Форель з овочами вишукане і благородне страва до вашого столу

Загрузка...

В італійській кухні при приготуванні будь-якої риби обов’язково використовується лимон, оливки і оливкова олія. Інші інгредієнти додаються в залежності від уподобань сім’ї.

Рецепт форелі так як готують її італійці

Основні інгредієнти

0b2c6567e2cae9c0753976ee9a74bdaa Форель з овочами вишукане і благородне страва до вашого столу

  • 2 невеликих тушки форелі
  • два лимона
  • пів баночки оливок без кісточок
  • 2 великих морквини
  • 2 середніх молоденьких цукіні
  • 2 великих картоплі
  • пару гілочок розмарину
  • сіль за смаком
  • перець чорний мелений за смаком
  • 1,2 склянки білого сухого вина
  • оливкова олія
  • два зубчики часнику

Для приготування такої риби з лимоном, оливками і овочами достатньо 20 хвилин на підготовку продуктів. Форель з овочами в духовій шафі повинна знаходитися 50 хвилин до повної готовності овочів. Рецепт розрахований на 4 порції.

Спосіб приготування риби

 

Першим ділом розбираємо тушки форелі – виймаємо нутрощі, відрізаємо голову і моєму. Голови можна залишити це на розсуд господині, не забудьте тільки викинути зябра (вони дадуть гіркоту приготовленого страви). Оброблену тушку ретельно миємо і висушуємо паперовим рушником. Потім готуємо інші інгредієнти – лимон, морква, кабачки і картоплю ріжемо на кружечки, кожен з яких кладіть в окремий посуд. На деко постеліть фольгу, її має бути достатньо для того, щоб ретельно все загорнути.

На фольгу налийте трохи оливкової олії, покладіть два зубчики часнику і починайте викладати нарізані кружечками овочі шарами – спочатку моркву, потім цукіні і наостанок – картоплю. Всередину кожної тушки форелі покладіть нарізані кружечки лимона і оливки. Кладемо підготовлену рибу зверху овочів і накриваємо по черзі нарізаними в тій же послідовності моркву, цукіні і картоплю. Потім поливаємо оливковою олією, білим сухим вином, кладемо пару гілочок розмарину і гарно запаковуємо в фольгу. Така риба у фользі в духовій шафі гаситися в середньому 50 хвилин при температурі 180 градусів.

Як подати на стіл

f7aa4481b6d943086b27d846c78604db Форель з овочами вишукане і благородне страва до вашого столуІталійці подають на стіл форель з овочами на великому блюді, попередньо вийнявши з дека, але у фользі, в якій готувалася. Це робиться для того, щоб не порушувати естетичний вигляд готової риби. Але якщо такий спосіб подачі не подобатися, форель перед укладанням на деко можна порізати на шматочки – який смак від цього не зміниться, а форель з овочами в готовому вигляді простіше буде викладати на порційні тарілки.

Італійці обов’язково ставлять на стіл ще й лимон, розрізаний на чотири частини.

Це робиться для того, щоб видавлювати сік на рибу, причому роблять це вони на всю рибу без винятку. При бажанні тарілки можна прикрасити нарізаними помідорами, гілочками петрушки або якими-небудь композиціями з дарів городу.

Приємного апетиту!