Гарнір до риби в духовці на овочевій основі зі спеціями

Загрузка...

Такі корисні овочі — ідеальний гарнір до риби. Дивовижне поєднання – риба і овочі: протеїни і вітаміни, які покращують самопочуття, піднімають настрій і попереджають старість.

Гарнір з овочів, приготованих на грилі

Гарнір роблять не тільки риби, але і до м’яса і птиці. Готування таких овочів не вимагає великих зусиль і часу, плюс до того в організм разом з протеїнами потрапляє дуже багато клітковини і вітамінів.

8e7388920da34f511a680c4cad95fec4 Гарнір до риби в духовці на овочевій основі зі спеціямиДля такого гарнір підійдуть будь-які овочі:

  • зрілий баклажан – 1 шт.
  • пружний цукіні – 2 шт.
  • перець солодкий дрібний – 1 шт.
  • помідори середніх розмірів – 3 шт.
  • гриби – 5 – 6 шт.
  • фенхель – 1 шт.
  • цибуля – 1 — 2 шт.
  • сіль, оливкову олію, бальзамічний оцет – за смаком.

Вдома у мене немає мангала, тому овочі я смажу на спеціальній сковороді-гриль. Всі інгредієнти ретельно мию і просушую паперовим рушником. Баклажани нарізаю на кружечки товщиною 0,5 см і кладу на сковорідку, смажу по 5 хвилин з кожної сторони. Поки вони готуються, нарізаю цукіні на пластинки, які потім розрізаю на 2 – 3 частини. І так по черзі кожен овоч. Помідори, якщо маленькі, можна смажити цілком, перець теж.

По мірі зняття зі сковороди готові овочі викладаю на красиве блюдо в певному порядку, злегка посипаю сіллю, поливаю оливковою олією і бальзамічним оцтом. Для поліпшення смаку, овочі можна потримати в маринаді, який цілком залежить від ваших смаків.

Найпростіший маринад – оливкова олія, часник, петрушка. До нього можна додати соєвий соус, лимонний сік, спеції або біле вино.

Картопляний гарнір

Картопля – доречна до кожного протеїнового страви

281a34b5afc4d1227a990a4bb354ee06 Гарнір до риби в духовці на овочевій основі зі спеціями

Не можна забути і про нашу всіма улюбленої картоплі, яка в будь-якому вигляді є самим смачним гарніром. Пюре чи картоплю фрі, звичайно ж, вміють готувати все, але можна і трошки поекспериментувати! Наприклад, коли підходить пора молодої картоплі з ніжною шкіркою і ароматом свіжості потрібно підібрати картоплини однакового калібру і очистити. Чистити таку картоплю трохи неприємно, але вихід з положення є – нової мочалкою з теркою, з одного боку. Достатньо злегка протерти і шкірка буде зніматися без праці.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Класичний рецепт лечо на зиму

Закінчивши процедуру, добре помийте картоплю і засипте в киплячу підсолену воду. Вариться вона всього 30 хвилин, після чого злийте всю воду, покладіть вершкове масло і дрібно нарізаний часник, потім посипте зеленню кропу і гарненько струсіть. Такий гарнір має приємний весняний аромат і підійде до будь-якої риби, запеченої в духовій шафі.

Для цього гарніру немає необхідності суворо дотримуватися рецепту: на один кг картоплі достатньо 50 – 70 гр. вершкового масла, щіпка солі і кропу і два зубчики часнику.

 

Картопля в мундирі в духовці

До запеченої в духовці будь рибі може підійти також картопля в мундирах, приготована за спеціальним рецептом. Щоб її приготувати, підготуйте такі інгредієнти:

86a3857cb0f088f40587fa0c1bb6d750 Гарнір до риби в духовці на овочевій основі зі спеціями

  • картопля середнього розміру – 6 шт.
  • вершкове масло – 50-60 гр.
  • будь-яка зелень – щіпка
  • сіль – за смаком

Картоплю добре промити, обсушити і смажити в духовці при температурі 200 градусів 45-50 хвилин, коли буде готова – вийняти з духовки, зробити на кожній картоплині розріз хрестом і злегка притиснути. Повинна утворитися ямка, в яку покладіть шматочок масла, трохи солі і присипте нарізаною зеленню. Гарнір готовий!

Овочеві гарніри

Ще один овочевий гарнір до риби з цвітної капусти (каволфиори) з бешамель. Для його приготування знадобляться такі інгредієнти:

9231aaaae67059925bdc3cb898e26f18 Гарнір до риби в духовці на овочевій основі зі спеціями

  • вилок каволфиори – 1 шт.
  • молоко – ½ літра
  • борошно – 2 столові ложки
  • масло вершкове – 20 гр.
  • сіль і перець, мускатний горіх – за бажанням
  • пармезанский тертий сир – 3 ложки

Капусту добре помийте, розкладіть на суцвіття, особливо великі порізати на частини і відваріть в підсоленій воді до напівготовності. Потім відкиньте на сито або друшляк, дайте стекти воді і остудіть. Поки капуста вариться, займемося бешамель: у посуд насипте борошно і введіть молоко маленькими порціями, додайте сіль, перець, вершкове масло і мускатний горіх. Поставте на вогонь і, постійно помішуючи, доведіть до кипіння. У форму викладіть відварені суцвіття капусти і залийте бешамель і посипте тертим пармезанським сиром. В духовці, розігрітій до 180 градусів, страва має готуватися близько 30 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Лопатка кабана у фользі виходить ніжною, смачною, ситною

Овочева закуска з баклажанів

До риби в духовій шафі приготовленої, можна додати гарнір з фаршированих овочів баклажан. Цей рецепт трохи складний, але досить смачний і вам потрібно:

fbb6a46b807d686b9e0b1b4f537a3f24 Гарнір до риби в духовці на овочевій основі зі спеціями

  • баклажани зрілі – 4 шт.
  • перець болгарський солодкий – 1 шт.
  • помідори — 300 гр.
  • цибуля – 1 шт.
  • сир твердий тертий – 200 гр.
  • петрушка – кілька стеблинок
  • сіль, перець – за необхідності
  • рослинна олія для смаження – 100 гр.

Всі овочі добре помити, цибулю нашаткувати кубиками, перець розділити на дві половинки, видалити плодоніжки, насіння і внутрішні плівки. Помідори порізати на кубики і дати стекти зайвому соку. Я роблю так: кладу їх на друшляк, насипаю трохи солі і залишаю на 30 хвилин, потім трохи віджимають. Баклажани розрізати на дві половинки і вискобліть м’якоть. Складемо всі в холодну посолену воду, щоб пішла гіркота. Тим часом починаємо обсмажувати цибулю з половиною часток часнику.

М’якоть баклажани вийняти з води, добре віджати і порізати на кубики, потім додати до смаженої цибулі і часнику, смажити кілька хвилин. Туди ж відправити помідори і перець, нарізані кубиками і згасити протягом 5 хвилин. Приберіть з вогню, додайте петрушку, посоліть, поперчіть і починайте фарширувати баклажани. Коли наповніть всі половинки, складіть їх акуратно в деко, посипте сиром і запікайте в нагрітій до 180 градусів духовці 35 хвилин.

Приємного апетиту!

Загрузка...