Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.

Загрузка...

Дієтологи рекомендують включати в раціон рибу як мінімум двічі в тиждень. Страви з неї не тільки смачні, корисні, але і дуже швидко готуються. Ніжне філе риби, запечене з овочами, під різними соусами в духовці, дозволяє без особливих клопотів приємно урізноманітнити пісне меню. Нескладно вибрати за смаком рецепт з безлічі варіантів приготування. Ось деякі з них.

Спосіб 1

Знадобиться%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.

  • філе будь-якої білої риби — 700 г;
  • ріпчаста цибуля — 2 шт.;
  • часник — 4 зубчики;
  • томатна паста — 2 ст. л.;
  • свіжа зелень — 1 пучок;
  • рослинна олія, сіль, перець — за смаком.

Розігріти духовку до 190° С. Цибулю очистити і нарізати тонкими кільцями. Викласти його у форму для запікання, змастити невеликою кількістю рослинної олії, поставити в духовку і тримати там приблизно 15 хвилин, поки цибуля не стане м’яким.

%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.Часник подрібнити, змішати з томатною пастою, додати до цибулі, акуратно перемішати і знову на півгодини поставити в духовку. Філе розрізати на невеликі порційні шматки, кожен промити, обсушити. Підготовлені шматочки, викласти зверху на цибулю, тушкована в томатному соусі, посолити, поперчити.

Можна додати будь-які інші приправи до риби: мускатний горіх, імбир або кунжут.

Запікають філе білої риби в духовці протягом 15 — 20 хвилин. Готову страву розкласти по порційних тарілках, полити томатним соусом, що утворився під час готування, прикрасити зеленню. Подавати на стіл страву можна як у гарячому, так і в холодному вигляді.

Спосіб 2

Дуже смачна, запечена скумбрія. Її щільне, але соковите м’ясо чудово поєднується з помідорами, морквою і лимоном, створюючи неповторний апетитний букет смаку та аромату.

Для приготування філе риби з овочами в духовці знадобиться

  • тушки скумбрії середньої величини — 4 шт.;%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.
  • морква — 2 шт.;
  • помідори — 4 шт.;
  • ріпчаста цибуля — 1 головка;
  • невеликий лимон — 1 шт.;
  • скибочка кореня селери;
  • часник — 3 зубчики;
  • рослинна олія — 4 ст. л.;
  • сіль, зелень петрушки — за смаком.

У вимитої скумбрії видалити хребет і кісточки, порізати на шматочки, посолити, полити лимонним соком і залишити на 30 хвилин. Овочі очистити і нарізати, селеру натерти на дрібній тертці.

%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.Розігріти частина рослинного масла, спасерувати в ньому кільця цибулі, покласти моркву і селеру, згасити до м’якості. Потім додати порізані помідори, подрібнений часник і викласти овочі рівним шаром у форму для запікання, зверху — підготовлену скумбрію, полив її залишилися рослинним маслом. Налити трохи гарячої води і поставити в розігріту до 200° С жарову шафу. Через 10 хвилин філе обережно перевернути і запікати ще 5 хвилин. Вийнявши з духовки, посипати дрібно порізаною зеленню.

Спосіб 3

Філе риби в духовці з картоплею — це ситне, смачне блюдо, не вимагає приготування окремого гарніру.

 

Необхідні інгредієнти%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.

  • 1 кг риби (бажано великої) або готового філе;
  • 1 кг картоплі;
  • 2 цибулини;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • 3 ст. л. вершкового масла;
  • 1,5 склянки білого сухого вина;
  • сіль і перець за смаком.

Видалити кістки з риби, нарізати її порційними шматочками, натерти сіллю і перцем. Залишити на 20 хвилин.

%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.Очищений картопля нарізати тонкими кружечками. Філе викласти на змащене маслом деко, посипати подрібненим цибулею, з боків викласти картоплю, додати шматочки вершкового масла і поставити в розігріту до 180° С жарову шафу. Коли масло розтопиться, полити рибу вином. Готують рибне філе в духовці 40 — 45 хвилин, періодично поливаючи соком, що утворюється в процесі запікання.

Спосіб 4

Цей рецепт філе риби в духовці дозволяє використовувати замість картоплі гриби. В результаті виходить досить незвичайне, але надзвичайно смачне блюдо.

Необхідні продукти%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.

  • 1 кг філе будь-якої риби;
  • 300 г відварених грибів (найкраще печериць);
  • 300 р помідорів;
  • 1 стакан молока;
  • 3 ст. л. панірувальних сухарів грубого помелу;
  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • ½ Ч. л. солі;
  • ¼ Ч. л. чорного перцю.

%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.Філе помити, обсушити. Укласти його одним шаром на змащений маслом деко. Посоливши, поставити на півгодини в розігріту до 180° С духовку. За цей час приготувати соус: нашатковану цибулю спасерувати, додати спеції, нарізані гриби, помідори, все перемішати і тушкувати 5 хвилин, після чого влити молоко і ще раз перемішати. Незадовго до готовності посипати рибу сухарями, залити соусом, знову поставити запікатися.

Спосіб 5

Цей рецепт філе риби в духовці можна сміливо назвати делікатесним.

Необхідні продукти%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.

  • філе лосося — 800 г;
  • сік лимона— 1 ст. л.;
  • вершки — 150 г;
  • 5 ст. л. будь-якого маринаду;
  • свіжа зелень — 1 пучок;
  • гостра гірчиця — 2 ч. л.;
  • сіль, перець — за смаком.

Рибу промити, дати обсохнути, збризнути лимонним соком. Зелень дрібно порізати.

%name Філе риби в духовці. Швидко, пікантно, корисно.З’єднати вершки з гірчицею, маринадом і зеленню (залишити для прикраси 1 ст. л.). Посолити, поперчити соус і філе. Рибу покласти у вогнетривку форму, залити соусом, поставити у жарову шафу, розігрітий до 180° С. Запікати до тих пір, поки лосось не стане рожевим. Готову страву посипати що залишилася зеленню.

В якості компаньйона для готового філе підходять картопля, рис, листові овочі, цвітна капуста. У такому поєднанні риба завжди буде ідеально збалансованим у всіх відносинах стравою.

Загрузка...