Гречка з куркою в духовці – царський блюдо на кожен день.

Яка звична і поширена птах у нашій кухні – курка і крупи – гречка. Вони дуже смачні! А гречка з куркою в духовці особливо смачніше. Ця страва може бути звичайною, повсякденною їжею, а може і прикрасити святковий стіл. Особливою родзинкою стане зверху натертий сир. Рум’яна, ніжна сирна скоринка не дозволить випаруватися насиченому соку, яким просочиться розсипчаста гречана каша. Курочка під нею не висохне, а її шкірка залишиться м’якою. Зовні ж готове блюдо буде нагадувати оригінальний курино-гречаний торт, це буде справжня запіканка з гречки з куркою.

Як готувати

М’ясо курки готують в духовій шафі з будь-якими додатками. Чудово виходить, коли вона подається запечена з кашею.

Рецепт приготування нескладний. Вся підготовка займе у вас не більше 15-20 хвилин, а запікатися ця смакота буде близько години.

Для цієї страви краще брати бройлерную куру, бульйонна вийде жорсткою. Крупа потрібна ядриця, просунув або пластівці не підійдуть. Не використовуйте «сирний продукт» — він розтечеться і на поверхні запіканки не вийде скоринки, страва буде зіпсовано.

Потрібен хороший твердий сир, типу російського або вершкового, тоді з сиром в духовці нічого поганого не трапиться.

Інгредієнти

5c07a65040d72c89fa493a17816987f6 Гречка з куркою в духовці – царський блюдо на кожен день.Отже, нам знадобляться :

  • гречана крупа – 0,5 кг
  • курячі стегенця – 1 кг
  • твердий сир – 100-150 грам
  • цибулина – 200 грам
  • сметана – 1 стакан
  • часник – 4-5 зубчиків
  • рослинне масло – 1-2 столові ложки
  • приправи, сіль – за смаком. В якості приправи підійде хмелі-сунелі.

Покрокова інструкція

Змащуємо рослинним маслом форму, викладаємо туди рівним шаром промиту підсушену гречку.

Ріжемо кубиками цибулю викладаємо на гречку.

Продавлюємо часник, змішуємо з сіллю і натираємо цією сумішшю помиту, просушену курку. Курятину викладаємо на гречку.

Рівномірно посипаємо приправами. Зверху змащуємо сметаною.

По краю форми тонкою цівкою влити склянку води.

 

На крупній тертці натерти твердий сир, рівномірно викласти на курку.

Пекти при температурі 180-200 градусів годину.

Після приготування форму відразу ж дістати з духовки, щоб сирна скоринка не розмокла.

Ваша курочка з сиром і гречей готова! Можна прикрасити зверху зеленню.

Фарширована курка

Святкова гречка з куркою в духовці вийде і іншим способом.

  • 5e36ae638a997063c7a90791a0425bb1 Гречка з куркою в духовці – царський блюдо на кожен день.візьміть свіжу або охолоджену цілу тушку курки вагою 1,5 кг
  • стакан гречки полусваренной
  • цибулина
  • морква – 1 шт.
  • спеції
  • рослинна олія – 2 столові ложки
  • сметана – півсклянки.

Покрокова інструкція

На рослинному маслі згасити овочі і змішати з гречкою.

Видаліть у тушки зайвий жир і хвостик.

Отриману суміш викласти в тушку курки.

Тушку змастити сметаною і спеціями — для отримання рум’яної скоринки.

Запікайте при температурі 180-200 градусів приблизно годину.

Ваша курка з гречкою в духовці готова!