Домашній фруктовий лід

994e878100a153ce82ce137f07ec432b Домашній фруктовий лід
Всі будуть в захваті від палітри яскравих кольорів і натурального смаку заморожених екзотичних фруктів. Лід складається з 100% здорових інгредієнтів. Навіщо купувати, коли можна з легкістю приготувати фруктовий десерт в домашніх умовах, який значно смачніше і корисніше…

    Необхідні інгредієнти:

  • 400 р. полуниці
  • 2-3 шт. апельсина
  • 400 р. ківі
  • 200 р. цукру
  • 6 ст. ложки крохмалю

Ми пропонуємо кілька рецептів домашнього льоду, процес приготування яких надзвичайно простий.

Рецепт льоду з ківі, апельсина і полуниці

c69bfab49a7ae419c3ad50fe9fa6a9b5 Домашній фруктовий лід

1. На початку слід очистити ківі і за допомогою блендера його подрібнити. Окремо розвести частина крохмалю у воді – 100 мл води, 2 ст. ложки крохмалю. Перекласти подрібнений ківі до суміші з крохмалем, додати 80 р. цукру, перемішати і поставити на плиту. Постійно помішуючи довести до кипіння на помірно середньому вогні і потім зняти.

2. Віджати апельсини, додати 50 мл води, 2 ст. ложки крохмалю, близько 60 г цукру. Поставити на вогонь, дати злегка закипіти, в процесі весь час помішуючи. Зняти з плити.

3. Також подрібнити полуницю на блендері. Розвести частину крохмалю і цукру. Ідентично не довго відварити.

4. Підготовлені сиропи слід остудити. Потім розлити по формах, в нашому випадку: спочатку полуничне — заморозити, потім апельсинове пюре — також дати охолонути і останнім суміш з ківі. Грунтовно охолодити в морозильнику.

Якщо використовувати цукрову пудру замість цукрового піску, то сиропи можна не відварювати. Потрібно просто ретельно перемішувати.

Охолоджуючий лід «Фруктово-ягідний асорті»

d5dd8bf663e27e8ff1a3350515e316ae Домашній фруктовий лід

Пропонуємо ще один рецепт, але вже більш простий варіант. На відміну від наведеного вище способу не потрібно попередньої отварки і заморозки. Виходить не менш смачно!

a09fafa179ef0d388117d4466a7b3fa9 Домашній фруктовий лід

Використовувані продукти: 30 р. полуниці; 30 р. ананаса; 30 р. ківі; 30 р. чорниці і 150-200 р. свіжовичавленого апельсинового соку.

1. Першим ділом потрібно обробити фрукти і ягоди. Поділити полуницю на чотири частини, ківі і ананас нарізати невеликими кубиками.

2. У спеціальну мороженицю або в невеликі 100 грамові склянки наповнюємо на 2/3 нарізаними фруктами та ягодами і розподіляємо за формами чорницю.

3. Далі, наповнюємо формочки соком апельсина і накриваємо кришечки. Якщо ви використовуєте звичайні склянки, то краще заздалегідь закупити дерев’яними паличками для морозива. Відправляємо в морозильник до повного заледенения.