Баранина в духовці, простий рецепт з маринадом

М’ясні страви з духовки завжди викликають апетит. Перед хрусткою рум’яною скоринкою і захопливим аромат приправ неможливо встояти. І це ми ще не розрізали блюдо. Всередині воно м’яке, соковите і така ж на смак. Баранина в духовці, запечена за нашим рецептом, вийде саме такою. Знаючи деякі нюанси, можна приготувати справжнє святкове блюдо — смачне, ситне і просте. Шанувальники м’ясних шедеврів оцінять його по достоїнству. Навіть ті, хто досі не їв баранину.

Вся справа в маринаді

На приготування маринаду піде небагато часу. А ось на сам процес маринування знадобиться не менше 8 годин. Краще підготувати приправи заздалегідь і замаринувати баранину на ніч. Якщо планується святкова вечеря, можна зробити це з самого ранку.

9beeb6720c0e3b952700cd062a52fd2f Баранина в духовці, простий рецепт з маринадомДля маринаду нам знадобиться

  • чорний запашний і червоний гострий перець;
  • коріандр;
  • фенхель;
  • часник;
  • лимонний сік;
  • червоне вино;
  • свіжі трави, кінза, майоран, розмарин, орегано.

Не страшно, якщо якихось трав не виявиться. Можна сміливо використовувати сухі. Червоне вино цілком гідно замінить пиво.

Кількість спецій для запеченого в духовці страви беремо на око, залежно від розмірів м’ясного шматка. Весь час пробуємо отриману суміш, поки не доб’ємося бажаного смаку.

Спочатку истолчем в ступці насіння. Додамо до них мелені спеції. Якщо використовуємо свіжі трави, то попередньо дрібно порубаємо їх. То ж зробимо і з часником. Додаємо трохи вина і лимонного соку.

a55a8bc79c0a7a51d3b42dec276380e0 Баранина в духовці, простий рецепт з маринадомПо консистенції маринад повинен вийти досить густим. Промиваємо баранину, обсушуємо паперовим рушником або серветками. Натираємо спеціями зі всіх сторін. Зверніть увагу, що сіль ми не використовуємо.

У рідкому маринаді баранину тримають до двох діб у закритій посудині і в холодильнику.

 

Ще один простий рецепт маринаду для шанувальників індійської кухні. В його основі кефір і суміш каррі. Часник і трави додаються за смаком.

Як і скільки готується м’ясо

Коли час маринування пройшло, не поспішаємо загорнути м’ясо у фольгу. Спочатку ще трохи нашпигуем його шматочками часнику. А от тепер саме час упакувати його в блискучу обгортку і відправити в духовку. Якщо переживаєте, що буде витікати сік, можна загорнути м’ясо кілька разів. Баранина в духовці у фользі готується приблизно від 1,5 до 3 годин при температурі 220 градусів.

023e38b2927d3399104c032994a19ccc Баранина в духовці, простий рецепт з маринадомЧим молодша тварина, тим швидше готується м’ясо. Цікавтеся віком баранця при покупці. Особливо цінується м’ясо овець віком до трьох років.

Можна готувати запечену баранину з морквою і цибулею. Тоді овочі попередньо викладають на лист фольги, формуючи своєрідну подушку з морквяних брусочків і цибулевих півкілець. Зверху кладуть баранину. І все це акуратно загортають.

Щоб отримати баранину у фользі в духовці з заповітної скоринкою, за півгодини до закінчення приготування розвертають фольгу. Допікають блюдо, знизивши температуру до 180 градусів.

З чим подавати

М’яса потрібно трохи настоятися і охолонути перед нарізкою. Як гарнір до запеченої баранині подають бобові, картоплю, овочі. З напоїв приємно відтінятиме смак м’яса червоне вино, темне пиво або бренді.

Баранина в фользі в духовці урізноманітнює меню. Не варто боятися експериментувати і готувати щось нове. Досить вибрати правильні спеції, щоб отримати кулінарний шедевр у домашніх умовах. М’ясо вважається дієтичним, що дуже корисно для здоров’я і повноцінного раціону.