Філе тріски в духовці — це смачне і соковите блюдо

Загрузка...

Страви з філе тріски в духовці готуються дуже швидко, відносяться до легких страв, а приготоване з овочами, поповнить організм всіма необхідними елементами таблиці Менделєєва. Риба тріска містить багато вітамінів, мінералів, мікроелементів, кислот. Тому її рекомендовано приймати в їжу хоча б раз на два-три тижні.

Риба під майонезно-сметанним соусом

Рецепт тріски в майонезно-сметанному соусі кілька дуже жирний, але час від часу можна себе побалувати такою смакотою. Для приготування цієї страви вам знадобиться:

  • 50bf6cbc5f123ae73d5c193dbc7b0d9c Філе тріски в духовці   це смачне і соковите блюдофіле тріски — 500 гр.;
  • сметана, майонез, вершки — 100 гр.;
  • цибулю, помідор, лимон — 1 шт.;
  • сіль, спеції — за необхідності.

Рибу чистимо, миємо, відокремлюємо філе від кісток, яке потім нарізаємо на довільні брусочки і складаємо в форму. Голову, хребет, плавники, хвіст ощадливі господині можуть використовувати для приготування легкого рибного супу. Шматочки рибки збризкуємо видавленим лимоном, залишаємо хвилин на 15 маринуватися. Можна залишити маринуватися на більш тривалий час – це залежить тільки від того, о котрій годині ви повинні подати рибу на стіл. Духова шафа включаємо на 190°С. Починаємо робити соус сметану, майонез, спеції, сіль, злегка збиваємо виделкою. Потім мариновану рибу заливаємо вершками, зверху кладемо нарізані кільцями цибулю, помідори, а зверху заливаємо сметано-майонезним соусом. Філе тріски в духовці повинна перебувати приблизно 30 хвилин.

Додаткові інгредієнти: зверху помідор можна покласти порізаний соломкою червоний або жовтий перець, який дасть приємний літній аромат.

Ще можна зверху рибки покласти шар тертого твердого сиру потримати під грилем для утворення рум’яної скоринки. Але в цьому випадку калорійність страви різко підніметься.

Запіканка з тріски

Дуже цікавий рецепт з філе тріски з овочами в духовій шафі. Це дуже легке і смачне блюдо, щоб його приготувати, треба купити такі продукти:

 

  • 09d965277a82988366ca7abf6c9026a0 Філе тріски в духовці   це смачне і соковите блюдофіле тріски — 800 гр.;
  • білокачанна капуста — 250 гр.;
  • сир — 250 гр.;
  • головка цибулі — 1 шт.;
  • яйця — 2 шт.;
  • панірувальні сухарі — 3 стіл. ложки;
  • петрушка і інша зелень — 50 гр.;
  • вершкове масло для змащування дна і стінок форми — 2 ст. ложки;
  • сіль, перець, спеції — скільки необхідно.

Духовку включаємо на 190°С. Рибне філе миємо, нарізаємо на невеликі брусочки і добре обсушуємо. Капусту, цибулю, сир дрібно ріжемо і перекручуємо через м’ясорубку разом з рибою. У фарш додаємо спеції, сіль, перчик, рубану зелень, два яйця і все добре перемішуємо. Форму рясно змащуємо олією, викладаємо весь фарш, накриваємо фольгою і відправляємо в духовку на час не більше 20 хвилин.

Після закінчення часу запікання потрібно прибрати фольгу, посипати запіканку панірувальними сухарями і запікати ще протягом 7-8 хвилин, до тих пір, поки вона не покриється апетитною скоринкою. Філе тріски, запечене таким чином, може, служить прикрасою святкового столу.

Філе риби, приготоване у фользі з овочами

Цей рецепт кілька трудомісткий, але тріска, запечена таким способом, варта того, щоб її спробувати приготувати. Вам знадобиться:

  • 9326d61c42353ee2af76e8d96900a6c1 Філе тріски в духовці   це смачне і соковите блюдофіле тріски — 800 гр.;
  • цибулю, моркву, перець солодкий — 1 шт.;
  • шпинат — 400 гр.;
  • помідор — 2 шт.;
  • картопля — 2-3 шт.;
  • вершкове масло — 2 стіл. ложки;
  • сіль, спеції — як любите.

Для приготування філе тріски з овочами у фользі потрібно купити філе з великої риби і приготуєте його цілісним шматком. Готуємо овочі: цибуля, морква, перець ріжемо на дрібні шматочки, підсмажити у вершковому маслі. Картоплю очищаємо і ріжемо на кільця. Шпинат моєму, відварюємо в підсоленій воді 3 хвилини, відкидаємо на друшляк і даємо охолонути. Коли охолоне, додаємо кілька невеликих кубиків вершкового масла, все добре перемішуємо. Помідори нарізаємо на кружечки, потім включаємо духовку на 190°С.

На деко викладаємо лист великий фольги, рясно змащуємо вершковим маслом і починаємо укладати шарами все інгредієнти: картопля, шпинат з вершковим маслом, рибу, помідори і пасеровані овочі. Все це гарненько закутуємо фольгою і ставимо в духовку на 40 хвилин. Тріска в фользі, запечена таким манером, не вимагає приготування окремого гарніру.

Приємного апетиту!