Як приготувати смачні медальйони з курки в духовці

Загрузка...

Деяким господиням не дуже подобається готувати що-небудь з курячого філе в духовій шафі – страва виходить сухуватим, прісним і на вигляд не зовсім привабливим. Але, знаючи деякі кулінарні хитрощі і використовуючи незвичайні продукти, можна домогтися зворотного результату.

Страва під горіхово-лимонної шубою

Щоб приготувати сочнейшие і смачні медальйони з курки вам знадобляться такі продукти:

  • 665f91b421fa5a7ced61179f71aa4035 Як приготувати смачні медальйони з курки в духовцікурячі грудки – 3 шт.
  • мелені волоські горіхи – 185 гр.
  • кінза – пучок
  • яйце куряче – 60 гр.
  • гострий перець – 10 гр.
  • борошно для панірування – 50 гр.
  • масло рослинне – 100 гр.
  • лимон – 1 шт.
  • сіль – скільки знадобиться

Готуємо панірування: мелені волоські горіхи, гострий перець, цедра з половини лимона, дрібно нарізану кінзу змішати в мисці, а яйце збити з сіллю. Кожну курячу грудку присолити, обваляти в борошні, занурити в збитою з сіллю яйце і обваляти в готової панірувальної суміші. Потім всі грудки обсмажити в соняшниковій олії на сковороді на великому вогні.

Обсмажувати слід кожну сторону по 4 — 5 хвилин.

 

Потім їх необхідно укласти на деко і поставити в духовку, розігріту до 210 градусів, на чверть години. Поки вони знаходяться в духовці, можна приготувати часниково-лимонний майонез. На 200 гр. звичайного майонезу додати вичавлений сік з одного лимона, дрібно нарізаний зубчик часничку і цедру, зняту з половини лимона. Все гарненько перемішати. Коли куряче філе в хрусткій горіхово-лимонної скоринки готове, наріжте на шматочки, покладіть в порційні тарілки і полийте майонезом.

Японські мотиви для курячого філе

З курячого філе з додаванням японських спецій: васабі і соєвого соусу можна приготувати медальйони по-східному. Для цієї страви потрібні наступні інгредієнти:2d76dfe315a0ed199d50fafde0b3d952 Як приготувати смачні медальйони з курки в духовці

  • грудки курячі – 3 шт.
  • солодкий болгарський перець – четвертинка
  • яйця – 2 шт.
  • цибуля – 2 головки
  • авокадо – четвертинка
  • васабі – 1 ст. ложка
  • соус соєвий – 50 гр.
  • олія соняшникова – 50 гр.
  • кріп – пучок
  • сіль – скільки необхідно
  • сир твердий – 100 гр.
ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Кета в духовці рецепт простого приготування для шанувальників риби

Для приготування курячих медальйонів з японським акцентом слід зайнятися в першу чергу начинкою. Для цього цибулю дрібно ріжемо і смажимо на соняшниковій олії до готовності, додаємо кріп, васабі і соєвий соус. Все це повинно знаходиться на вогні, поки не випарується рідина. Яйця відварюємо і дрібно нарізаємо, викладаємо на тарілку, куди також кладемо обсмажену цибулю. Все добре перемішуємо.

Грудки ріжемо уздовж на пластинки, кожну з яких обсмажуємо на сильному вогні і викладаємо на деко. Зверху кладемо по одній столовій ложці начинки, по скибочці болгарського перцю і авокадо. Все це засипається сиром. Страва повинна знаходиться в духовці, розігрітій до 230 градусів, не більше 1/4 години.

Приємного апетиту!

Загрузка...