Гриби в духовці рецепт приготування смачного і простого вечері

Загрузка...

Кожна господиня знає про те як корисні гриби. Вони містять велику кількість важливих для людини корисних елементів, а також багато речовин, які характерні продуктів тваринного походження. Тому вони мають ще одну назву «лісове м’ясо».

Вони стануть прекрасним і корисним гарніром, їх можна готувати і подавати в якості гарячої закуски. Гриби добре поєднуються з сиром, птицею або м’ясними продуктами. Їх варять, смажать або запікають у духовці. Гриби в духовці – це ситне, смачне і ароматне блюдо. Готується таке страву швидко, а смак уразить навіть найдосвідченішого гурмана.

Насамперед добре промиваємо гриби і видаляємо зайвий сміття. Якщо у приготуванні ви берете лісові гриби, то вони повинні бути свіжозібрані.

Рецепт № 1 Грибочки під сиром

Нам буде потрібно:aafd0015182c1f7355ef11edeac7c228 Гриби в духовці рецепт приготування смачного і простого вечері

  • Печериці – 300 гр.
  • Цибуля – 1 гол.
  • Часник – 2 зуб.
  • Вершкове масло – 20 гр.
  • Сир тв. – 200 гр.
  • Спеції.

Приготування:

Ретельно промиваємо печериці і відокремлюємо ніжки від капелюшка. Дрібно нарізаємо ніжки, а капелюшки не чіпаємо. Дрібно нарізаємо цибулю і часник, смажимо на вершковому масло і додаємо різані ніжки. Всі готуємо кілька хвилинок.

2c50264ddf9844dc3f01ad2b4ef24931 Гриби в духовці рецепт приготування смачного і простого вечеріГотовою сумішшю фаршируємо капелюшки грибів. Викладаємо їх у форму і ставимо в нагріту до 180°С духовку на вісім хвилин. Після закінчення часу дістаємо блюдо і посипаємо кожен капелюшок натертим сиром, запікаємо ще кілька хвилин.

Готову страву прикрашаємо подрібненою зеленню.

Такий рецепт грибів під сирною скоринкою можна назвати самим популярним рецептом у всіх господинь. Страва виходить ніжне, соковите з незвичайним ароматом. Процес приготування не займає багато часу, на підготовку інгредієнтів не витрачається багато сил, а в результаті виходить надзвичайно смачна страва.

Рецепт №2 Запечені гриби з птахом

Нам потрібно:d75c4764130857d4e6809de84664309d Гриби в духовці рецепт приготування смачного і простого вечері

  • Гриби – 500 гр.
  • Філе птиці – 400 гр.
  • Яйця – 4 шт.
  • Цибулина – 2 гол.
  • Сир твердий – 150 гр.
  • Мінеральна вода – 100 гр.
  • Майонез.
  • Сіль.
  • Приготування:

    Крок 1. Подрібнюємо цибулю. Філе ріжемо на маленькі шматочки.

    Крок 2. Змішуємо нарізані інгредієнти і обсмажуємо на сильному вогні близько семи хвилин. Додаємо трохи солі.

    Крок 3. Форму змащуємо олією і на дно кладемо обсмажену цибулю і курку.

    Крок 4. Дрібно нарізані грибочки розміщуємо у формі другим шаром.

    1d29f8475e1330f476beb6f371b62a5e Гриби в духовці рецепт приготування смачного і простого вечеріКрок 5. В тарілочці збиваємо яйця, додаємо 100 гр. мінеральної водички і знову збиваємо.

     

    Мінеральна вода допоможе зробити запечені грибочки більш пухкої консистенції.

    Крок 6. Заливаємо яєчної сумішшю підготовлене блюдо.

    Крок 7. Натираємо на тертці сир, укладаємо сирний шар у форму для запікання.

    Крок 8. Робимо тоненький майонезний шар.

    Крок 9. Відправляємо підготовлене страва запікатися в нагріту до 180°С духовку на сорок хвилин.

    Крок 10. Готові гриби в духовці рекомендується їсти гарячими і прикрасити свіжою зеленню.

    Рецепт № 3 Грибний жульєн

    Нам необхідно:

    • Печериці – 300 гр.6d9bc840fd258c74f76cf9ddb1b43784 Гриби в духовці рецепт приготування смачного і простого вечері
    • Цибуля – 1 шт.
    • Молоко – 1 ст.
    • Борошно – 1 ст. л.
    • Сир – 100 гр.
    • Майоран – 1 ч. л.
    • Вершкове масло – 2 ст. л.
    • Спеції.

    Приготування:

    Очищаємо печериці і відокремлюємо ніжки від шляпок. Все дрібно нарізаємо.

    Чистимо цибулю й ріжемо підлозі кільцями. Обсмажуємо на маслечко до м’якості. В кінці додаємо майоран.

    c0a49aca7a5df7ca1d8b7ec8957304eb Гриби в духовці рецепт приготування смачного і простого вечеріДо цибулі кладемо нарізані грибочки і готуємо ще пару хвилин. Приправляємо спеціями.

    Всипаємо борошно, все перемішуємо. Повільно вливаємо молоко, безперервно помішуючи, щоб не виникли грудочки.

    Перекладаємо гриби з соусом в підготовлену форму. Засипаємо тертим сиром.

    Запікаємо в духовці при t 200°З пів години, до утворення сирної скоринки.

    Замість майорану можна використовувати сушену петрушку. Молочко замінити вершками і тоді не потрібно використовувати борошно. Однак блюдо в цьому випадку буде жирніше.