Бісквітний торт з карамельної глазур’ю

Загрузка...

4908a500fca7fb35f29801af8db48f45 Бісквітний торт з карамельної глазурю
Не варто ускладнювати речі, ніж вони могли б бути насправді. Ось і у випадку з нашою випічкою, все гранично просто. Насправді бісквіт готувати простіше простого, тільки слід знати деякі тонкощі і слідувати нашим рецептом. І тоді процес здасться навіть цікавим, а результат дивним…

    Інгредієнти:

  • 1,5 ч. ложки ванілі
  • 1 стакан коричневого цукру
  • 1/4 склянки молока для глазурі + ще 1 склянку для коржа
  • 3 склянки борошна
  • 3 ч. ложки пекарського порошку
  • 1,5 склянки цукру
  • Близько 2 склянки цукрової пудри
  • 250 г вершкового масла для коржа + 125 р. для глазурі
  • 1 ч. ложка солі
  • 3 шт. яйця
    Рецепт приготування:

Насамперед необхідно приготувати пишний бісквіт. У глибокій мисці розбити всі яйця, додати частинами цукор і розтерти до однорідності.

Окремо просіяти борошно, змішайте з сіллю, ваніллю і пекарським порошком. Додайте розм’якшене вершкове масло і молоко до збитим яєць і повільно перемішайте. Потроху додавайте борошно і збиваючи вінчиком замісіть помірно рідке тісто.

1f91ee637c620fb01f51dc683962a1f9 Бісквітний торт з карамельної глазурю

Щедро змастити спеціальну форму для випічки маслом і перекладіть бісквітне тісто туди і відправте в духовку. Готуйте протягом 20 хвилин при температурі 180 градусів.

Тим часом поки печеться наш бісквіт, будемо готувати карамельну глазур; розтопити вершкове масло і покласти туди коричневий цукор. Варити на слабкому вогні пару хвилин і відразу ж додати молоко. Довести до легкого кипіння, помішуючи продовжити варити на малому вогні ще 5 хвилин. Потім зняти з плити і слід охолодити. Після, додаючи цукрову пудру, перемішати до однорідної консистенції.

419ea3dcebbe0c8a5f4191ded3e431dc Бісквітний торт з карамельної глазурю

Перед покриттям карамельної глазур’ю необхідно поділити бісквіт на два коржа, але перед цим необхідно дати випічці охолонути. Спочатку змастити карамеллю нижню верх, накласти другу половину і розмазати залишився глазур весь торт.