Цибульні кільця в клярі

Луковые кольца в кляре
Представляємо рецепт оригінальної закуски на всі випадки, яку можна подати і як окрему страву. Це блюдо не залишать нікого байдужим. Трохи ускладнивши і додавши деякі компоненти, можна приготувати цибульні кільця більш хрусткими. Запікаючи кільця з лука в духовці можна досягти максимально ароматного смаку.

    Інгредієнти:

  • Сметана або йогурт – 1 стакан
  • Яйця – 2 шт.
  • Пшеничне борошно – 5-6 ст. ложки
  • Кукурудзяне борошно – 2 ст. ложки
  • Сіль – 1 ч. ложка
  • Червоний перець – 1/2 ч. ложки
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.
  • Картопляні чіпси – 200 р.
  • Масло для змащування – 3 ст. ложки

Щоб приготувати лук в клярі, потрібно насамперед приготувати кремоподібна рідке тісто, яке називається кляром, в чому власне і будемо вмочати, а потім обсмажувати цибульні кільця.

І так, приступимо…

Загрузка...

Запечені цибульні колца в клярі рецепт з фото

У глибокій мисці яйця з’єднайте з йогуртом або сметаною, при відсутності чого можна використовувати воду. Окремо, в іншому посуді змішайте борошно пшеничне з кукурудзяного. Також додайте сіль, червоний перець і все перемішайте. Постійно збиваючи, частинами додайте борошняну суміш в яєчну, поки не вийде однорідна, без грудочок, помірно рідка маса.

Кляр для луковых колец и измельчённые чипсы

Відразу ж слід підготувати картопляні чіпси, які необхідно подрібнити не занадто дрібно спеціальної товкачиком (див. фото 2).

Далі йде саме просте: потрібно ріпчасту цибулю очистити, промити і нарізати помірно тонкими півкільцями, приблизно 6-8 мм. завтовшки.

Нарезанный кольцами лук

Постелити на деко пергаментом, змастити маслом поверхню паперу, дати вбратися. А нарізану цибулю обваляти в невеликій кількості борошна.

Противень с пергаментом и лук в муке

Потім цибульні кільця потрібно вмочити повністю в раніше приготованому клярі і відразу ж обваляти в подрібнених пластівцях від чіпсів.

Лук обмакнуть в кляре и обвалять в сухарях

Наступним кроком потрібно обвалені в пластівцях цибульні кільця розкласти на деко з просоченим маслом пергаментним папері в один шар і відправити в розігріту духовку. Випікати при температурі 200 градусів не більше 7-8 хвилин, в процесі перевертати.

Запечённые луковые кольца

Запечена цибуля в клярі в пластівцях виходить неймовірно хрустким і апетитним. До нього можна подати сметану або ж цибульні кільця можна подати як бездоганну закуску.

Колечка в клярі виходять дуже калорійні, тому радимо їх не смажити, як це прийнято, а краще запікати. Сильно не захоплюйтеся такою їжею т. к. смак затягує. Це як шоколад, хочеться завжди – але, іноді краще утримуватися!

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  М'ясо з овочами в духовці: поради та рецепти смачної страви
Загрузка...