Гречка з куркою в духовці – царський блюдо на кожен день.

Загрузка...

Яка звична і поширена птах у нашій кухні – курка і крупи – гречка. Вони дуже смачні! А гречка з куркою в духовці особливо смачніше. Ця страва може бути звичайною, повсякденною їжею, а може і прикрасити святковий стіл. Особливою родзинкою стане зверху натертий сир. Рум’яна, ніжна сирна скоринка не дозволить випаруватися насиченому соку, яким просочиться розсипчаста гречана каша. Курочка під нею не висохне, а її шкірка залишиться м’якою. Зовні ж готове блюдо буде нагадувати оригінальний курино-гречаний торт, це буде справжня запіканка з гречки з куркою.

Як готувати

М’ясо курки готують в духовій шафі з будь-якими додатками. Чудово виходить, коли вона подається запечена з кашею.

Рецепт приготування нескладний. Вся підготовка займе у вас не більше 15-20 хвилин, а запікатися ця смакота буде близько години.

Для цієї страви краще брати бройлерную куру, бульйонна вийде жорсткою. Крупа потрібна ядриця, просунув або пластівці не підійдуть. Не використовуйте «сирний продукт» — він розтечеться і на поверхні запіканки не вийде скоринки, страва буде зіпсовано.

Потрібен хороший твердий сир, типу російського або вершкового, тоді з сиром в духовці нічого поганого не трапиться.

Інгредієнти

5c07a65040d72c89fa493a17816987f6 Гречка з куркою в духовці – царський блюдо на кожен день.Отже, нам знадобляться :

  • гречана крупа – 0,5 кг
  • курячі стегенця – 1 кг
  • твердий сир – 100-150 грам
  • цибулина – 200 грам
  • сметана – 1 стакан
  • часник – 4-5 зубчиків
  • рослинне масло – 1-2 столові ложки
  • приправи, сіль – за смаком. В якості приправи підійде хмелі-сунелі.

Покрокова інструкція

Змащуємо рослинним маслом форму, викладаємо туди рівним шаром промиту підсушену гречку.

Ріжемо кубиками цибулю викладаємо на гречку.

Продавлюємо часник, змішуємо з сіллю і натираємо цією сумішшю помиту, просушену курку. Курятину викладаємо на гречку.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Картопля, запечена в духовці з шинкою

Рівномірно посипаємо приправами. Зверху змащуємо сметаною.

По краю форми тонкою цівкою влити склянку води.

 

На крупній тертці натерти твердий сир, рівномірно викласти на курку.

Пекти при температурі 180-200 градусів годину.

Після приготування форму відразу ж дістати з духовки, щоб сирна скоринка не розмокла.

Ваша курочка з сиром і гречей готова! Можна прикрасити зверху зеленню.

Фарширована курка

Святкова гречка з куркою в духовці вийде і іншим способом.

  • 5e36ae638a997063c7a90791a0425bb1 Гречка з куркою в духовці – царський блюдо на кожен день.візьміть свіжу або охолоджену цілу тушку курки вагою 1,5 кг
  • стакан гречки полусваренной
  • цибулина
  • морква – 1 шт.
  • спеції
  • рослинна олія – 2 столові ложки
  • сметана – півсклянки.

Покрокова інструкція

На рослинному маслі згасити овочі і змішати з гречкою.

Видаліть у тушки зайвий жир і хвостик.

Отриману суміш викласти в тушку курки.

Тушку змастити сметаною і спеціями — для отримання рум’яної скоринки.

Запікайте при температурі 180-200 градусів приблизно годину.

Ваша курка з гречкою в духовці готова!

Загрузка...