Гарбуз у духовці рецепти для щоденного різноманітності меню

Загрузка...

Особисто я звикла, що з гарбуза готуються солодкі страви – рисова каша на молоці, дріжджові пиріжки або солодкий пиріг. Але живучи в Італії, довелося спробувати, а потім і готувати, численні солоні страви з цього овочу – різотто, макарони, кальцоне (закритий пиріг) з пармезанським сиром. Тому сьогодні на вечерю незвичайне блюдо — гарбуз у духовці з м’ясом.

М’ясо в горщику з гарбуза

По цьому рецепту свинина готуватися всередині гарбуза в духовці – виходить дуже ароматне і смачне блюдо. Для його приготування необхідно підібрати невелику круглу гарбуз без видимих зовнішніх пошкоджень – її ми будемо використовувати як посуд для приготування страви. Отже, вибравши відповідний овоч, добре помийте його, гострим довгим ножем зріжте верхню частину і відкладіть її в сторону. З середини гарбуза вийміть все насіння і зріжте трохи м’якоті, яка потрібна для страви інші інгредієнти:

  • свинина – 500 гр.bcce3629736384570246e672aa9c44a6 Гарбуз у духовці рецепти для щоденного різноманітності меню
  • шпиг або копчена грудинка – 100 гр.
  • цибулина – 1 шт.
  • помідори – 2 шт.
  • морква – 1 шт.
  • оливкова масло – 50 гр.
  • сіль, перчик і спеції – за бажанням
  • лавровий лист – 2 – 3 шт.
  • будь-яка зелень – за смаком

Нарізаємо цибулю на півкільця і починаємо обсмажувати на оливковій олії, туди ж кладемо порізану на кубики моркву, шпиг або копчену грудинку теж порізані і злегка обсмажуємо. В кухонну миску кладемо нарізану на довільні шматочки свинину, гарбуз, помідори, обсмажені овочі, сіль і мелений перчик, все добре перемішуємо.

На деко викладаємо лист паперу для духовки, на який ставиться гарбуз, наповнена свининою з овочами і лавровим листом. В нагрітій духовці до 180 градусів це страва має запікатися не менше 60 хвилин. Потім духовку вимикаємо, накриваємо зрізаною з гарбуза кришкою і тримаємо ще 60 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Курячі фрикадельки в томатному соусі

При подачі на стіл, приготовлена гарбуз зі свининою в натуральному горщику посипається будь дрібно нарізаною зеленню.

 

Шпиг або копчену грудинку я додаю у всі солоні страви з овочем – вони підсилюють смак і дають додатковий аромат.

М’ясо цілком з гарбузом

24c7556d6628a72198792f87489eef08 Гарбуз у духовці рецепти для щоденного різноманітності менюЗ гарбузом в якості гарніру можна запікати також м’ясо цілком. Для цього можна брати шийну частину – вона більш жирна і готову страву не буде сухуватим.

Для його приготування знадобляться такі продукти:

  • м’ясо свинини – 600 гр.
  • гарбуз – 600 гр.
  • часник і цибуля – за смаком
  • спеції, які любите
  • сіль – за необхідності
  • оливкова масло – 50 гр.
  • винний оцет – 50 гр

Для страви «Свинина з гарбузом» необхідно попереднє замочування м’яса в маринаді. Тому за добу перед приготуванням змішуємо всі спеції, оцет, оливкова олія і сіль, половину відкладіть в сторону – знадобитися для гарбуза. Натріть м’ясо цьому маринадом і поставте в холодне місце для маринування.

Коли прийшов час готування, увімкніть духовку на 180 градусів, деко покладіть шматок м’яса, навколо шматочки гарбуза, змішані з сумішшю спецій, нарізаною цибулею і готуйте 50 хвилин.

Приємного апетиту!

Загрузка...