Філе індички в духовці смачне, ароматне, дієтичне м’ясо птиці

Смачне філе індички в духовці можна приготувати, але при цьому необхідно дотримуватися деяких правил, інакше птах вийти сухуватою. Плюс до того, індичка вважається дієтичним м’ясом, тому готувати його рекомендується для всіх без винятку членів сім’ї.

Індичка з грибами і чорносливом

Індичка, запечена в духовці з чорносливом і грибами дуже смачне, ситне блюдо. Для його приготування потрібно купити такі продукти:

  • 40287f0c9e44d3892e5de8f775be6749 Філе індички в духовці смачне, ароматне, дієтичне мясо птиціфіле індички (стегно, грудинка) – 600 гр.;
  • гриби (опеньки, печериці) – 150 гр.;
  • чорнослив без кісточок – 100 гр.;
  • часник – 2 зубчики;
  • цибуля – 1 головка;
  • чебрець — 1 чай. ложка;
  • оливкова олія – 2 ст. ложки;
  • сіль, перець, спеції – за бажанням.

Для цього рецепту м’ясо птиці береться цілим шматком, тільки прорізається всередині кишеня, який потім закладається начинка. Цибуля миємо, нарізаємо півкільцями, обсмажує, туди ж додаємо порізані гриби, а потім часник, чебрець, спеції, сіль, перець.

Чебрець додасть страві незвичайний аромат, до того ж він прискорює обмін речовин. Додаємо порізаний довільно чорнослив, все перемішуємо, закладаємо всередину індички. Кишені скріплюємо зубочистками, закутуємо у фольгу і ставимо в духовку для запікання на 1 годину. Духовка повинна бути нагріта до 190°С. Час від часу відкривайте фольгу і поливайте м’ясо образовывающимся соком.

Приготоване філе індички в духовій шафі можна подати на вечерю з будь-яким овочевим гарніром.

М’ясо, витримане в маринаді

d6158f9488c84b7d9a7603bb7ae5b2a6 Філе індички в духовці смачне, ароматне, дієтичне мясо птиціЩоб приготувати м’яке філе індички у фользі, його можна потримати кілька годин у маринаді. Найпростіший маринад для філе індички готується з кефіру. Для шматки птиці, вагою 1 кг, потрібно 350 гр. кефіру і сік з одного лимона. Рецепт філе індички, приготований з кефіром, дуже простий. У кефір вичавлюється сік з одного лимона, додається потроху солі, перцю, будь-яких спецій, подрібнених трав. У цю суміш опускається м’ясо, попередньо зробивши в ньому розрізи гострим ножем, тримається 3-4 години. Поки м’ясо маринується, його потрібно один або два рази перевернути м’ясо. Потім загорнути птицю в шматок фольги і поставити в духовку (200°С) на 20 хвилин.

 

Маринад можна приготувати з суміші соку цитрусових, маслинового масла й соєвого соусу. Для 1 кг філе потрібно 1 стакан соку з цитрусових (лимон або апельсин або змішаний), по 50 гр. оливкової олії і соєвого соусу. Всі інгредієнти змішуються, додається сіль, перець, будь-які спеції за вашим смаком і опускається туди філе птиці. Досить потримати 3-4 години, а потім запікати в духовці в такому темпі: перші 20 хвилин температура повинна бути 200°С, потім духовка вимкнеться і не відкривається наступних 2 години. До запеченої таким чином птиці підійдуть гарніри з круп або овочів.

Маринад для філе індички можна приготувати з гірчиці, меду, соєвого соусу.

Індичка по-французьки

Для страви «Філе індички в духовці», яке готується з картоплею, сметаною (або майонезом) і сиром м’ясо нарізати на порційні шматки, відбивається і обсмажується в оливковій олії. Щоб приготувати ці страви, вам необхідно придбати такі інгредієнти:

  • 87df73bb19f4a31b5ab36e32aae4ebb9 Філе індички в духовці смачне, ароматне, дієтичне мясо птиціфілейну частину індички – 800 гр.;
  • картопля – 6 шт.;
  • сметана – 50 гр.;
  • помідор – 1 шт.;
  • цибулина – 1/2 головки;
  • натертий твердий сир – 100 гр.;
  • сіль, спеції, перець – по потребі.

Підготувати порційні шматочки м’яса, відбити, посолити, обсипати перцем, спеціями і обсмажити на оливковій олії. Цибулю почистити, порізати на півкільця, обсмажити. Картоплю відварити в мундирі до напівготового стану, зняти шкіру, порізати на великі кухлі. Червоний помідор помити, гострим ножем порізати на кільця. На деко для запікання викласти м’ясо, обсмажену цибулю, картоплю, помідори, зверху полити сметаною (або майонезом), посипати тертим сиром. Тримати в духовці (200°С) близько 40 хвилин.

Наприклад, філе індички в духовці можна приготувати таким чином: філейні шматочки м’яса відбиваємо, потім у борошні, обсмажуємо на оливковій олії і складаємо в форму. Нарізані гриби обсмажуємо на тому ж маслі, що і м’ясо, заливаємо молоком і злегка смажимо. Потім заливаємо грибною сумішшю форму з м’ясом, відправляємо в духовку (190°С) на 15 хвилин. Замість молока, можна використовувати сметану.

У цьому рецепті всі продукти використовуються в довільному порядку – який смак від цього не зміниться ніяким чином. Таке м’ясо в духовці зі сметаною або молоком дуже соковите, а гриби надають йому незвичайний аромат.

Приємного апетиту!