Буженина з курки в духовці смачне дієтичне блюдо

Загрузка...

Курка – найдоступніший продукт на нашому столі і з неї можна готувати нескінченну кількість всіляких ласощів. Не становить виняток таке святкове блюдо, як буженина – за смаком не відрізняться від свинячий, але менш калорійна і засвоюється організмом набагато легше.

Найпростіший рецепт буженини

a2784ee312c219326ea2fa5da8095aaa Буженина з курки в духовці смачне дієтичне блюдоЗа цим рецептом буженина з курки в духовці готується дуже швидко і без попереднього маринування. Щоб його приготувати, вам знадобитися:

  • філе з курки – ½ кг.
  • морква – 1 шт.
  • часник – 2 зубки
  • сіль, спеції – по щіпці

Якщо у вас ціла курка, то потрібно вирізати філе, вимити й обсушити кухонним рушником. Моркву нарізаємо на довгі брусочки, а часточки часнику – на дві частини. У курячому філе робимо кілька надрізів, куди вкладаємо часник і моркву. Куряче м’ясо натираємо з усіх боків спеціями і сіллю і обв’язуємо ниткою. Ця процедура необхідна для приготування буженини для того, щоб готовий виріб при нарізці не розпадалося на шматки. Після цього готовий виріб закутуємо в декілька шарів фольги.

Готуватися буженина в нагрітій до 170 градусів духовці протягом 40 хвилин. Якщо хочете, щоб на м’ясі була рум’яна кірочка, то наприкінці готування зніміть фольгу, увімкніть духовку на функцію «верхній гриль» і потримайте ще 5 хвилин.

Буженина вживається в гарячому і холодному вигляді як закуска або начинка для бутербродів.

Замочування в маринаді

4b270c8127cd829a8f6a3735ad8b046a Буженина з курки в духовці смачне дієтичне блюдоЯкщо хочете подати на святковий стіл соковиту буженину, то рекомендуємо потримати куряче філе деякий час в маринаді. Для нього вам знадобиться:

  • соляний розсіл, який готується з такого розрахунку: на літр води покласти 65 гр. солі і закип’ятити, але використовувати в охолодженому вигляді
  • запашний розсіл: на ½ літра води кладете кілька горошин чорного перцю, лавровий лист, ароматні трави, будь-які спеції і доведіть до кипіння, потім охолодіть
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Вирізка яловича у фользі блюдо для свят і буднів

Філе з курки укладіть в об’ємну миску, залийте соляним розсолом, а потім ще і запашним. Поставте в холодне місце на кілька днів (можна тримати 5 діб, але стежте за температурою повітря не нижче 0° і не вище +7°). По закінченні маринування філе курки слід прошприцевать розсолом, в якому маринувалося наше м’ясо. У шприц набирається маринад і вводиться в м’ясо в декількох місцях. М’ясо також прийнято перед приготуванням наповнювати морквою і часником. Ці три дії дозволять в підсумку отримати смачну, соковиту і ароматну закуску.

 

Приблизний розрахунок інгредієнтів на 1 кг. курячого філе:

  • морква – 2 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • сіль і перець – як подобається

Куряче філе промаринованное, прошприцованное і нашпигованное щільно обмотайте ниткою, посипте сіллю і перцем, загорніть в декілька шарів фольги і ставте в духовку, розігріту до 170 градусів, на 30 – 40 хвилин. За десять хвилин до закінчення готування фольгу відкрити і дайте трошки підрум’янитися. Буженина з курячого філе в цьому варіанті приготування вийти дуже соковитою, з приємним ніжним ароматом.

Смачне м’ясо рулетом згорнуте

5b76a57ecd53e795f40f5b4511d9749d Буженина з курки в духовці смачне дієтичне блюдоДля цього рецепта слід філе курки порізати на поздовжні шматочки, кожен з яких посипте сіллю і перцем. Моркву почистіть і поріжте на довгі смужки, а часник – на кілька частин. На перший шматочок курячого філе покладіть по дві скибочки моркви і часнику, загорніть рулетом. Наступний шматочок курячого філе покладіть під рулетик, додайте моркву і часник і загорніть. Так продовжуйте до закінчення шматочків м’яса.

В кінці всю конструкцію загорніть у фольгу, покладіть на деко і поставте в духовку, попередньо розігріту до 180 градусів, для запікання. Контролюйте, щоб у фользі не було ніяких отворів, інакше в процесі готування пар буде виходити назовні і в готовому вигляді м’ясо вийти сухим. В духовці на деку воно має перебувати не менше 40 хвилин.

Кількість інгредієнтів при такому приготуванні береться стільки, скільки потрібно для першого рецепта.

Приємного апетиту!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Підлива з свинини рецепт

Загрузка...