Форель у фользі в духовці смачний і простий рецепт приготування.

Загрузка...

Форель – це надзвичайно смачна риба, яка багата на корисні речовини. Її смак ніжний і вишуканий. Кращим варіантом приготування є запікання форелі у фользі в духовці. Чому саме у фользі? Тому що, готуючи її так залишаються всі корисні елементи і ароматичні властивості страви, відповідно їжа стає насиченою соками і ароматами.

e4241fec2e5b1f5be900ba05ceda1ddd Форель у фользі в духовці смачний і простий рецепт приготування.Варіантів готування є величезна кількість, з такої рибки готують супи, закуски, салати, різноманітні канапе та гарячі страви. Особливих вишукувань у приготуванні смачної форелі не потрібно, при її готуванні використовується мінімум спецій. Форель швидко запікається, що спрощує процес приготування. Таке блюдо підійде для урочистого меню і для звичайного обіду, риба ідеально поєднується з різними гарнірами.

Однак при купівлі риби потрібно уважно стежити за її якістю. Очі повинні бути опуклими і чистенькими, зябра мати яскравий і насичений колір, шкіра – еластичною, вологою без розрізів. Свіжа рибка має приємний смак.

Рецепт запікання форелі

Найбільш смачною готується їжа з свіжої рибки, проте якщо Ви придбали заморожену, то потрібно її грамотно розморозити. Для цього рибку укладаємо на полицю холодильника, яка знаходиться внизу на пару годинок, остаточно растаявшую рибку потрібно промити і видалити луску.

Для приготування рибки нам потрібноba7ae1f828c99b022d5887c8e9f6077d Форель у фользі в духовці смачний і простий рецепт приготування.

  • Тушка форелі свіженька – 1 кг.
  • Лимон – 1 шт.
  • Зелень кропу і петрушки – по 1 пучку.
  • Сливоч. масло – 100 гр.
  • Перець чорний, духмяний і червоний мелений.
  • Коріандр сушений.
  • Сіль.

Приготування

Готуємо тушку. За допомогою ножика очищаємо від луски з кожної сторони. Розрізаємо черевце і прибираємо нутрощі, голову і плавники. Прочищенную тушку знову гарненько миємо. Перекладаємо на тарілку і даємо висохнути.

Рибку невеликого розміру потрібно готувати цілком, а велику розрізати на стейки або вирізати з неї філе.

62253fd85a8dc323114244e03378949f Форель у фользі в духовці смачний і простий рецепт приготування.Розрізаємо на невеликі кубики вершкове масло і відправляємо в морозильник для заморожування.

 

Зелень миємо й дрібненько нарізами. Поміщаємо в окремий посуд.

Лимончик ділимо на половинки. З однієї вичавлюємо сік відразу на рибку. Всередині і зовні обтираем її цим соком, усіма видами перчика і сіллю. Нафаршировываем січеною зеленню і сухим коріандром. Даємо їй промаринуватися 15 хвилин.

Смак форелі добре відтіняють оливкова олія, лимон, апельсин, прованські трави, розмарин, чебрець, шавлія і мелений перець.

Залишилася половинку лимончика нарізаємо кружечками. Духовку розігріваємо до 180 гр.

На деко, застелене листочком фольги, розміщуємо лимонні коробки. Зверху на цитрус кладемо начинену рибку, зверху робимо надрізи і покласти по шматочку вершкового масла у кожен розріз.

Щільно закручуємо форель у фольгу, щоб під час готування не витік сік.

2824bbb3a0273b50067a1a12d0ad2f16 Форель у фользі в духовці смачний і простий рецепт приготування.Підготовлене блюдо поміщаємо в нагріту духовку на 40 хвилин. При нагріванні масло почне танути і рибка почне просочуватися. Лимончик, який знаходиться під фореллю прокислит нижню сторону. І не дасть фользі приклеїтися до риби. Додані приправи зроблять аромат краще, лимон додасть приємну кислинку, масло зробить рибку м’якше і посприяло появі тоненького верхнього шару, який в кінці готування допоможе злегка підрум’янити шкірку.

У процесі запікання потрібно стежити за часом – пересмажена рибка стає жорсткою і несмачною.

Готову страву їмо теплим, попередньо прикрашених зеленню, лимонними часточками і соусом. Така рибка відмінно поєднується з білим вином або виноградним соком.

Форель у фользі добре гармонує з помідорами, болгарським перцем, цибулею або базиліком. Всіма цими овочами рибку можна нафарширувати, смак буде приголомшливий, а риба вийде вже з гарніром.