Яйця в духовці рецепт приготування оригінального і ситного страви

Загрузка...

Багато господинь вважають за краще готувати на сніданок звичайні страви з яєць – омлет, запіканка, проста яєчня і т. д. Однак, з цього продукту можна зробити смачне, поживне і корисне ласощі, яке обов’язково оцінять рідні та близькі.

c06efedd2d104ec5d71cced6ad3644d2 Яйця в духовці рецепт приготування оригінального і ситного стравиЯйця в духовці, рецепт яких включає в себе декілька компонентів, виходять ніжними і легкими. Якщо ви дбаєте про свою фігуру, спробуйте вибрати один з варіантів дієтичного страви. Заряд енергії і стрункість вам забезпечена!

Курячі яйця можна назвати універсальним продуктом, адже вони чудово поєднуються з овочами, так і з м’ясними інгредієнтами. Для того щоб приготувати ситний, але низькокалорійне блюдо в духовці, намагайтеся використовувати інгредієнти з невисокою часткою жирності, додавати поменше масла у форму для запікання. Спробуйте зробити одну із запропонованих нами варіантів сніданку або обіду.

Рецепт №1 Проста і швидка фрітатта

Цей рецепт включає в себе мінімум інгредієнтів, які знайдуться в холодильнику у будь-якої господині. Для приготування страви вам знадобляться:

  • курячі яйця – 4-5 шт.;b17454ad3040c06db43c62d84c45979f Яйця в духовці рецепт приготування оригінального і ситного страви
  • будь-ковбасний виріб – 250 гр.;
  • помідори звичайні або черрі – на-віч;
  • свіжа зелень – 1 пучок;
  • сіль, перець – за смаком;
  • олія для обсмажування продуктів.

Спочатку потрібно порізати ковбасу і помідори кружечками. Якщо ви вибрали черрі, то їх слід просто розрізати на половинки. Ковбасу викладають на попередньо розігріту сковороду і злегка обсмажують з двох сторін. Туди ж додають помідори – їх краще покласти шкіркою вгору. Через 3 хвилини сковороду знімають з вогню.

Зелень дрібно шаткують, яйця збивають в окремій мисці, додають в суміш сіль і перець. Після цього сполучають яєчну і ковбасно-овочеву основу у формі для запікання, додають зелень і ставлять у розігріту до 180 градусів духовку на 10-15 хвилин. По закінченні цього часу страву можна подавати на стіл!

Щоб зробити фритатту більш привабливою, перед відправкою в духовку її можна прикрасити помідорами і зеленню, виклавши їх поверх маси.

 

Рецепт №2 Ніжний омлет з овочами

Приготувати поживне і корисне блюдо цілком можливо, якщо запекти яйця в духовці з брокколі. Для приготування двох порцій ніжного омлету вам знадобляться:

  • курячі яйця – 2-3 шт.;3825354d65f3b67c2e231e2216beb49f Яйця в духовці рецепт приготування оригінального і ситного страви
  • нежирна сметана – пару столових ложок;
  • борошно – 2 ч. л.;
  • брокколі – 3-4 шт.;
  • сіль – за смаком;
  • трохи мастила для форм.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рисова запіканка з кольорової капусти з тюфтельками

Для цього рецепта можна використовувати як свіжу капусту, так і відварну. Щоб зробити омлет більш ніжним, краще піддати брокколі термічній обробці – досить кинути суцвіття у киплячу воду, потримати її там пару хвилин, витягнути і обдати холодною водою. Тепер можна переходити до приготування страви.

Духовку розігрівають до 190 градусів. В цей же час змішують основні компоненти (яйця, сметана, сіль, додають до них борошно і добре збивають до одержання однорідної маси. Потім беруть форми для запікання, обробляють їх маслом, викладають спочатку броколі, заливають їх яєчної сумішшю. Блюдо ставлять у духовку на 15 хвилин – за цей час омлет повинен застигнути і придбати гарний жовтуватий відтінок.

Омлет буде виглядати набагато красивіше, якщо при приготуванні використовувати фігурні форми для кексу.

Рецепт №3 Яєчня в духовці

Для приготування ще одного смачного і корисного ласощі вам знадобляться наступні інгредієнти:

  • яйця – 1 шт.;66196466c7c7eeee436930a2dde2c279 Яйця в духовці рецепт приготування оригінального і ситного страви
  • помідори та солодкий (болгарський) перець – по 1 шт.;
  • сир твердих сортів – 30-50 гр.;
  • сіль і перець – за смаком;
  • часник – 1 зубок.

Перець миють, розрізають на акуратні половинки, кладуть на лист і ставлять в духовку (180 градусів) на 10 хвилин. В цей же час дрібно нарізають часник, помідор, труть сир. Всі компоненти складаються в одну миску, заливаються яйцем, присмачуються спеціями і добре перемішуються. Отриману масу вливають у форми з перцю. Такі яйця в духовці будуть запікатися не більше 5 хвилин. Готову страву можна подавати на стіл разом з хрустким тостом.

Загрузка...