Як готується свинина з грибами в духовці? Просто і дуже смачно!

Загрузка...

Вирішили порадувати своїх близьких на святковому або навіть повсякденному вечері? Тоді, звичайно, підійде свинина з грибами в духовці. Не складна в приготуванні страва порадує будь-якого гурмана. Аромат швидко збере всіх на кухні! Ми представимо деякі варіанти приготування свинячого м’яса з допомогою духової шафи.

Свиняча вирізка з печерицями

Один з рецептів свинячої вирізки в духовці з грибами – свиняча вирізка з печерицями. Для нього нам потрібні:

  • Вирізка — півкіло;5339d604ea495fe96ccf0a8e9196bb80 Як готується свинина з грибами в духовці? Просто і дуже смачно!
  • Печериці (в якому вигляді) – 200 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт;
  • Майонез – 2 столові ложки;
  • Сир (бажано Пармезан) – 150 гр;
  • Олія рослинна – 2 столових ложки;
  • Сіль, суміш перців і базилік – за смаком.

Спочатку підготуємо мяско: помиємо, поріжемо дрібними кубиками і заправити приправами. Хай трішки пройде, поки готуємо все інше. Якщо печериці свіжі, то їх потрібно вимити, почистити і порізати тонкими пластиками. Якщо консервовані, то просто порізати.

Потім чистимо цибулька і ріжемо півкільцями. Сир натираємо, як хочеться – дрібно або крупно.

Ставимо духова шафа розігріватися до 180 градусів. Змащуємо форму маслом, викладаємо шарами: м’ясо, печериці, цибуля, сир. Випікаємо близько години.

Отримуємо ароматне м’ясо з грибами і сиром в духовці!

Інший варіант приготування вирізки

Тепер трохи інший варіант рецепта цього страви.

Інгредієнти:

  • Свинина – 600 гр;ff099aa477058dd0cbc173b05484d3ab Як готується свинина з грибами в духовці? Просто і дуже смачно!
  • Лісові гриби (можна заморожені) – 300 гр;
  • Сир (будь-який твердий) – 300 гр;
  • Майонез – 6 столових ложок;
  • Соєвий соус – 100 мл;
  • Олія – для змащування форми.

Моєму мяско і рубаємо на рівні шматочки. Поміщаємо їх у миску з соєвим соусом. Це наш маринад.

Дуже смачно виходить також свинина з білими грибами, тому не бійтеся використовувати різні сорти.

Поки м’ясце вбирає соус, готуємо начинку. Для початку моєму грибочки (якщо потрібно, розморожуємо). Потім варимо в підсоленій воді протягом півгодини. Коли приготується, виливаємо рідина з допомогою друшляка, поки залишаємо зливатися. Сир натираємо і змішуємо з майонезом. При бажанні можна видавити в отриману суміш пару зубчиків часнику.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Вафельний печиво з медом

Духовку розігріваємо до 200 градусів. У змащену форму викладаємо шарами: свинину, «начинку» і сирний соус. Випікаємо близько 40 градусів.

 

Можна різати мяско пластами і відбивати, тоді вийдуть відбивні. На кожен шматочок окремо викладається «начинка». Свинина, запечена таким чином, подається порційно, що дуже зручно.

Відбивні з помідорами

Тепер розповімо, як готується свинина з грибами і помідорами. Нам знадобиться (на 2 порції):

  • Свинячі відбивні – 2 шт;60cef2e2904d8a3d8d0f31234fec0328 Як готується свинина з грибами в духовці? Просто і дуже смачно!
  • Помідор – 1 шт;
  • Печериці – 5-6 шт;
  • Сир (будь-який твердий) – 50 гр;
  • Сіль і суміш перців – за смаком;
  • Рослинне масло – для змазування форми і для смаження грибів.

Відбивні солимо і посипаємо сумішшю перців, залишаємо просочитися хвилин на 30. В цей час миємо, чистимо грибочки і нарізаємо тонкими пластиками. Протягом десяти хвилин обсмажуємо гриби на середньому вогні. Вже запашні остуджуємо і подрібнюємо.

Помідори миємо й ріжемо так само дрібно, як і печериці. Змішуємо інгредієнти, солимо й додаємо суміш перців.

У змащену форму укладаємо м’ясо, на нього «начинку». У розігріту до 200 градусів духовку ставимо м’ясо, накрите фольгою. В цей час натираємо сир, десь через півгодини покриваємо відбивні сиром і відправляємо назад ще на 5 хвилин.

М’ясо по-французьки

У цьому рецепті свиняча вирізка готується з картоплею і грибами в духовці. Грибочки можна вибрати будь-які, але бажано свіжі (не заморожені, не консервовані).

Нам потрібні:

  • Вирізка – 600 гр;a44250ba9e0b1ee5cebe9aace7d3c329 Як готується свинина з грибами в духовці? Просто і дуже смачно!
  • Картопля – 700 гр;
  • Цибуля ріпчаста – 5 шт;
  • Гриби – півкіло;
  • Майонез – 5-6 столових ложок;
  • Сир (будь-який твердий) – 300 гр;
  • Приправи – за смаком.

Мяско миємо, ріжемо на шматки поперек волокон товщиною в 2 див. Трохи відбиваємо шматочки, щоб страва була ніжніше. Обмазуємо приправами і залишаємо.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Огірки по-корейськи рецепт

Грибочки миємо і подрібнюємо. Цибулю чистимо і ріжемо півкільцями. Обсмажуємо на сковороді з невеликою кількістю масла. Ставимо остуджуватися.

Картоплю миємо, чистимо й ріжемо на пластики приблизно півтора сантиметра завтовшки. Додаємо спеції.

Зрізаємо з м’яса весь жир, укладаємо його на дно змащеної форми. Потім весь картоплю, тільки потім м’ясні шматки, після цього решту начинку. Покриваємо майонезом і натертим сиром. Відправляємо на 40 хвилин в духову шафу, розігрітий до 200 градусів.

Свинина з картоплею готова! М’ясо з картоплею та грибами в духовці – повноцінний вечерю для всієї родини.

Приємного апетиту!

Загрузка...