Філе риби запечене в духовці з овочами — дієтичне явство

Запікати в духовці рибу з овочами можна як морську, так і річкову. Головне, щоб філе риби мало як можна менше кісток. В магазинах є великий вибір риби: сьомга, горбуша, окунь, короп, судак, щука і багато інших. Якщо є можливість купити свіжовиловлену рибу, ще краще – смак свіжого продукту завжди набагато приємніше, ніж морозива. А готуючи кожен день різні сорти риби з овочами в духовій шафі, поповните свою особисту кулінарну книгу новими рецептами.

Окунь з картоплею

Сім’я віддає перевагу рибі з найменшою кількістю кісток, тоді для приготування беремо рибне філе окуня, в якому практично відсутні дрібні кістки і зовсім мало великих, я їх забираю до початку стряпанья. Для приготування окуня з овочами в духовій шафі вам знадобляться:

  • 4ac621ed878795c7a8a14128040873aa Філе риби запечене в духовці з овочами   дієтичне явствофіле окуня – 400 гр.
  • картопля – 2 середніх
  • сіль, перець – трошки
  • лимон – ½
  • оливкова олія – 2 ст. ложки

Включаємо духовку на 180 градусів. Філе окуня миємо, обсушуємо будь чистим рушником, з обох сторін присаливаем і посипаємо перцем. При бажанні можна на рибу видавити сік з половинки лимона. Потім кладемо на деко, рясно змащений рослинним маслом. Беремо картоплю чистимо і нарізаємо на кружечки товщиною не більше 2 мм

Кожен кружечок картоплі кладемо на філе окуня починаючи з хвостової частини в такому порядку, як ніби це лусочки.

Зверху поливаємо оливковою олією, і тримаємо в духовці з температурою 180 градусів близько 30 хвилин. По закінченні приготування картопляні лусочки повинні підрум’яниться і стати хрустким. Якщо ні, увімкніть верхній гриль і потримайте 5 хвилин. Принадність такого блюда полягає в тому, що під картопляної лускою філе залишається соковитим і м’яким.

 

Більш калорійний варіант – з овочами та сиром

Для цього рецепта підійде рибне філе нежирних сортів риби – судак, минтай, тріска, пікша, щука і деякі інші. Таким чином відрегулюємо калорійність – нежирна риба і жирний сир (улюблені нами «Російський» і «Швейцарський» мають відповідно 363 та 396 ккал. на 100 гр.).

7be33a9397848880e20991dce221e2cc Філе риби запечене в духовці з овочами   дієтичне явствоНа 1 кг. будь-якого рибного філе вам знадобиться:

  • цибуля – 3 шт.
  • морква – 2 шт.
  • сир – 150 гр.
  • сіль, перець, спеції – як подобатися
  • рослинне масло – 2 ст. ложки

Включити духовку на 180 градусів. З рибного філе видалити всі видимі кістки, помити, обсушити і порізати. Виклавши в посуд, посипати будь-якими спеціями, сіллю, гарненько все перемішати і залишити на 1/4 години. Цибулю нарізати на дрібні частини, моркву натерти на тертці. Потім їх слід обсмажити до рум’яного кольору на соняшниковій олії у сковорідці.

Всі шматочки рибного філе викласти на будь-яку вогнетривкий посуд (якщо збираєтеся подавати на святковий стіл в красивому вигляді), зверху – смажені овочі, і в останню чергу – тертий сир. У духовці риба повинна знаходитися 30 хвилин, після чого сміливо подавайте на стіл. Філе, запечене в духовці дуже ніжне і смачне блюдо.

Приємного апетиту!