Філе качки в духовці — рай для кулінарних гурманів і не тільки

Загрузка...

Прийшла осінь, а значить, качки вже виросли і обросли трошки жирком. Хтось скаже – недиетическое м’ясо і суцільний холестерин. Це коли кожен день є таке, то шкідливо. А так хочеться іноді чогось страшно шкідливого, але дуже смачного і філе качки в духовці відмінний вибір в цьому випадку.

Найпростіший рецепт

1e0294947a182e7b6cbec338b82616a9 Філе качки в духовці   рай для кулінарних гурманів і не тількиДля першого рецепта знадобиться:

  • 3 шматочка філе з качки
  • 1 цибулина
  • 3 зубчики часнику
  • 1 чайна ложка солі
  • спеції – за смаком
  • 1 ст. ложка рослинного масла

За цим рецептом качине філе готується в духовці при температурі 200 градусів приблизно 1,5 години. Для цього змащуємо деко олією і укладає нарізану цибулю і часник. Шматочки качиного філе з шкірою надрізаємо в декількох місцях, потім натираємо сіллю, перцем і спеціями, кладемо зверху в деко, накриваємо фольгою і ставимо в духовку запікатися. Після закінчення 1 години, виймаємо з духовки, знімаємо фольгу і ставимо назад в духовку для придбання підсмаженої кірочки ще на 30 хвилин.

Класичний рецепт з картоплею

03b392dd10ae57847343b786b65bf886 Філе качки в духовці   рай для кулінарних гурманів і не тількиЦей рецепт крім тих інгредієнтів, що зазначені в першому, передбачає ще такі:

  • 1 кг картоплі
  • 100 гр. майонезу
  • 2-3 ложки соєвого соусу
  • 2-3 ложки томатного соусу

Таке філе качки з картоплею в духовці готуватися наступним чином. Готуємо маринад з майонезу, соєвого і томатного соусів, додаємо сіль, перець і спеції. На деко викладаємо нарізані цибулю і часник. Всі шматочки філе качки мачає в приготований соус, кладемо на деко. Картоплю чистимо і розрізаємо на чотири частини, потім у соус і кладемо між шматочками качиного філе. У духовці, нагрітій до 190 градусів запікаємо 40 хвилин, потім температуру опускаємо до 150 градусів і тримаємо ще 50 хвилин. Качине філе в духовці, запечена в соусі з картоплею, буде дуже до речі і на святковому обіді.

Рецепт з яблуками та чорносливом

7410b615f0fe821b2bfc6e6feed71a49 Філе качки в духовці   рай для кулінарних гурманів і не тільки

 

Для приготування філе з яблуками в рукаві необхідні такі інгредієнти:

  • 1 кг. качиного філе
  • 3 зелених яблука
  • 3-4 шт. чорносливу
  • сіль, перець і спеції – за смаком

Качине філе миємо й ріжемо на кілька скибочок. Яблука миємо, розрізаємо на 4 частини і видаляємо серцевини. Чорнослив ріжемо на шматочки. Всі з’єднуємо разом, солимо і перчимо. Укладаємо в рукав, зав’язуємо з двох сторін і ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на 110 – 120 хвилин. Приготоване таким чином качине філе з яблуками буде соковитим і ароматним.

Можна використовувати також філе з каченяти, тоді скорочуємо час приготування до 45 хвилин.

Незвичайний рецепт – з апельсином

100800227d0390348ca6e0defff85078 Філе качки в духовці   рай для кулінарних гурманів і не тільки

Для цієї страви, так само як і за рецептом «Качине філе з яблуками» потрібно харчової рукав. Ось перелік продуктів:

  • філе качки – 4 шт.
  • апельсини – 3-4 шт.
  • мед рідкий – 2-3 ст. ложки
  • гірчичний соус із зернами – за смаком
  • сіль – за смаком

Качині грудки моєму і укладаємо в рукав одним шаром. Апельсини очищаємо, ріжемо на кільця, змішуємо з медом, гірчицею і сіллю. Потім викладаємо рівним шаром на качиних філе і зав’язуємо рукав з двох сторін. Деко з м’ясом ставимо в розігріту до температури 200 – 220 градусів духовку на 45 хвилин.

Приємного апетиту!