Грінки в духовці рецепт смачної страви для всієї родини

Грінки – це смачне, натуральне і просте у приготуванні блюдо. Грінками називають обсмажені скибочки хліба, які можуть готуватися з найрізноманітнішими смаками, це можуть бути грінки зі смаком часнику, сиру або просто солоні.

Це відмінний варіант закуски, ідеально підходить практично до всіх страв. Так само вони є популярним блюдом на сніданок в одному ряду з омлетом і різноманітними кашами. Їх можна зустріти в різних кухнях світу з різноманітними варіантами назви.

Готувати грінки можна різними способами, різними видами хліба і різноманітними продуктами. У кулінарії їх підрозділяють на два види: солоні і солодкі. Солодкі ідеально підходять для сніданку, а солоні більше підійду для різноманітних напоїв.

Для приготування смачних грінок краще всього брати цілий хліб, а не нарізний, так як в магазині він занадто тонко нарізаний. Якщо хлібець, лежачи вдома трохи зачерствел, то він так само підійде, але на ньому не повинно бути цвілі.

Оптимальна товщина скибочок для грінок – 0,8 — 1 див. Якщо нарізати на товсті шматки, то вони довго будуть прожариваться і їх буде незручно є, а тонкі – швидше згорять і втратять свій смак.

Загрузка...

Рецепт № 1. Часникові грінки

Нам потрібно:

  • чесночные гренкиМасло сливоч. – 125 гр.
  • Часник – 4 зубчики
  • Батон або багет – 1 шт.
  • Зелень – 2 ст. л.

Приготування:

Вершкове масло повинно трошки розтанути.

Часник подрібнюємо. Зелень дрібно рубаємо.

Подрібнений часничок змішуємо з м’яким вершковим маслом і подрібненою зеленню.

Нарізаємо батон на порційні шматочки товщиною близько 0,8 – 1 див.

Отримані скибочки намазуємо готовою масою. Потім складаємо і знову у формі батона і загортаємо у фольгу.

 

Підготовлене блюдо ставимо в розігріту до 190°С духовку на 15 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Свинина з картоплею в духовці різноманітні варіанти приготування

Після закінчення часу смачні і ароматні готові грінки. Приготувати за таким рецептом часникові грінки можна швидко і використовуючи тільки найпростіші продукти. Тому якщо на кухні знайдеться не дуже свіжий батон, то його можна перетворити на неймовірно ароматну, хрустку закуску для всієї родини.

Рецепт № 2. Закусочні грінки з салатом

Нам буде потрібно:

  • Бсалат с гренкамиагет – 24 скибочки
  • Оливкова олія
  • Сіль

Для салату:

  • Цукіні – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир рікотта – 50 гр.
  • Перець чорний мелений

Приготування:

Скибочки багета змащуємо оливковою олією і розміщуємо на деку.

Нагріваємо духовку до 180°С і поміщаємо туди деко з багетом на 15 хвилин. Скибочки повинні стати золотистого кольору. Потім дістаємо їх і остуджуємо.

Цукіні миємо й нарізаємо тонкими смужками. Поливаємо цитрусовим соком і оливковою олією, приправляємо сіллю і перемішуємо.

Смажені скибочки натираємо часником з одного боку, зверху викладаємо цукіні і посипаємо натертим сиром і меленим чорним перцем.

Такі закусочні грінки з салатом потрібно подавати відразу після приготування.

Грінками називають хлібець, який поджаривался на сковорідці або запекался в духовці. Вони бувають двох видів: солодкі і пряні. Солодкі грінки в основному їдять з чаєм або кавою. Пряні подаються у вигляді закуски. Для приготування грінок беруть свіжий хлібець, але якщо раптом будинку знайшовся зачерствевший батон, він так само ідеально підійде.

Існує велика кількість варіантів приготування грінок в духовці. Це зумовлено тим, що головною складовою всіх рецептів є — хліб. Але, незважаючи на це, смак приготованого блюда може змінюватися і вдосконалюватися залежно від поєднання продуктів, а найголовніше, всі рецепти прості і легкі в приготуванні.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт дорадо в духовці: три варіанти на вимогливий смак

Приготування грінок будинку на сніданок може стати вашою доброю сімейною традицією. Таке блюдо не набридне, так як, додавши новий продукт, ви завжди отримаєте новий вишуканий смак.

Загрузка...