе;
  • 2 помідори;
  • 8 ст. л тертого сиру;
  • 1 цибулина;
  • зелень петрушки;
  • сіль, перець за смаком;
  • рослинне масло.

Нарізані кружечками, товщиною близько 5 мм, головний овочевий інгредієнт обсмажити з обох сторін.

 

Подрібнені цибулю і часник обсмажити на повільному вогні, додати протерті томати, перець, сіль, рубану зелень і продовжувати готувати соус близько 10 хвилин.

Філе нарізати кубиками або смужками, опустити в киплячу олію на кілька хвилин. У форму або глибоку сковороду, змащену маслом, укладати шарами баклажани і філе, додаючи соус. Останнім шаром повинен бути сир. Блюдо запікається в духовці до утворення рум’яної сирної скоринки. Баклажани з куркою в соусі хороші і в гарячому вигляді, і в якості холодної закуски.

Рецепт 3

675a5bec6b65930b674a0a0eb1570c09 Баклажани з куркою в духовці   симфонія смаку і аромату.Для 2-х порцій страви знадобиться:

  • 2 баклажана;
  • 0,5 кг філе;
  • 3 соковитих томатів;
  • 200 гр тертого сиру;
  • 2 зубчики часнику;
  • зелень;
  • рослинна олія для обсмажування.

Баклажани 3 рази глибоко надрізати уздовж, не доходячи до плодоніжки. Смужки м’яса шириною близько 3 см злегка обсмажити. Помідори нарізати кружечками, зелень порубати. У утворилися стулки баклажанів помістити філе і томати.

Змішати з майонезом подрібнений часник. Потім укласти начинені овочі у форму, рясно посипати зеленню і залити майонезом. Якщо готується більше 2-х порцій, роблять шари, і кожен з них поливають соусом. На завершення викладається весь сир. Запікають страву в духовці до утворення золотистої сирної скоринки. Курка з баклажанами та помідорами зазвичай не потребує солі через використання майонезу.

c97491fd7bb10444063e2f5dd89a8115 Баклажани з куркою в духовці   симфонія смаку і аромату.Варіантів приготування курки з баклажанами існує величезна кількість завдяки тому, що ці продукти-компаньйони відмінно поєднуються один з одним. Який би рецепт «Баклажани з куркою» не був взятий за основу, потрібно дотримуватися кількох загальних правил:

  • Баклажани мають бути молодими з глянцевою непошкодженою шкіркою. Такі плоди не доведеться попередньо замочувати у солоній воді для видалення гіркоти, що обов’язково не кращим чином вплинуло б на смак страви, особливо якщо воно готується з кабачками в духовці.
  • Краще всього використовувати м’ясо курки, не піддавалося заморожування: філе не буде водянистим, зберігши свою природну соковитість.
  • За бажанням філе курки можна замінити на філе індички, але це більш щільне м’ясо до обсмажування потрібно відбити.
  • Якщо баклажани готуються з куркою і сиром, філе слід попередньо обсмажують, щоб рум’яна кірочка сиру не утворилася до готовності м’яса.
  • Блюдо, приготоване з урахуванням цих нюансів, завжди буде соковитим, ароматним, смачним, легким і разом з тим ситним.