Фаршировані помідори в духовці з куркою просте, смачне блюдо

Влітку самий популярний овоч в салатах, рагу та інших стравах — помідор. Звичайно, зараз він у нас на столі цілий рік, але найбільш смачний в свій сезон. Готуйте різноманітні страви з томатів. Вони доступні та корисні.

Фаршировані помідори в духовці

aae0c71cf0335845c1bce05670c4fdbe Фаршировані помідори в духовці з куркою просте, смачне блюдоБагатьом здається, що фарширувати помідори так само довго, як перець, а ось і ні. Це швидкий і смачний рецепт. Для начинки, крім того, що запропоновано за рецептом, можна взяти будь-які овочі і м’ясо, ковбасу, сосиски, бекон і т. д. Страва виходить красивим і апетитним. Їм не соромно почастувати дорогих гостей або щось відсвяткувати в колі сім’ї. Не треба стояти біля плити по декілька годин в день, всі приготування займе менше години. Чудове поєднання м’яса з овочами і грибами, плюс смачна сирна скоринка. Спробуйте запечені з куркою помідори і це блюдо буде з’являтися у вас на столі часто.

Склад

 

88b621b10a6f5298e05a125570cea473 Фаршировані помідори в духовці з куркою просте, смачне блюдо

  • 8 шт. – великі помідори (зрілі, пружні)
  • 400 гр. — філе курки
  • 1 шт. – солодкий червоний болгарський перець
  • 200 гр. будь-яких свіжих грибів. Наприклад: печериць або лисичок, маслюків, інших
  • 100 гр. твердого якісного сиру
  • 2 ст. лож. соняшникової, кукурудзяної або оливкової олії
  • 1-2 шт. лаврового листочка
  • Сіль з чорним меленим перцем на ваш смак

Готуємо

  • Промийте під проточною водою зрілі помідори. Витріть паперовим або кухонним рушником насухо. У нижній частині помідора відріжте невеликий капелюшок. Це для стійкості основи.
  • Тепер потрібно вгорі томату відрізати велику капелюшок. Візьміть гострий ніж і видаліть всю м’якоть. Потім черпайте ложкою. Головне, не пошкодите стінки. Посоліть всередині. Десь пальцем і стінки стануть смачними солоними.bc9cd23b1727e19f28aded2436be0ae9 Фаршировані помідори в духовці з куркою просте, смачне блюдо
  • Промийте під проточною водою куряче філе. З усіх боків обсушіть.
  • Візьміть високу чавунну сковорідку. Поставте її на великий вогонь і додайте рослинне масло. Коли воно розігріється, киньте туди філе курки. Обсмажуйте так, щоб з’явилася хрустка скориночка. На це піде по 2 або 3 хв. з кожної зі сторін.
  • Курятину дістаньте і шлях трохи охолоне. Наріжте на дошці середніми шматочками.
  • Промийте болгарський перець. Насухо витріть рушником. Розріжте його навпіл і видаліть насіння з ніжкою. М’якоть подрібніть на квадратики. Такі ж, як з курячого філе.
  • Гриби промийте. Для зручності можна використовувати щіточку. Візьміть каструлю. Закип’ятіть в ній 1 л води. Трохи підсолити. Киньте туди лаврові листи і від 10 до 12 хв. варіть гриби.
  • Нехай вода стече, коли ви відкинете гриби на друшляку. Ріжте їх такими ж середніми шматочками, як м’ясо і перець. За цим рецептом можна додавати свіжу або консервовану кукурудзу. Якщо візьмете консервовану, то акуратно відкрийте і злийте маринад, а якщо свіжу, то зрізайте прямо з качана зерна. Добре, якщо кукурудза молода. Вибирайте таку.
  • Змішайте курку з кукурудзою, смачними грибами, болгарським перцем. Все посоліть і поперчіть за смаком.
  • Розігрійте духовку до 180 градусів і поставте туди страву.
  • Фарш розміщуйте в помідорах, а зверху присипайте тертим на крупній тертці твердим сиром.
  • Розташовуйте помідори поруч на деку і від 15 до 20 хв. запікайте в духовці.
  • Фаршировані помідори з ароматною курочкою, грибами і перцем готові! На стіл можна подавати на тарілці, прикрашеної листами салату. Зверху полити сметаною, посипати зеленню (петрушкою, кропом, цибулею). Їдять фаршировані томати, як холодними, так і гарячими.
  • Якщо хочете, щоб страва з куркою було більш соковитим, то перед духовкою накрийте помідори кришечками. Але тоді нікуди кришити сир і не буде смачною скоринки. Якщо ви любите спеції і трави, то сміливо додавайте їх у фарш. Наприклад, прованські, а із зелені петрушки. Якщо візьмете цибулю, обсмажте його з грибами (тоді не варіть). Спробуйте приготувати це блюдо прямо сьогодні.

    У вас все вийде. Їжте на здоров’я!