Грінки в духовці рецепт смачної страви для всієї родини

Загрузка...

Грінки – це смачне, натуральне і просте у приготуванні блюдо. Грінками називають обсмажені скибочки хліба, які можуть готуватися з найрізноманітнішими смаками, це можуть бути грінки зі смаком часнику, сиру або просто солоні.

Це відмінний варіант закуски, ідеально підходить практично до всіх страв. Так само вони є популярним блюдом на сніданок в одному ряду з омлетом і різноманітними кашами. Їх можна зустріти в різних кухнях світу з різноманітними варіантами назви.

Готувати грінки можна різними способами, різними видами хліба і різноманітними продуктами. У кулінарії їх підрозділяють на два види: солоні і солодкі. Солодкі ідеально підходять для сніданку, а солоні більше підійду для різноманітних напоїв.

Для приготування смачних грінок краще всього брати цілий хліб, а не нарізний, так як в магазині він занадто тонко нарізаний. Якщо хлібець, лежачи вдома трохи зачерствел, то він так само підійде, але на ньому не повинно бути цвілі.

Оптимальна товщина скибочок для грінок – 0,8 — 1 див. Якщо нарізати на товсті шматки, то вони довго будуть прожариваться і їх буде незручно є, а тонкі – швидше згорять і втратять свій смак.

Рецепт № 1. Часникові грінки

Нам потрібно:

  • 30fcc35916b24b76c2bd1738820f1edd Грінки в духовці рецепт смачної страви для всієї родиниМасло сливоч. – 125 гр.
  • Часник – 4 зубчики
  • Батон або багет – 1 шт.
  • Зелень – 2 ст. л.

Приготування:

Вершкове масло повинно трошки розтанути.

Часник подрібнюємо. Зелень дрібно рубаємо.

Подрібнений часничок змішуємо з м’яким вершковим маслом і подрібненою зеленню.

Нарізаємо батон на порційні шматочки товщиною близько 0,8 – 1 див.

Отримані скибочки намазуємо готовою масою. Потім складаємо і знову у формі батона і загортаємо у фольгу.

 

Підготовлене блюдо ставимо в розігріту до 190°С духовку на 15 хвилин.

Після закінчення часу смачні і ароматні готові грінки. Приготувати за таким рецептом часникові грінки можна швидко і використовуючи тільки найпростіші продукти. Тому якщо на кухні знайдеться не дуже свіжий батон, то його можна перетворити на неймовірно ароматну, хрустку закуску для всієї родини.

Рецепт № 2. Закусочні грінки з салатом

Нам буде потрібно:

  • Бe4ecf99748ea904deb85a39efb5040a3 Грінки в духовці рецепт смачної страви для всієї родиниагет – 24 скибочки
  • Оливкова олія
  • Сіль

Для салату:

  • Цукіні – 1 шт.
  • Сік лимона – 1 ст. л.
  • Оливкова олія – 1 ст. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Часник – 1 зуб.
  • Сир рікотта – 50 гр.
  • Перець чорний мелений

Приготування:

Скибочки багета змащуємо оливковою олією і розміщуємо на деку.

Нагріваємо духовку до 180°С і поміщаємо туди деко з багетом на 15 хвилин. Скибочки повинні стати золотистого кольору. Потім дістаємо їх і остуджуємо.

Цукіні миємо й нарізаємо тонкими смужками. Поливаємо цитрусовим соком і оливковою олією, приправляємо сіллю і перемішуємо.

Смажені скибочки натираємо часником з одного боку, зверху викладаємо цукіні і посипаємо натертим сиром і меленим чорним перцем.

Такі закусочні грінки з салатом потрібно подавати відразу після приготування.

Грінками називають хлібець, який поджаривался на сковорідці або запекался в духовці. Вони бувають двох видів: солодкі і пряні. Солодкі грінки в основному їдять з чаєм або кавою. Пряні подаються у вигляді закуски. Для приготування грінок беруть свіжий хлібець, але якщо раптом будинку знайшовся зачерствевший батон, він так само ідеально підійде.

Існує велика кількість варіантів приготування грінок в духовці. Це зумовлено тим, що головною складовою всіх рецептів є — хліб. Але, незважаючи на це, смак приготованого блюда може змінюватися і вдосконалюватися залежно від поєднання продуктів, а найголовніше, всі рецепти прості і легкі в приготуванні.

Приготування грінок будинку на сніданок може стати вашою доброю сімейною традицією. Таке блюдо не набридне, так як, додавши новий продукт, ви завжди отримаєте новий вишуканий смак.