Філе палтуса з картоплею — інгредієнти і етапи приготування.

Тим, хто не любить рибу з-за того, що там є кістки, радимо спробувати приготувати філе палтуса з картоплею в духовці. Будь-яка риба сама по собі джерело вітамінів. Лікарі рекомендують їсти її частіше. До того ж палтус – ніжна і смачна. Добре риба поєднується з білим свіжим хлібом та овочами. Під час приготування відчувається аромат, який збуджує апетит. Рецепт палтуса простий. Приготувати палтус в духовці здатний кожен.

Палтус з картоплею

65e501888fd10469426c9bc37b846c0f Філе палтуса з картоплею   інгредієнти і етапи приготування.Інгредієнти

  • Лимон. Кількість – 2. Для прикраси і для приготування.
  • Артишоки. Кількість – 500 гр.
  • Олія оливкова. Кількість – 3 столові ложки.
  • Картопля. Кількість – 500 гр.
  • Цибуля (ріпчаста). Кількість – 1 головка.
  • Орегано (сухий). Кількість – 1 чайна ложка.
  • Сіль. Кількість – 1 чайна ложка.
  • Палтус (філе). Кількість – 4 шт.

Етапи приготування палтуса з картоплею

Приготувати палтус в духовці можна в кілька етапів.

Перший – робота з соусом. Другий – робота з картоплею. Третій – робота з палтусом. Четвертий – робота з артишоками. П’ятий – робота з цибулею. І останній – завершальний, в якому поєднуються всі інгредієнти. Тепер перейдемо до послідовності дій під час приготування.

  • Готуємо соус. Вичавлюємо сік одного лимона. На тертці (дрібної) натираємо цедру. До соку і цедри додаємо сіль. Наливаємо оливкову олію. Кладемо орегано. Посипаємо перцем. Перемішуємо.
  • Готуємо картоплю. Картоплю чистимо. Ріжемо як звично (краще всього середніми за розміром скибочками). Перекладаємо в чашку. Поллємо приготованим соусом (соус потрібно буде залишити на артишоки і на останній етап). Розігріваємо духовку до 250 градусів. Ставимо в неї страву з картоплею. Запікаємо 30 хвилин.
  • Готуємо артишоки. Кип’ятимо каструлю воду. Солимо воду. Відрізаємо у артишоків черешки разом з листям. Кожен артишок ділимо ножем на 2 частини. Кладемо в воду. Даємо покипіти близько 7 хвилин. Зливаємо воду. Охолоджуємо артишоки. Поливаємо соусом.
  • Готуємо цибулю. Чистимо, миємо, ріжемо головку цибулі. Залишаємо на дошці.
  • У висновку: дістаємо смажений картопля, викладаємо на нього артишоки, зверху кладемо рибку, потім цибулю і в кінці заливаємо все соусом. Ставимо палтус з картоплею в духовку.
  • 1f446e105d7d09b17c46857f23742240 Філе палтуса з картоплею   інгредієнти і етапи приготування.Час запікання філе палтуса в духовці 20 хвилин. Загальний час приготування – 1 годину 10 хвилин.

     

    Готовність палтуса в духовці з картоплею можна визначити по запаху і засмаженою кірці. У підсумку виходить 4 порції.

    Подавати страву рекомендовано на красивому блюді. Тяга до риби буде сильніше, якщо прикрасити все лимоном і зеленню.

    Палтус у фользі

    Для любителів правильного харчування, можна запекти палтус у фользі. Підготовчі заходи не потрібні. Для приготування палтуса в духовці у фользі потрібно: саме філе (4 штуки), лимонний сік, 2 помідора і, природно, сіль і спеції. Після того як філе буде помыто під краном його треба натерти сіллю, посипати спеціями і скропити соком. На фольгу покласти філе, а зверху кружечки помідор. Загорнути.

    Готуватися палтус у фользі всього 20 хвилин. Температура в духовці – 250 градусів.

    Рецепти в духовці прості з тієї причини, що всі інгредієнти змішуються і ставлять у піч, яка сама готує.

    Готуючи рибу у фользі в духовці або на сковорідці, ви отримаєте смачне і ситне блюдо. Якщо ви стежите за своєю фігурою, то можете з’їсти тільки рибку, а картоплю залишити близьким.

    Приємного апетиту!