Дріжджовий кекс з журавлиною

Загрузка...

8ed5a4504f61f0bfac52c06668eb6ca5 Дріжджовий кекс з журавлиною
Рецепт цієї випічки суттєво відрізняється тим , що замість соди використовуються дріжджі. Саме так готують кекс в ряді європейських країнах і класично печуть з родзинками. Випічку можна подати відразу ж, так і на наступний день, злегка підсохлим. Чудове ласощі і чудовий десерт до чаю або кави.

    Інгредієнти:

  • Апельсин — 1 шт.
  • Апельсинові цукати — 75 р.
  • Сушена журавлина — 50 р.
  • Борошно — 225 р.
  • Сухі дріжджі — 7 р.
  • Дрібнокристалічний цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Яйце куряче — 1 шт.
  • Тепле молоко — 125 мл
  • Вершкове масло (розм’якшене) — 50 р.
  • Пластинки мигдалю — 1 ст. л.
  • Цукрова пудра для присипки
    Приготування:

1. Пропустити цедру апельсина через дрібну тертку, перед цим витиснувши з нього 2 столові ложки соку і нарізати апельсинові цукати кубиками.

4c249a1d1158244c964524ca183855b7 Дріжджовий кекс з журавлиною

2. У жароміцну ємність покласти журавлину, залити соком апельсина і відправити в мікрохвильову піч на 20-30 секунд. Після дати настоятися.

3. У глибоку миску всипати борошно, дріжджі, цукор, цедру апельсина, сіль і ретельно перемішати. Вбити яйце, налити тепле молоко і збити все міксером до утворення м’якої однорідної маси.

b2e00b031141a84f137fa4fa400dec4a Дріжджовий кекс з журавлиною

4. Продовжуючи збивати додати вершкове масло частинами. Додати цукати терті і запечену журавлину. Все перемішати.

5. На дно форми для випічки рівномірно розподіліть пластини мигдалю так, щоб вони лягли рівним шаром.

149c7a4f321806e3c452026ca98d73c0 Дріжджовий кекс з журавлиною

6. Перекласти підготовлене тісто, розрівняти і накрити змащений маслом поліетиленом. Залишити доходити в тепле місце.

7. Як тільки тісто підніметься вкласти в розігріту духовку і випікати 30 хвилин при температурі 180-200 градусів, поки на випічці не утворюється золотава скоринка.

2a4746f4a84f6d6537058d225f113ac1 Дріжджовий кекс з журавлиною

8. По готовності вийняти з духовки і дати охолонути. Потім можна акуратно відокремити від форми, дати повністю охолонути і присипати цукровою пудрою.

Перед тим, як Форму будете наповнювати тестом слід змастити розтопленим маслом і трохи посипати цукром дно, щоб випічку можна було відокремити і при цьому не пошкодити вигляд.