Грудка індички у фользі, запечена в духовці

Загрузка...

Індичка відноситься до сімейства фазанових і традиція використовувати її в їжу прийшла до нас з Америки, де її готують цілком на день Подяки. Численні рецепти у вашій кулінарній книзі дозволять готувати цю птицю цілком або деякі її частини, але результат завжди один – смакота невимовна.

Філе в маринаді з кефіру

Грудка індички дуже ніжне м’ясо, не сухе, тому перед приготуванням його можна потримати деякий час у маринаді. Пропонуємо вам рецепт «Грудка індички в швидкому маринаді».

Для його приготування знадобиться:c0e6a2a8ad51d98a2380b4f3593481f8 Грудка індички у фользі, запечена в духовці

  • грудка індички – 600 гр.
  • кефір нежирний – 1 стакан
  • сік ½ лимона
  • сушені трави (орегано, чебрець і базилік) – по 1 ст. ложці
  • сіль і перець – за бажанням

Для приготування маринаду змішайте кефір з сіллю, перцем, сушеними травами і свежевыдавленным соком одного лимона. Філе помийте, розділіть на кілька шматків і на кожному зробіть поздовжні надрізи. Помістіть всі шматки в яку-небудь посуд, залийте маринадом і тримайте в холодильнику протягом 60 хвилин.

Вийнявши з холодильника, кожен шматок грудки індички загорніть окремо у фольгу таким чином, щоб при запіканні з конвертів не виходив пар, інакше м’ясо вийде сухим. У духовці, яка повинна бути нагріта до 200 градусів, готується філе грудки індички близько 40 хвилин. Рекомендуємо після того, як вимкнули духовку тримати страву ще 30 хвилин для повного прожитку ароматом спецій.

Індичка по-осінньому

Рецепти у вашу скарбничку: «Філе індички у фользі по-осінньому» готується з чорносливом і будь-якими грибами. Його ви можете приготувати в двох різних варіантах – рулетом або шматочками. Щоб приготувати рулетом необхідно грудку кількома надрізами розгорнути великий пласт: Для цього робимо глибокий горизонтальний надріз посередині, не розрізаючи навпіл. Потім розгортаємо як книжку і робимо горизонтальний надріз на кожній стороні, починаючи від середини книжки і закінчуючи майже біля самої кромки, розгортаємо. Виходить як би дві книжки, сполучені між собою.

 

Щоб приготувати шматочками, досить філе грудки поділити на кілька шматків і зробити внутрішні надрізи у вигляді кишеньок.

2add6f6403e1174bed57062d9f22c080 Грудка індички у фользі, запечена в духовціДля приготування обалденного рулету з індички у фользі вам знадобиться:

  • філе індички – 1 кг
  • гриби – 250 гр.
  • чорнослив без кісточок – 200 гр.
  • цибуля – 1 середня головка
  • олія оливкова – 50 гр.
  • часник – 2 зубчики
  • сіль, перець і спеції – за необхідності

Готуємо начинку – гриби нарізаємо на дрібні пластинки і обсмажуємо на розпеченому оливковій олії. Потім туди ж додаємо дрібно нарізані цибулю і часник. Пасеруємо 3 – 4 хвилини. Коли охолоне, змішати з нарізаним на смужки чорносливом. Грудку індички ретельно помити, висушити рушником, посипати сіллю, перцем і спеціями. Якщо вирішили робити рулет, то рівномірно розподіліть начинку по всій поверхні розрізаного пласта і акуратно загорніть.

Щоб у процесі готування рулет зберіг свою форму, обв’яжіть гарненько нитками, які перед тим, як подавати на стіл ваше блюдо, необхідно буде зняти. А якщо вирішили робити шматочки з кишеньками, достатньо запхати начинку в кожну кишеньку і розрізи закріпити зубочистками. Перед подачею їх обов’язково слід видалити з кожного шматочка.

Коли наповніть начинкою грудку, її необхідно загорнути у фольгу, викласти на деко і відправити в розігріту до 190 градусів духовку. Готується вона протягом 60 хвилин, не забувайте при цьому витягувати деко з духовки і поливати виділеним соком. Щоб отримати рум’яну скоринку в останні 10 хвилин можна включити функцію «гриль».

Запечений у духовій шафі подається індичка з будь-яким гарніром з картоплі, круп або з салатом. До страви «Філе індички у фользі» можна подати сухе біле вино.

Приємного апетиту!