Яблучна пастила в духовці рецепт простий і недорогий

Ніщо так не маніла на кухню, як запах з духовки. У ній можна приготувати і смачний обід, і поживний десерт. Восени особливе велика кількість зібраного зі своєї дачі врожаю. І часто виникає питання: куди подіти таку кількість? Пропонуємо вам спосіб урізноманітнити застосування своїм яблук, частина фруктів пустити на забуту багатьма домашню пастилу.

Приготування в духовці

%name Яблучна пастила в духовці рецепт простий і недорогийНавіть якщо у вас були злегка зіпсовані яблука, не біда очищайте їх і застосовуйте у справі. Яблучна пастила є дуже корисним, смачним і солодким ласощами.

Пастила – це виключно російське блюдо. Вперше цей десерт був приготований ченцями в Коломиї в XV столітті.

Рецепт в духовці простий: візьміть приблизно 20 середніх яблук (якщо кислі це навіть добре, пастила вийде з кислинкою). Помийте, розріже на кілька частин, можна на 4-6, очистіть від серцевин, відрізати хвостики, але шкірку не зчищайте. Розкладаємо на деко і запікаємо в духовці при температурі 180-200 градусів 20-30 хвилин. Якщо окремі куточки яблук «підсохнуть», можна не переживати. Далі спеченим яблук даємо трохи охолонути і подрібнюємо їх у блендері. Можна потовкти товкачем. Небагато залишилися маленькі грудочки, але це не біда.

Якщо бажаєте, розрізані шматки яблук не можна запікати в духовці, а поварити хвилин 30 в товстостінній каструлі з додаванням 0,5 склянки води. Тушкувати на маленькому вогні, періодично помішуючи.

Далі беремо деко, расстелем на нього пергаментний папір і разлаживаем отриману масу. Шар в середньому може бути 5 мм, по краях трохи товщі.

Сушимо в духовці приблизно 2,5 години при температурі 100 градусів. Дверцята духовки потрібно відкрити, щоб краще подсыхало. Вітамінну масу можна розподілити на двох деках.

Готова пастила вийшла коричневого кольору. І хоча вона волога на дотик, липнути до рук не має, а якщо так, її потрібно ще підсушити. «Смакота» вийшла м’якою і легко відійшла від паперу. Далі нарізаємо її на смужки кулінарними ножицями, але можна це зробити і ножем. Намагайтеся не пересушувати пастилу, інакше вона буде ламкої.

 

Зберігання пастили

%name Яблучна пастила в духовці рецепт простий і недорогийТут все дуже просто: порізати на смужки, загорнути в трубочки і покласти в скляний посуд. Закрити кришкою і Ваш десерт чекає свого наступного застосування!

Якщо пастила не відходить від паперу, переверніть і змочіть пергамент. Після того, як вода вбереться, папір легко відшарується.

Величезна користь

Яблучна пастила являє собою дуже корисне блюдо. Її люблять дорослі і вона корисна дітям, навіть яким ще немає року. По-перше, в ній немає цукру, що дуже бажано для хворих на діабет. По-друге, в пастиле, приготовленої в домашніх умовах в духовці, немає всієї цієї хімії, якою годують все підряд виробники солодкої продукції. В домашній пастиле зберігаються хімічні елементи, дуже корисні для організму людини.

У ній багато вітамінів, серед яких РР і В2. Крім всього, в пастиле присутня безліч мінеральних компонентів, які прекрасно засвоюються.

Яблучне пюре, висушене в духовці, є прекрасним тонізуючим речовиною для організму. Клітковина, що міститься в пастиле, прекрасно покращує травлення і очищає кишечник від шлаків. Крім того, клітковина перешкоджає всмоктуванню та засвоєнню холестерину, що добре захищає серцево-судинну систему організму.

Так що не забувайте старих кулінарних традицій нашої доброї Русі!