Фарширована курка в духовці рецепти і маленькі хитрощі

Господині, щоб здивувати своїх близьких, часом винаходять вельми незвичайні рецепти. Наприклад, фарширована курка в духовці може бути начинена не тільки овочевий сумішшю, але і яблуками, апельсинами, крупами і навіть фаршем.

Багато такі кулінарні шедеври здадуться диким, однак краще один раз спробувати таке ласощі, ніж обговорювати правильність способу приготування.

фаршированная курица в духовкеКурку з начинкою, запечену в духовці, цілком можна назвати самостійною стравою, адже гарнір їй не потрібен (досить обійтися легким овочевим салатом, свіжою зеленню або листям салату). Сприймається таке частування на ура як в гарячому, так і холодному вигляді.

В залежності від того, чим фарширувати курку, буде змінюватися ступінь складності приготування страви. Наприклад, початківцям кулінарам варто використовувати рецепт курки в духовці цілком з начинкою з овочів і круп, а досвідчені господині можуть побалувати своїх рідних незвичайним ласощами з фруктовим фаршем. Ознайомтеся з нашими рецептами і спробуйте приготувати дуже смачні і ароматні страви для сімейного вечері.

Рецепти приготування курки з начинкою

Найбільш складний етап приготування фаршированої курки в духовці – видалення нутрощів і зайвих кісточок. Хоча якщо ви не хочете довго займатися готуванням, то краще взяти в магазині випатрану тушку. Перед створенням кулінарного шедевра обов’язково вимийте м’ясо, видаліть з нього надлишки вологи з допомогою паперових рушників.

Загрузка...

Рецепт №1. Фарширована курка в духовці з начинкою з рису і грибів

Ароматна смачна курочка з рум’яною скоринкою і рисово-грибною начинкою стане улюбленим блюдом на сімейних вечерях і святкових обідах. Приготувати його досить просто. Вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • тушка – 1 шт.;Фаршированная курица в духовке с начинкой из риса и грибов
  • рис – 100-150 гр.;
  • свіжі гриби – 300-400 гр.;
  • цибуля – 2 шт.;
  • часник – 4-5 зубків;
  • сіль, приправи і спеції – за смаком;
  • олія рослинна.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Нуга з мигдалем

Перед готуванням курку для запікання в духовці необхідно випатрати, ретельно вимити всередині і зовні, видалити надлишки рідини паперовими рушниками. За бажанням можна зрізати жировий прошарок і хвостик. Після цього, тушка з усіх боків обробляється сіллю і спеціями, забирається на 3-8 годин в холодильник.

Краще підготувати м’ясо за добу до приготування страви – так, воно встигне просочитися спеціями і сіллю, а продукт на виході вийде неймовірно соковитим і смачним.

Тепер потрібно приступити до виготовлення начинки. Гриби ретельно миють, видаляють за бажанням частина ніжок і шкірку, нарізують невеликими кубиками. Цибулю дрібно шаткують, а часник пропускають через прес. Потім пасерувати цибульну масу на сковороді, обробленої рослинною олією до напівготовності, додають до неї гриби і часник. Коли гриби будуть готові, майбутню начинку змішують з попередньо відвареним рисом. За бажанням можна додати спецій, перцю і солі.

курица фаршированная рисом и грибамиКоли начинка для курки в духовці буде готова, переходять до фарширування тушки. Рисово-грибну масу акуратно складають у проріз на черевці за допомогою ложки. Щоб тушка не розвалилася під час запікання, варто з’єднати розріз зубочистками, ніжки можна міцно зв’язати ниткою.

 

У духовці цілком з начинкою курочка буде нудитися близько півтора годин при температурі 160-180 градусів. Як тільки блюдо буде готове, вимикають плиту і залишають в ній тушку ще хвилин на 10. Тільки після цього можна подавати апетитне частування з начинкою з рису і грибів на стіл.

Таке блюдо можна подати в цілому вигляді, так і попередньо розділивши на порційні шматочки. Гарнір в більшості випадків не потрібно – достатньо просто прикрасити м’ясо свіжої зеленню, часточками лимона або красиво нарізаними солоними огірочками.

Рецепт №2. Страва з горіхово-фруктових фаршем

Нафарширувати курку можна і солодкою начинкою, наприклад, із суміші горіхів, яблук і чорносливу. Саме м’ясо просочиться смаком і ароматом свіжих фруктів, горіхи та спеції додадуть страві пікантності. Для приготування ласощів вам знадобляться:

  • куряча тушка – 1 шт.;курица фаршированная орехово-фруктовым фаршем
  • чорнослив – 100-150 гр.;
  • яблука – 2-4 шт.;
  • мигдаль – 100 гр.;
  • оливкова олія;
  • часник, спеції, перець і сіль – за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рататуй або овочеве рагу по-французьки

Перед приготуванням тушку необхідно вимити, обсушити, випатрати, видалити зайві кісточки, а отриманий надріз закріпити зубочистками або зшити шовковою ниткою. Яблука крупно ріжуть, змішують в мисці з чорносливом (його також можна порізати на половинки) і мигдалем. Отриманою масою щедро начиняють курочку, закріплюють надріз. В окремій мисці з олії, пропущеного під пресом часнику і спецій роблять соус, гарненько обмазують їм тушку зовні. Після цього, викладають майбутнє ласощі на деко, вистелений пергаментом, і відправляють запікатися в духовку при 200 градусах. Перед подачею на стіл краще нарізати блюдо у вигляді рулету.

Рецепт №3. Імітація фаршированої курки

Багато господинь не зупиняються на досягнутих кулінарних висотах, придумуючи все нові і незвичайні рецепти фаршированої курки. З одним з таких прикладів ви можете ознайомитися нижче. Інгредієнти:

  • куряча тушка – 1 шт.;имитация фаршированной курицы
  • сир твердих сортів – 200-250 гр.;
  • масло рослинне – 2-3 ст. л.;
  • будь-які спеції – за бажанням.

З добре вимитої тушки акуратно знімають шкірку, намагаючись не пошкодити її. Грудку відокремлюють від скелета, відбивають її, дрібно ріжуть і приправляють спеціями. М’ясо змішують з крупно тертим сиром. Шкірку зшивають, починаючи з горлечка, начиняють сирно-м’ясною масою, сформувавши подобу тушки. Деко добре змащують маслом, кладуть в нього блюдо і відправляють в духовку на 40-50 хвилин. За цей час при 180 градусах курочка добре пропечеться, а начинка просто зведе рідних з розуму.

Рецепт №4. Страва з овочевою начинкою

Для тих, хто не знає, чим начинити курку, але при цьому не хоче експериментувати з фаршем, можна порадити зупинитися на звичних овочах. Вам знадобляться:

  • тушка – 1 шт.;курица фаршированная овощами
  • гриби – 0,4–0,5 кг;
  • томат, цибуля і морква – по 1 шт. кожного інгредієнта;
  • суміш спецій, сіль, перець – за смаком;
  • сметана з невисокою часткою жирності – 100-150 гр.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Салат з буряка та цибулі

Всі компоненти страви ретельно миють, моркву і цибулю чистять, у грибів видаляють землисту частину ніжки. Моркву нарізають невеликими скибочками, роблять у тушці декілька отворів і вставляють в них морквяні шматочки. Цибулю шаткують, гриби дрібно нарізують, а потім відправляють їх обсмажуватися на сковороді, присмачивши інгредієнти спеціями. Коли гриби будуть готові, до них додають цибулю і дрібно порізаний помідор. Готову начинку залишають відпочити на деякий час.

Тепер потрібно приготувати сметанний соус. Можна обійтися однією сметаною, так і змішати її в мисці з натуральним або з нежирним майонезом. Додаємо в масу спеції і сіль, добре все перемішуємо. Тушку овочевою начинкою фарширують, закріплюють надріз зубочистками, а зверху щедро обмазують соусом за допомогою пензля.

Майбутнє блюдо кладуть в рукав для запікання, зав’язують його, роблять кілька отворів, укладають тушку на деко або сковороду з товстим дном і відправляють запікатися в духовці при 180 градусах протягом 2 годин.

Приємного апетиту!

Загрузка...