Фарширована картопля в духовці: незвичайне і смачне ласощі

Загрузка...

Красиві «кошики» з м’ясний або овочевий начинкою під золотистою і апетитною сирною скоринкою – така страва не може не справити враження. Готується фарширована картопля в духовці досить просто і швидко.

Зробити блюдо можна як з сирого овоча, так і попередньо відвареного. В основному на приготування ласощів йде близько години, однак, якщо призвичаїтися, то можна навчитися робити гарячу апетитну закуску в більш стислі терміни. Вивчіть наші рецепти і спробуйте побалувати рідних чудово смачними «кошиками» з начинкою!

Прості й оригінальні рецепти

Перед приготуванням фаршированого картоплі ознайомтеся з декількома корисними радами, а саме:

  • 92a457356f5701019ee0be82d50e0785 Фарширована картопля в духовці: незвичайне і смачне ласощіЗазвичай овоч відварюють до напівготовності, а потім вже начиняють сиром, беконом, м’ясом, овочами або фаршем. У духовці заздалегідь підготовлений картопля готується трохи швидше, ніж сирий.
  • Щоб овочеві «кошики» не висохли під час приготування, крім начинки в них кладуть шматочок вершкового масла або сала.
  • Картопляні човники можна також злегка обсмажити на сковороді, а потім відправити їх запікатися. У картоплі в такому випадку з’явиться апетитна золотава скоринка.
  • Страву можна начиняти і різними сортами риби – це нітрохи не умалит його неймовірного смаку.
  • На стіл картопля фарширована подається з зеленим салатом і соусами (найкраще підходять спеціальні суміші з ароматом грибів і спеціями).
  • Незалежно від того, яку страву ви виберіть, намагайтеся підбирати овочі досить великих розмірів, які легко можна заповнити начинкою.

    Рецепт №1. Страва з фаршем

    Для приготування простого страви вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

     

    • картопля – 18 шт.;1971d32cfe34fbe8f9c81e6ddeadd112 Фарширована картопля в духовці: незвичайне і смачне ласощі
    • фарш (яловичина або свинина) – 400 гр.;
    • яйця – 1 шт.;
    • вершки – 300 мл;
    • спеції для м’яса, сіль і перець – за смаком;
    • цибуля – 1 шт.;
    • масло вершкове – чверть пачки;
    • вода – ¼ склянки.

    Картоплю треба почистити, зробити посередині отвори (не наскрізні), викласти овочі на попередньо змащений маслом деко. Фарш висипають в окрему миску, додають до нього яйце, спеції і все добре перемішують. Також до м’ясного інгредієнту можна додати дрібно нарізаний цибулю, заздалегідь злегка його обсмаживши.

    На повільному вогні розтоплюють масло, змішують його з вершками (не варто доводити масу до кипіння), а потім вливають в деко воду і олійно-вершкову суміш. Запікають страву при температурі 160 градусів близько 40 хвилин. Неймовірно смачна начинена фаршем картопля може подаватися на стіл!

    Рецепт №2. Картопля, фарширована грибами і курячим філе

    Приготувати ще більш апетитну закуску можна і з грибами в духовці. Для страви вам знадобляться:

    • картопля – 5-6 шт.;c4f2d7b1b199b04943cf07619ef6fdae Фарширована картопля в духовці: незвичайне і смачне ласощі
    • гриби – 250 гр.;
    • філе курки – 250 гр.;
    • цибуля – 1 шт.;
    • сіль, спеції, перець – за смаком;
    • соняшникова олія – 1,5 ст. л.;
    • нежирний майонез, сметана або вершки – 5 ст. л.;
    • зелень і сир – за бажанням.

    Картоплю ретельно миють, не знімаючи шкірку, укладають на деко і запікають до готовності (піде приблизно півгодини). В цей час роблять начинку. Пасерувати на сковороді цибулю, додають до нього дрібно нарізане куряче філе. З грибів знімають шкірку, нарізують скибочками і відправляють на сковороду. Коли компоненти будуть готові, їх приправляють спеціями, солять. Готують вершкову підливку (потрібно буде додати ложку борошна для загустіння), додають її у начинку.

    Готову картоплю розрізають навпіл, серцевинки відправляють до начинки, добре перемішують. Потім наповнюють «кошики» м’ясо-грибною сумішшю, викладають на лист, посипають сиром або поливають сметаною, відправляють запікати при 200 градусах приблизно 5-7 хвилин. Фарширована картопля в духовці з грибами готова!

    Існують і інші способи приготування фаршированого картоплі. Не бійтеся експериментувати і пробувати створювати нові страви.