Буряк в духовці у фользі як приготувати і подати улюблений овоч?

Загрузка...

Деякі господині знають і застосовують на практиці різні способи приготування буряка, за винятком відварювання. Деякі посилаються на небажання вивчати нові рецепти, інші скаржаться на нестачу потрібної начиння і вільного часу. Буряк в духовці у фользі, на аерогрилі, в мікрохвильовці і запечена в рукаві – все це лише частина можливих способів термічної обробки улюбленого продукту.

Якщо відмовитися від звичного відварювання коренеплоду, то можна не тільки зекономити час, зберегти корисні речовини і мікроелементи, але і позбавитися від гори погано отмывающейся посуду. Спробуйте запікання буряків і переконайтеся в цьому самі!

Як приготувати буряк по-іншому?

Більшість господинь не люблять витрачати багато часу на приготування, і саме тому намагаються придумати прості і швидкі рецепти страв. Якщо для якого-небудь ласощі вам необхідні м’які ніжні червоні коренеплоди, то їх обов’язково відварювати. Ознайомтеся з популярними способами термічної обробки і виберіть сподобався.

Рецепт №1. Швидко і необтяжливо

988f863e8df02cb3ec9f3b8cf990617d Буряк в духовці у фользі як приготувати і подати улюблений овоч?При наявності мультиварки, яка стала для багатьох жінок справжньою рятувальницею, коренеплід можна приготувати за півгодини. Для цього потрібно відібрати коренеплоди за розміром, адже чим вони більші, тим довше будуть гаситися. Перед завантаженням в чашу інгредієнти миють, обрізають хвостики. Мультиварку виставляють в режим «Випічка» і встановлюють таймер приблизно на 30-40 хвилин. По закінченні часу потрібно відкрити кришку і перевірити готовність продукту. При необхідності можна потримати овоч у цьому режимі ще 5-15 хвилин.

Буряк в мультиварці може запікатися як окремо, так і з іншими овочами, наприклад, з морквою.

Рецепт №2. Коли під рукою мікрохвильовка

274696143d487b649cc7e23c13dbe977 Буряк в духовці у фользі як приготувати і подати улюблений овоч?Найшвидшим способом приготування червоного коренеплоду може вважатися запікання в мікрохвильовці. Перед завантаженням овоч миють, обрізають плодоніжку, проколюють виделкою в декількох місцях і складають у поліетиленовий рукав, додавши половину склянки води. Після цього кладуть пакет в мікрохвильовку, встановлюють потужність 800 Вт і 15 хвилин на таймері. Через це час улюблене ласощі буде готове, зберігши свій ароматний букет і неймовірний смак.

Не поспішайте відразу витягувати коренеплід з НВЧ-печі. Якщо потримати його в мікрохвильовці в пакеті ще кілька хвилин після закінчення часу, продукт буде ще смачніше і апетитніше.

Рецепт №3. Овоч на аерогрилі

Для щасливчиків, що мають під рукою аерогриль, доступний ще один швидкий і простий спосіб готування улюблених овочів. На запікання піде не більше півгодини, за які коренеплід стане м’яким і придбає надзвичайний аромат. Продукт кладуть на нижню решітку, виставляють температуру до 200 градусів, середню швидкість обдування і 30 хвилин на таймері. По закінченні часу можна насолоджуватися прекрасним смаком улюбленого овоча і багатим букетом запаху.

Деякі господині радять не видаляти шкірку і хвостики, так як саме в цілому вигляді продукт зберігає всі корисні вітаміни і мікроелементи, а також смакові якості.

Рецепт №4. Буряк, запечена в духовці

Приготувати улюблений овоч можна і шляхом запікання в духовці. У цього способу існує кілька різновидів, наприклад, термічна обробка коренеплоду, загорнутого у фольгу, поліетиленовий рукав або ж просто на решітці. Час приготування буде варіюватися в межах 30-60 хвилин. Наприклад, якщо скласти вимиті овочі в рукав для запікання і відправити в розігріту до 180 градусів духовку, то можна буде насолоджуватися незабутнім смаком продукту вже через 35 хвилин. Бажано за 10 хвилин до закінчення готування перевірити стан коренеплоду за допомогою ножа або зубочистки.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Плов рецепт і відео

 

a8639e5302f1b4e324f7edf1ad05b536 Буряк в духовці у фользі як приготувати і подати улюблений овоч?Буряк в духовці у фользі буде чекати трохи довше – близько 40 хвилин. Перед термічною обробкою червоний коренеплід ретельно миють, видаляють хвостики, позбуваються надлишків вологи паперовими рушниками і загортають в 2 шари фольги якомога щільніше. Температура повинна бути не менше 180 градусів, але і не більше 200.

При такому способі запікання кулінари відзначають у продукту мінімальну втрату в масі, що також важливо при готуванні.

Існує й інший спосіб приготування буряка в духовці у фользі. Для цього знадобиться деко і необхідну кількість продукту. Форму для запікання треба вистелити фольгою, злегка обмазати її маслом і викласти добре вимиті овочі. Обрізати хвостики не варто. Духовку розігрівають до 190 градусів і відправляють в неї деко. Через 40-50 хвилин блюдо буде готово.

На приготування свіжих овочів, буквально тільки що витягнутих з землі, піде набагато менше часу, ніж на ловлення вже злежаною буряків.

Запекти коренеплід можна і просто на решітці, правда, тимчасові витрати при такому способі досить значні – трохи більше години. Викладати овочі краще на середній рівень в духовці, щоб продукт рівномірно пропікся. Температура приготування така ж, як і в попередньому рецепті – 190-200 градусів. При такій термічній обробці буряк буде досить швидко втрачати вологу, що позначиться на її розмірах у готовому вигляді. Саме тому краще брати великі плоди.

Що можна приготувати з запеченого продукту?

Із запеченої буряка в духовці у фользі можна зробити величезну кількість смачних і корисних страв, серед яких особливе місце займають різні салати. Вивчіть наші рецепти і спробуйте здивувати рідних неймовірним ласощами.

Простий салат з часником

Для швидкого вітамінного страви знадобляться:

  • запечені овочі – 2-4 шт.;2d40f84bedeaba638a5bd0a8ba824376 Буряк в духовці у фользі як приготувати і подати улюблений овоч?
  • оливкова олія – 1 ст. л.;
  • сік лимона – 1 ст. л.;
  • свіжий імбир – 1 ч. л.;
  • часник – 2 зубки;
  • спеції – за бажанням.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Пельмені в горщику в духовці: рецепт від карельських кулінарів

Буряк нарізати невеликими шматочками будь-якої форми або натирається на крупній тертці, складається в глибоку миску. Масло в окремій чашці змішують з тертим імбиром і лимонним соком. За бажанням можна додати трохи солі і улюблених спецій. Часник пропускають через прес або дрібно шаткують. Всі компоненти з’єднують з овочем і ретельно перемішуються.

Фаршировані коренеплоди

Любителі червоного апетитного овоча обов’язково повинні спробувати приготувати чудове блюдо, для якого знадобиться:

  • запечена буряк – 3 шт.;7111c9c6d411f1571100e8cab92d3b18 Буряк в духовці у фользі як приготувати і подати улюблений овоч?
  • сир твердих сортів – 100-150 гр.;
  • печериці – 250 гр.;
  • цибуля – 1 головка;
  • вершки – 3 ст. л.;
  • сіль і перець – пару щіпок і на кінчику ножа відповідно;
  • зелень будь – 2 ст. л.

Запечені овочі треба акуратно звільнити від шкірки, зробити в центрі порожнину для начинки (можна використовувати ложку або ніж). Гриби миють, відварюють у підсоленій воді до готовності. Цибулю дрібно шаткують, пасерувати до золотистого кольору. В окремій мисці змішують гриби, цибулю і залишилися бурякові серцевинки, пропускають цю масу через м’ясорубку. Отриманою начинкою набивають коренеплоди, вливають невелику кількість вершків, а зверху щедро обсипають тертим сиром.

Запікати страву буде на деку протягом 20-25 хвилин при 240 градусах. Подавати на стіл ласощі потрібно з прикрасою у вигляді дрібно нашаткованої зелені.

Приємного апетиту!

Загрузка...