Груші в слойці рецепт

65df071cf1afc341912006400cf036b6 Груші в слойці рецепт
Просто не повірите, що ці слойки з грушами готувати так само просто, як би могли їх з’їсти ваші домашні за короткий проміжок часу. Ну звичайно ж, коли справа стосується слойок – це вже смачно і не терпиться швидше їх спробувати, а от з такою начинкою вони стають набагато досконаліше у всьому…

    Основні інгредієнти:

  • Груші
  • Листкове тісто

Пропонуємо відразу два варіанти випічки, які готуються по-різному, але тим не менш, слойки виходять за своїм смачними

Слойки з грушею

d9587e5dc452697f33867c94ce6fe27e Груші в слойці рецепт

Нам знадобляться: 4 груші, трохи родзинок, невелику кількість цукрового порошку і листкове бездріжджове тісто

1. Насамперед необхідно попередньо промиті груші очистити від шкірки і видалити серцевину. Поділити кожен фрукт на два, на кожну частину зробити надрізи, покласти в міру місткості родзинки в серцевину викласти з розрізом вниз на розморожене тісто і вирізати невеликі квадрати з слойки. Поверх груші посипати цукровою пудрою.

2. Перекласти випічку в попередньо розігріту духовку і готувати при температурі 180-200 градусів приблизно 20 хвилин, поки тісто не зарум’яниться.

3. Потім випічку перекласти з духовки і дати трохи охолонути. Полити зверху трохи медом і подавати з вершковим морозивом.

Груші в листковому тісті

09cc868963b4a145f9957e1e944cee51 Груші в слойці рецепт

Інгредієнти: 4 невеликі груші, трохи кориці, 100 р. цукру, 4-6 бутонів гвоздики, 15 грамів ваніліну, листкове тісто, сік лимона і мед

1. Промити груші очистити, при цьому залишити плодоніжки. Кожен фрукт полити лимонним соком і настояти приблизно 10 хвилин.

2. У невеликій каструлі закип’ятити 2 літри води, потім додати цукор з ваніліном і гвоздику. Все перемішати і відпустити груші. Варити на помірному вогні не більше 10 хвилин, в залежності від щільності фруктів. По готовності груші перекласти з каструлі і дати відійти вологи.

3. Розморозити тісто, не розгортаючи просто розтягнути і нарізати на смужки. Акуратно, накладаючи край тіста на один одного повністю обмотати груші. Розігріти духовку до 180 градусів і випікати протягом 10 хвилин.

Готові фруктові слойки безпосередньо перед подачею полити своїм же сиропом, де відварювали груші, а так само медом.