Борщ класичний рецепт

93bc8b429abeecbf73c4ca14d5b60d3c Борщ класичний рецепт
Це, мабуть, найвідоміше блюдо у слов’ян. Батьківщиною борщу прийнято вважати Україну, що дуже спірно, але ми не будемо віддалятися від основної теми. Його не менше шанують і в Росії та інших сусідніх країнах. З кожної з’їденої ложкою борщу відбувається насичення організму найбільш корисними поживними речовинами і вітамінами.

    Отже, щоб приготувати цей знаменитий суп, знадобиться:

  • 250 грамів яловичини,
  • 1,5 літра води,
  • 400 грамів курячого бульйону,
  • 2-3 картоплини,
  • 400 грамів капусти,
  • 1 головка цибулі,
  • 1 невелика морква,
  • 200 грамів буряка,
  • 1 стакан води або томатного соку,
  • 200 грамів томатів,
  • 1 їдальня ложка лимонного соку,
  • 1 чайна ложка цукру,
  • 3 зубчики часнику,
  • Кріп і зелена цибуля для прикраси.

Здорово, якщо є у власності свою ділянку землі, на якому можна вирощувати свої овочі та фрукти. Дуже приємно прогулятися по росяній траві і на ходу витягнути свіжі буряк, моркву, цибулю і часник. Але, навіть якщо немає дачі або будиночка в селі, ці продукти без праці можна придбати в магазині або на ринку. Борщ відмінно підходить і фантастичні теплі літні дні, і зігріває нас в холодні зимові місяці.

Класичний рецепт борщу

Для початку візьміть яловичину і поріжте її на невеликі шматочки. Потім у каструлю покладіть м’ясо і додайте води, щоб вона злегка покривала шматочки яловичини. Приправте сіллю і поставте на середній вогонь. Доведіть до кипіння, зменшіть вогонь до мінімуму і варіть протягом 1-1,5 години до тих пір, поки вільно можливо буде проколоти м’ясо виделкою.

Переходимо до овочів. Їх будемо готувати на курячому бульйоні. Звичайно, його можна було б замінити і яловичим бульйоном, який залишиться від варіння м’яса.

У великій каструлі доведіть бульйон і воду до кипіння. Очистіть картоплю і наріжте його невеликими шматочками. Капусту нарубаєте і разом з картоплею додати в киплячий бульйон.

Між тим, розтопіть 1-1,5 столових ложок вершкового масла в сковороді на середньому вогні. Додайте очищений і дрібно нарізаний цибулю, посоліть 1/4 чайної ложкою солі і варити близько 3 хвилин, часто помішуючи, поки бульйон не стане напівпрозорим. Потім, додайте моркву і продовжуйте варити приблизно 4 хвилини, поки овочі не стануть м’якими.

Очистіть і поріжте соломкою або натріть на крупній тертці буряк. У тій же сковороді, яку використовували для приготування моркви з цибулею, змішайте буряк, воду (або томатний сік), помідори або томатний соус, лимонний сік і цукор. Додайте 1,5 чайної ложки солі разом з 1/8 чайної ложкою меленого чорного перцю.

Лимонний сік дозволить зберегти насичений яскраво-червоний колір буряка і додасть борщу приємну кислинку, а цукор врівноважить кислоту. Накрийте каструлю кришкою і доведіть суп до кипіння, потім зменшіть вогонь і варіть 25-35 хвилин або поки буряк не стане м’якше.

Очистіть часник і, пропустивши його через землянку, додати в каструлю. Коли картопля стане м’яким, додайте в борщ буряки та яловичину. До цього часу вона повинна стати м’якою.

Якщо більше подобається суп без м’яса, то яловичину можна процідити через дрібне сито і використовувати тільки м’ясний бульйон.

Готовий борщ можна ще раз посолити і поперчити. Розлийте його по тарілках, прикрасьте дрібно нарізаним свіжим кропом і зеленою цибулею. Традиційно в борщ можна додати ложку сметани.

Сьогодні можна зустріти різновидів борщу дуже багато – всіма улюблений буряковий суп з овочами в наші дні готують з різних овочів і з різними видами мясопродукт, навіть існує борщ з рибою! Але все ж, базовими компонентами вважаються винятково буряк і капуста, а потім все інше.