Хрусткі овочеві котлети з начинкою

5ceeb4aa172ba394559c34ba2278c36b Хрусткі овочеві котлети з начинкою
Якщо ви бажаєте урізноманітнити ваш раціон і порядком набридли м’ясні котлети, то кращим рішенням буде приготувати овочеві котлети. А для більшого результату, було б не погано начинити їх з грибами і зеленню, а потім запекти їх. Саме так і зробимо! Повірте, в такому виконанні, котлети виходять не тільки смачні і ситні, так і корисні…

    Інгредієнти на 6 котлет:

  • Картопля – 0,5 кг
  • Борошно – 1 / 3 склянки
  • Волоські горіхи – 100 р.
  • Сіль за смаком

Для начинки нам буде потрібно: 5-6 шт. печериць; 1 пучок шпинату; 1 головка ріпчастої цибулі; Оливкова олія; Солі чорний мелений перець

Котлети з грибів і шпинату

  • У сковороду налити 2-3 столові ложки олії, розігріти і обсмажити на середньому вогні нарізану кубиками цибулю, невеликими шматками гриби і тонко порізаний шпинат. Посолити, поперчити і перемішати. Пасерувати не більше 5 хвилин або поки цибуля помітно не розм’якне.
  • Відварити картоплю звичайним способом в підсоленій воді до готовності. Ретельно розім’яти дерев’яним товкачем.
  • У пюре додати борошно, трохи посолити, налити пару столової ложки води і ретельно все перемішати.
  • Однорідну картопляну масу розділити на 6 частин і закатати в колобок. Кожну кульку розкачати, накласти грибний фарш і сформувати котлети у вигляді пиріжків.
  • Подрібнити волоські горіхи як можна дрібно, в них ґрунтовно, злегка придавлюючи обваляти овочеві котлети.
  • Включити духовку. Розігріти до 180 градусів. Випікати котлети з грибів і шпинату протягом 15-20 хвилин.

    Опціонально і найчастіше, до котлет подають картопляне пюре. Але, в нашому випадку було б не правильно до картопляного страви подавати картоплю, напевно, буде краще для такого випадку приготувати салат зі свіжих овочів, а саме з помідорів і огірків.