Філе курки в перці в духовці нескладний рецепт готування

Загрузка...

В далекі радянські часи улюбленою фаршированим перцем можна було насолоджуватися тільки влітку. Але зараз, коли для вирощування овочів немає ніяких обмежень навіть взимку, спробуйте приготувати таку страву по-сучасному з куркою.

Начинка з філе курки для солодкого перчика

cc093a7f1ed83a4605c1f83ebf17cf3f Філе курки в перці в духовці нескладний рецепт готування«Курка в перці в духовці» готуватися з таких інгредієнтів:

  • філе куряче – 2 грудки;
  • перчик болгарський – 5-6 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • цибулина – 1 головка
  • йогурт – 200 гр.
  • сир – 200 гр.
  • сіль, перець – за смаком
  • зелень (петрушка, кріп або кінза) – щіпка

Першим ділом увімкніть духовку на 190 градусів і залиште розігріватися. Потім пробланшируйте помідори, зніміть з них верхню плівку, порізати на дрібні кубики. Наступний етап: займемося болгарським перцем – його потрібно ретельно помити, особливо в районі плодоніжки, яку не слід видаляти. Розрізаємо кожну перчинку поперек на дві половини, вичищаємо насіння і внутрішні перегородки. Потім займаємося начинкою – куряче філе ріжемо на дрібні кубики, додаємо помідори, нарізану цибульку, сіль, перець, йогурт. Все ретельно перемішуємо.

Готовою начинкою наповнюємо кожну половинку перців, укладаємо на деко, ставимо в духовку на 40 хвилин. По закінченні визначеного часу для запікання посипаємо наші перчинки з курячим філе тертим твердим сиром і доводимо до готовності ще 10 хвилин. При бажанні подаючи до столу, можна посипати зеленню, яка є в будинку. Запечений у духовій шафі, таким чином, перець фарширований можна вживати як друга на обід або як самостійне блюдо на вечерю, куряче філе в ньому виходить соковитим і ароматним.

 

Копчені стегенця – ідеальна начинка для болгарського перцю

В рецепті «Перці з куркою і сиром» використовуються копчені стегенця, які надають нашій страві трохи пікантності. Для його приготування знадобиться:

427684aee82e5118fba8c1f9354a1a47 Філе курки в перці в духовці нескладний рецепт готування

  • стегенця – 1 шт.
  • перець великий – 4 шт.
  • гриби – 300 гр.
  • морква – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • сир твердий – 150 гр.
  • зелень – як вам подобається
  • сіль, перець – по щіпці

Включаємо духовку на 190 градусів і займаємося підготовкою продуктів. Гриби миємо, чистимо, ріжемо пластинками і смажимо до готовності з цибулею і морквою. Помідори бланшируем, знімаємо шкіру, ріжемо на дрібні кубики, з’єднайте з грибами і цибулею. Туди ж відправляємо дрібно порізаний стегенце, сіль перець, зелень, все ретельно перемішуємо, тушкуємо 5 хвилин на сковорідці.

Солодкий болгарський перчик миємо й розрізаємо вздовж на дві половинки, плодоніжки при цьому не зрізаємо. Потім слід очистити від насіння і перетинок і пробланшировать 2 — 3 хвилини. Після того, як він охолоне, наповнюємо начинкою, кладемо у форму, ставимо в духовку на ½ години. Через покладений час посипаємо тертим сиром, змішаним із зеленню і залишаємо в духовці ще на 10 хвилин, поки не утвориться золотава скоринка.

Наша курка з перцем готова, приємного апетиту!