Ягідний пудинг

610e5dbaa6b037e9bb779252f61597ce Ягідний пудинг
Це чудове ласощі, одне з чудових англійських десертів, в процесі приготування чого можна не обмежувати себе у фантазіях і дати волю творчості. Літнім спекотним днем, цей легкий і повітряний пудинг буде відмінним завершенням вашого святкового столу. Насолодившись їжею і цим чудовим пудингом, всі розійдуться з найкращими враженнями …

    Інгредієнти:

  • 450 мл молока
  • 60 г крохмалю
  • 1 пакетик ванільного цукру
  • 70 г цукру
  • 2 жовтки
  • 3 ст. ложки яєчного лікеру
  • 150 мл вершків
  • 450 г заморожених ягід
  • 1/4 склянки сухого вина
  • Кілька листочків м’яти
  • Сіль за смаком
    Приготування:

Крохмаль розмішати в 200 мл молока. Ванільний цукор змішати з рештою молоком, довести до кипіння, додати трохи солі і 50 г цукру. Туди ж додати крохмаль, який міститься в молоці і помішуючи довести до кипіння.

Жовтки збити з яєчним лікером і додати в гарячий, але не киплячий пудинг. Потім пудинг охолодити. Вершки збити і додати в пудинг. Отриману масу розкласти по формочках, попередньо ополоснувши їх холодною водою. Пудинг охолодити

Ягоди розморозити, викласти в сотейник, влити 1/4 частину склянки червоного сухого вина, додати 2 столові ложки цукру і проварити, помішуючи 2-3 хвилини, щоб ягідний соус почав карамелизоваться.

Остудити до кімнатної температури, викласти на тарілку. Зверху з формочок на соус перекинуть пудинг, прикрасити ягодами, листочками м’яти і відразу подавати.

При оформленні пудингу можна не обмежуватися ягодами, включіть свою фантазію. А краще всього враховуючи смак більшості, додайте те, що ви вважаєте за потрібне…