Домашній кетчуп з помідорів

Домашний кетчуп из помидоров
Продовжуючи тему заготовок, хочемо запропонувати рецепт смачного кетчупу з стиглих томатів, який за всіма параметрами перевершує покупного. Адже приготований з любов’ю домашній кетчуп з помідорів – це якісний продукт, зроблений з натуральних компонентів без використання харчових добавок, ароматизаторів та інших штучних добавок, з урахуванням смаків і побажань сім’ї.

    Продукти для приготування кетчупу:

  • Стиглі помідори – 1 кг,
  • Червоний болгарський перець – 200 г,
  • Червоний стручковий перець – 1 шт.,
  • Ріпчаста цибуля – 100 г,
  • Часник – 15 р,
  • Запашний чорний перець в горошок – 10 г,
  • Порошок гірчиці – 1 ст. ложка,
  • Тростинний цукор або звичайний – 100 г,
  • Оцет яблучний – 50 г,
  • Сіль – 1 ст. ложка.

Важко уявити трапезу без соусів. Навіть звичайну яєчню ми не уявляємо без них. А на скільки це якісно і нешкідлива, навряд чи про це замислюємося. Так чому б не приготувати смачний кетчуп з помідорів або гостру аджику своїми руками з натуральних і добірних продуктів, адже процес не складний, і в цьому ви переконаєтеся прямо зараз.

Загрузка...

Як приготувати кетчуп будинку

  • Підготувати необхідні продукти, які знадобляться в процесі приготування смачного соусу. Помідори прикупити виключно стиглі і червоні. Також, для аромату можна доповнити інгредієнти двома бутонами гвоздики.
    Продукты для приготовления кетчупа
  • Промити помідори, зрізати плодоніжки і порізати великими шматками. Помістити їх в глибокий посуд для варіння.
    Нарезанные помидоры
  • Всі інші овочі, після попередньої промивки та очистки, нарізати на більш дрібні шматки.
    Нарезанные мелко овощи
  • Викласти всі нарізані інгредієнти в каструлю до томатів, всипати до них тростинний цукор, сіль і суху гірчицю. Покласти гвоздику і горошини перцю. Влити трохи оцту.
    Домашний кетчуп приготовление
  • Поставити на плиту, довести до кипіння і зменшити вогонь. Далі, варити соус періодично помішуючи, на слабкому вогні 2 години.
    Как приготовить кетчуп дома
  • Потім зняти з плити, дати трохи охолонути і прокрутити вміст каструлі в блендері до однорідності. Рекомендується пропустити через сито, щоб видалити насіння томатів.
    Домашний кетчуп из томатов рецепт
  • Знову перелити соус в каструлю, поставити на слабкий вогонь і продовжувати готувати, поки маса не загусне – 1 годину і більше. Періодично помішувати.
    Домашний кетчуп из помидоров фото
  • ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Ванільне печиво з джемом

    Готовий домашній кетчуп з помідорів розлити в гарячому вигляді по банкам. Для довгого зберігання банки слід попередньо обробити і після закатати на зиму. Слід пам’ятати, що тривалість зберігання натуральних консервантів багато в чому залежить від якості стерилізації.

    Загрузка...

    Дивіться також: