Фаршировані кабачки в духовці — просте, смачне і недороге блюдо

Загрузка...

Хто сказав, що кабачки це несмачно? Уміла господиня навіть з такого овочу може зробити прекрасний вечеря, наприклад фаршировані кабачки в духовці. Найголовніше використовувати молоді кабачки з м’якою шкіркою і дати розгулятися фантазії у виборі інгредієнтів.

Рецепт № 1: C м’ясним фаршем

Для приготування кабачків з фаршем в духовці вам знадобиться:

  • 4 кабачки середнього розміру1862ae8ba6057c7227603c741876ac00 Фаршировані кабачки в духовці   просте, смачне і недороге блюдо
  • 1/2 кг. м’ясного фаршу
  • 2 середніх цибулини
  • 50 гр. твердого сиру
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки бульйону
  • сіль – за смаком
  • чорний мелений перчик – за смаком
  • будь-які спеції
  • рослинна олія

Першим ділом включаємо духовку на 200 градусів. Поки вона нагрівається моєму кабачки і гострим ножем розрізаємо на дві половинки. З кожної половинки спеціальним пристосуванням (або ложкою виймаємо серцевину так, щоб вийшли човники. Потім обсмажуємо нарізану цибулю на сковороді з рослинною олією до золотистого кольору, додаємо фарш і добре обсмажуємо. Начинці даємо охолонути, потім вбиваємо яйце, кладемо сіль, перець і спеції, добре перемішуємо.

Фарш можна також не прожарювати, а додати до нього сирий (або підсмажений) цибуля. Принципового значення це не має – страва вийде однаково смачним. Заповнюємо цією начинкою наші кабачки і укладаємо в глибоке деко.

Для того щоб кабачки добре протушились в деко потрібно налити ½ склянки бульйону або води.

В духовці вони повинні знаходитися 25 – 30 хвилин, потім виймаємо, посипаємо тертим сиром і тримаємо ще 5 хвилин. Наше блюдо готове.

Рецепт № 2: З м’ясом

Для приготування фаршированих кабачків по цьому рецепту вам знадобиться:

 

  • 4 великих кабачка3de18d867a06a29dc47f3e6c11368fa6 Фаршировані кабачки в духовці   просте, смачне і недороге блюдо
  • 1/2 кг. курячого філе
  • 1 середня цибулина
  • 1/4 головки білокачанної капусти
  • 1 морквина
  • 1 яйце
  • 1/2 склянки бульйону
  • сіль – за смаком
  • чорний мелений перчик – за смаком
  • 1/4 чайної ложки каррі
  • 50 гр. тертого сиру

Цей рецепт трохи незвичайний, але дуже смачний. Включимо духовку на 200 градусів і займемося підготовкою інгредієнтів. Куряче філе поріжемо на дуже тоненькі смужечки, білокачанну капусту посечем, моркву потремо на тертці цибулину і поріжемо на півкільця. Потім додамо яйце, сіль, перчик і каррі і все добре змішаємо. Кабачки поріжемо на кільця висотою 5 см і ложкою виймаємо серцевину, але так, щоб залишалося дно в кожному кільці.

Після закінчення роботи всі шматочки кабачки заповнюють начинкою і кладемо у високий (не менше 6 см. заввишки) деко наливаємо бульйон або воду. Такі кабачки з м’ясом в духовій шафі слід гасити під кришкою 30 – 40 хвилин. Після закінчення цього часу кришку зняти, посипати кабачки сиром і продовжувати запікати ще 5 – 10 хвилин до рум’яної скоринки.

Рецепт № 3: З овочами

Фарширувати кабачки можна також і овочами. Цей рецепт дуже хороший для тих, хто дотримується постів або прихильник дієтичного харчування.

Для цієї страви вам знадобиться:

  • 4 середніх кабачкаac637b05b205defba792aac90a758339 Фаршировані кабачки в духовці   просте, смачне і недороге блюдо
  • 1 середня цибулина
  • два середніх помідора
  • сіль – за смаком
  • чорний мелений перець за смаком
  • зубчик часнику
  • 50 гр. тертого сиру
  • петрушка
  • оливкова олія
  • спеції – орегано, кінза, базилік, чебрець – за бажанням

З кабачків виймаємо ложкою м’якоть, яку відразу ж ріжемо на дрібні шматочки. З помідорів знімаємо шкіру (якщо хто не знає секрет, як це зробити, підкажу – надрізаємо ножем шкірку помідора в декількох місцях, кидаємо у киплячу воду, даємо покипіти кілька секунд. Потім виймаємо і кидаємо в дуже холодну воду. Від різкого перепаду температури в місцях надрізів шкірка підніметься і зніметься без проблем).

Потім ріжемо дрібно цибулю, петрушку і часник. Все це з’єднуємо разом, додаємо сир, сіль, перчик, будь-які спеції і добре перемішуємо. Начинку рівномірно розподіляємо в кожен кабачок і розкладаємо на деко. Ставимо в духовку на 15 – 20 хвилин до повної готовності страви. Кабачки фаршировані овочами повинні запікатися при температурі 190-200 градусів.

Приємного апетиту!