Філе минтая в духовці – прості рецепти, корисні поради

Загрузка...

Корисний продукт стане основою для смачного обіду або вечері. Філе швидко готується, виходить ніжним і смачним. А якщо додати трохи овочів, стане улюбленим дієтичним блюдом.

Минтай порадує всіх невеликою кількістю кісток, ніжністю і соковитістю філе. Його м’ясо низькокалорійне. З нього можна готувати навіть будучи на дієті. Філе минтая в духовці з різними добавками і спеціями запікається швидко і просто. Щоб добитися ідеального смаку, кулінари радять вибирати свіжий продукт, готувати в керамічному або чавунної посудині і тільки при відповідній температурі.

Класичний рецепт

Цей рецепт минтая в духовці не потребує особливих вишукувань у виборі інгредієнтів. Особливі кулінарні навички теж не потрібні. З продуктів беремо:

  • 1 кг рибних тушок;9bf35ca857b4bea4ba773582d03ea0f5 Філе минтая в духовці – прості рецепти, корисні поради
  • по 2 морквини і цибулини;
  • 250 г сиру;
  • по 150 г молока і сметани.

Для змазування форми знадобиться соняшникова або оливкова олія. А ось з спецій вибирайте суміш приправ для рибних страв. Завжди легко обійтися звичними сіллю і перцем, якщо не наважуєтеся експериментувати.

Щоб правильно підготувати тушку, обрізаємо плавники і хвіст. Виймаємо нутрощі. Розрізаємо рибину уздовж по хребту. Відокремлюємо м’якоть. Ретельно виймаємо всі кісточки, щоб уникнути «сюрпризів» за столом.

Нарізаємо філе шматочками за смаком. Але не робіть їх занадто маленькими. Інакше риба минтай в духовці вийде сухою.

c18a3faf879f32b69039e73fd279b6e0 Філе минтая в духовці – прості рецепти, корисні порадиПриправляємо і перемішуємо основний інгредієнт. Переходимо до овочів. Моркву нарізаємо тонкими кружальцями, а цибулю – півкільцями. Викладаємо філе минтая з овочами в змащене деко шарами. Спочатку рибка, потім моркву і цибулю.

З’єднуємо сметану та молоко. Заливаємо блюдо. Зверху посипаємо тертим сиром. Готується риба в духовці зі сметаною та овочами 30 хвилин при 200 градусах.

 

Якщо любите, щоб сир залишався м’яким і трохи тягнувся, посипайте філе минтая в духовці за 15 хвилин до готовності.

Запікати страву з сиром і овочами в духовці можна відразу з гарніром. Для цього першим шаром викладаємо на деко кружечки картоплі завтовшки не більше 0,5 див. Минтай, запечений в духовці зі сметаною, сиром і з картоплею, – повноцінний обід для великої компанії.

Рибний гарнір у фользі

Простіше простого приготувати філе минтая в фользі в спеціях і з лимонним соком. Беремо 2-3 рибні тушки. Посипаємо їх сіллю і спеціями. Збризкуємо 1 чайною ложкою лимонного соку. Залишаємо на півгодини просочитися. Дрібно нарізаємо пучок кропу або петрушки. Змащуємо лист фольги маслом.

Щоб страва не плавало зайвої порції жиру, зручніше змащувати фольгу кулінарної пензликом.

105fb7973f0450ab2040f39213940e5e Філе минтая в духовці – прості рецепти, корисні порадиШматочки вже промариновавшейся риби викладаємо на фольгу і рясно посипаємо зеленню. Загортаємо краю і відправляємо готуватися при 200 градусах.

Через 40 хвилин минтай у фользі в духовці буде готовий. Щоб отримати гарну рум’яну скоринку, розгорніть фольгу за 10 хвилин до готовності. Подають філе минтая в духовці з часточкою лимона і гілочкою зелені.

Для цього рецепта в духовці у фользі, складіть її вдвічі. Використовуйте блискучою стороною вгору.

Страви з риби корисні і смачні, особливо минтай, запечений в спеціях з овочами в духовці. Якщо правильно підібрати спеції, зробити смачну заливку, вийде відмінне блюдо. Як гарнір підійде рис. Чи можна запекти філе з картоплею.