Гомілка в духовці рецепт ніжного м’яса, покритого золотистою скоринкою

Загрузка...

Якщо Ви задалися метою запекти в духовці смачне і корисне м’ясне блюдо, заощадивши при тому і час, і гроші, рекомендуємо звернути увагу на рецепт курячих гомілок в духовці.

Це нескладне в приготуванні страва приємно здивує багатою смакової палітри і буде чудово поєднуватися практично з будь-якими гарнірами. Важливою перевагою курятини над свининою, бараниною і навіть яловичиною є низька калорійність м’яса, насиченість білками і амінокислотами, високий вміст корисних мікроелементів. Гомілка курки в духовці — універсальне і вишукане рішення безлічі кулінарних проблем.

Як вибрати м’ясо?

204a14d7710f64390dc200944ac05c7a Гомілка в духовці рецепт ніжного мяса, покритого золотистою скоринкоюЩоб гомілка в духовці вийшла смачною та безпечною, потрібно відповідально підійти до вибору м’яса. Перше, на що слід звернути увагу, це колір. Окіст повинен бути світло-рожевим, однотонним, без плям, синців; шкірка — однорідним, щільним, без порізів і крижаної кірки. Свіже м’ясо відрізняється пружністю, на ньому не залишається вм’ятин від натискання. Запах у якісного стегенця повинен або повністю відсутні, або проявлятися зовсім слабо.

Не забудьте придивитися до умов зберігання м’яса — перевірте, чи дотримується гігієна, забезпечений належний температурний режим.

Якщо купуєте запакований продукт, зверніть увагу на цілісність упаковки і переконатися у відсутності всередині неї вологи (наявність вологи свідчить про порушення умов зберігання).

Швидкий рецепт

Якщо Ви твердо маєте намір запекти гомілка курки в духовці, а час вже піджимає, радимо відмовитися від складних і тривалих способів маринування м’яса і скористатися методикою, що дозволяє створити шедевр домашній кулінарії менш ніж за 1,5 години. Крім духовки, кухонного приладдя та ентузіазму Вам знадобляться:

  • 7c9a9ee194b8d59cc6275fd4bde56f67 Гомілка в духовці рецепт ніжного мяса, покритого золотистою скоринкоюкурячі гомілки — 1 кг;
  • вершкове масло — 30 г;
  • оливкова олія — 60 мл;
  • соєвий соус — 60 г;
  • розмарин, базилік, сіль, перець — за смаком.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Стейк з часниковим соусом

Насамперед слід промити гомілки під проточною водою, досуха обтерти паперовими рушниками і викласти на суху чисту посуд. Потім розтоплюємо вершкове масло на повільному вогні, не забуваючи помішувати. Як тільки вона стане повністю рідким, вливаємо соєвий соус і оливкове масло, змішуємо до повної однорідності.

 

У керамічну форму для запікання вливаємо готову заправку, обволікає в ній гомілки, обтираем їх спеціями і сіллю і кладемо у форму. Запікаємо страву в духовці, попередньо розігрітій до температури близько 180 градусів протягом 1 години. Раз на 10-15 хвилин відкриваємо духовку і перевертаємо гомілки лопаткою або щипчиками.

Вишукане насолоду

Удосконалити рецепт курячих гомілок в духовці, зробити їх ще соковитіше, ніжніше і витонченіший можна, приготувавши маринад. До слова, складу маринаду рекомендуємо взяти на замітку тим, хто планує підсмажити курячий шашлик і навіть м’ясо курки на грилі. Але повернемося до рецептом гомілки курки в духовці під маринадом. Перед приготуванням потрібно обзавестися такими продуктами:

  • 0b42329cf37273dcb056dd45c1a59ff4 Гомілка в духовці рецепт ніжного мяса, покритого золотистою скоринкоюкурячі гомілки — 1 кг;
  • оливкова або соняшникова олія — 50 мл;
  • винний або яблучний оцет — 75 мл;
  • цибуля — 5-6 невеликих цибулин;
  • майонез — 100 гр;
  • сметана — 100 гр;
  • вершки — 50 гр;
  • яблука — 1-2 шт.;
  • асорті спецій для м’яса — 1 ч. л.;
  • сіль, перець — за смаком;
  • сир — за бажанням.

Тепер можна приступати. Промиваємо і витираємо насухо курячі ніжки. В окремій мисочці змішуємо майонез, сметану, вершки, спеції, сіль і перець до однорідної маси, додаємо нарізану тонкими півкільцями цибулю, вливаємо оцет. Ретельно перемішуємо. Залишилося налити 2/3 готового маринаду у змащену форму для запікання і розкласти в ньому гомілки. Проміжки між гомілками заповнюються шматочками яблук, зверху страву можна посипати цибулею або 3-4 столовими ложками тертого сиру.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Класичний салат Провансаль

Запікати при температурі 180-200 градусів в попередньо розігрітій духовці від 45 хвилин до 1 години. Раз в 20 хвилин на деко слід підливати маринад з залишилася третини.

Подаємо до столу

Блюдо в поєднанні з сиром, свіжими овочами або салатами на їх основі відмінно підійде для щільного сніданку. Якщо ж його місце — на обідньому столі або святковому вечері, слід передбачити відповідний гарнір.

Запечена в духовці куряча гомілка відмінно поєднується з вареною картоплею, пюре, але не з смаженою картоплею. Чудовим вибором стануть макаронні вироби, особливо — спагетті з ніжним негострим соусом. Можливе використання в якості гарніру круп, однак вони дещо применшують смакові якості м’яса. Категорично не рекомендується поєднувати блюдо з фруктами або бобовими.

Гомілка в духовці — неабияк блюдо, здатне повною мірою розкрити кулінарний талант господині (або господаря). А барвистість його аромату і багатство смаку по достоїнству оцінять всі домочадці.

Загрузка...