Гарбуз у духовці рецепт першого або другого незвичайного страви

Загрузка...

Гарбуз – це великий смачний і корисний овоч-ягода. Ми звикли вважати, що раз вона солодка, значить, годиться тільки для десертів. Проте з неї можна приготувати чудові як перші страви, так і другі. Дуже просто готується гарбуз у духовці. Рецепти цього наводяться в даній статті.

Гарбуз з картоплею

Гарбуз неймовірно корисна для людини. Вона низькокалорійна, тому застосовуйте її в їжу, якщо хочете схуднути або почистити свій організм. У ній міститься клітковина, а також велику кількість каротину. Корисна для дитячого харчування. Багато господині люблять готувати в духовці, так як потрібно тільки все порізати і поставити на певний час. Зараз ми розглянемо, як готується гарбуз з картоплею, запечена в духовці.

64b84edfb555f15b50707796c7f3e9fb Гарбуз у духовці рецепт першого або другого незвичайного стравиІнгредієнти

  • Середня гарбуз – 1 шт.
  • Картопля – 5-6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2-3 шт.
  • Помідор – 3 шт.
  • Зелень
  • Сіль, перець

Спосіб приготування

Вимиту тиквіна розрізати на великі шматки, видаліть насіння, зчистите шкірку. Наріжте середніми пластиками, краще крупніше картоплі, т. к. гарбузі потрібно менше часу на приготування. Картопля очистіть і наріжте як яблуко, часточками. Помідори порізати так само. Цибулю поріжте пір’ям.

Лист можна застелити пергаментним папером і викласти туди порізані овочі. Посоліть, поперчіть, посипте улюбленими приправами. Полити зверху маслом. Прогрійте духовку. Готується все це приблизно півгодини при температурі 180 градусів. Зрозуміти, що страва готова, можна дивлячись на гарбуз. Вона повинна розпадатися. А картопля буде підрум’яненим. Посипте цю смакоту зеленню і беріться за трапезу!

Незвичайний суп

Любителям оригінальних страв присвячується! В гарбузі в духовці готується велика кількість продуктів. Такий суп ви точно не пробували!

d6b35aee30e1c9da09f274cf53368e43 Гарбуз у духовці рецепт першого або другого незвичайного стравиІнгредієнти

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Розмарин – 3 гілочки
  • Твердий сир – 1 шматочок
  • Плавлений сир – 2 ст. ложки
  • Часник – 1 зубок
  • Бульйон м’ясний – 2 гуртки
  • Спеції

Спосіб приготування

У чистої гарбуза зрізаємо верх і прибираємо всередині насіння, які можна підсмажити і поставити на стіл під час трапези. Всередину гарбузового овоча кладемо порізану цибулю, цілий зубок часнику і розмарин. Заливаємо бульйон, виливаємо туди плавлений сир і насипаємо спеції. Добре розмішати і накрити відрізаною частиною.

Включити духовку. Ставимо суп в гарбузі в духовку на застелений пергаментом лист і печемо 45 хвилин при 190 градусів. Якщо у вас невеликі гарбуза, то можна тушкувати 2 супчика. Коли суп буде готовий, м’якоть всередині потрібно відокремити невеликими частинами ложкою прямо всередину. Розлити по порціях і додати тертий сир.

Приємного апетиту!

Гарбузове насіння теж дуже корисні. З них роблять цінне масло, борошно, а також застосовують у медицині. Будинки насіння можна трохи підсушити і вживати в їжу.

Гарбуз з часником

Іноді просто хочеться запекти її, і нічого зайвого. Вам сподобається гарбуз у духовці з часником, яку можна їсти зі сметаною.

 

812d55399a5d8d9e46ecd84901a88977 Гарбуз у духовці рецепт першого або другого незвичайного стравиІнгредієнти

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Часник – 2-4 зубчики
  • Оливкова олія – 2 стіл. ложки
  • Сіль

Спосіб приготування

Обов’язково розігрійте духовку перед закладанням до 200 градусів. «Ягідку» помити, розрізати, видалити насіння. Порізати невеликими скибочками і покласти на вистелений фольгою лист для запікання шкіркою вниз. Її зчищати не потрібно, т. к. поїдаючи гарбуз, можна буде просто відскрібати ложкою ніжну м’якоть з шкірки. Очистити часник і подрібнити. Посипати зверху на шматочки, полити олією і посолити. Запікати 40 хвилин. Неймовірно смачно!

Гарбуз по-італійськи

Цікаві рецепти з гарбуза, запеченої в духовці, є не тільки в нашій рідній країні, але і в багатьох інших країнах, наприклад, в Італії. Спробуйте рецепт з продуктами родом з цієї країни.

f4751738b7d054cc289725601597f175 Гарбуз у духовці рецепт першого або другого незвичайного стравиІнгредієнти

  • Гарбуз – 1 шт.
  • Салямі «Віденська» – 100 гр.
  • Сир Моцарелла – 100 гр.
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • Солодкий перець – 1 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Часник – 3 зубчики
  • Молоко – ¼ склянки
  • Масло рослинне – 1 стіл.ложка
  • Сіль, перець, базилік

Спосіб приготування

Чистий гарбуз порізати на дві частини. Вичистити ложкою насіння. Помістити гарбуз на деко. Трохи вирізати м’якоть для гасіння і порізати. Солодкий перець порізати кубиком. Цибулю крупно нарізати. Налити на сковороду олію і тушкувати все нарізані овочі.

Салямі порізати кубиком і відправити до них. Посипати приправи. Часник пропустити через прес і також додати до овочів. Для приготування заправки в мисці слід розмішати яйця виделкою. Посолити і поперчити. Моцарелу порізати так само, як салямі і додати до яєць. Налити молоко. Тепер змішати заправку і вміст сковороди. Добре перешкодити і наповнити половинки гарбуза. Поставити в духовку, розігріту до 170 градусів на 35-40 хвилин. Фаршировану гарбузика прикрасити зеленню.

Італійці вважають їжу святом життя. Так що ми самі можемо влаштувати собі свято кожен день!

М’ясо в гарбузі

Помаранчеве диво в духовці з наповненням можна запікати повністю, використовуючи її як горщика. Продукти обмінюються своїми смаковими якостями, в результаті виходить кулінарний шедевр, пробуючи який всі хочуть добавки. М’ясо в гарбузі в духовці виходить дуже м’яким, соковитим і ароматним. Використовувати можна будь-яке м’ясо.

7cf9212b008bfcce4b0d5e23d4826eeb Гарбуз у духовці рецепт першого або другого незвичайного стравиІнгредієнти

  • Тиквіна – 1 шт.
  • Яловичина – 1 кг
  • Цибуля – 2 шт.
  • Зелень сушена або свіжа
  • Масло рослинне – кілька стіл. ложок
  • Сіль – за смаком

Спосіб приготування

У вимитої гарбузики верх зрізати так, щоб згодом їм закривати, як кришкою. Всередині ложкою вичистити насіння. Любителі пряного смаку можуть зсередини натерти сіллю і перцем. Яловичину і цибулю крупно порізати і поставити смажити до золотистої скоринки.

Посипати у м’ясо зелень і начинити цим нашу велику ягоду. Закрити зверху «кришкою» з ніжкою. Розігріти духовку до 200 градусів і відправити туди на аркуші гарбуз. Запікати її слід 1 годину. До гарбузі з м’ясом чудово підійде салат з овочів з майонезом.

Насолоджуйтеся стравою!