Як приготувати соус бешамель

Загрузка...

5d33481fcaac6bf7636bc44a691d0196 Як приготувати соус бешамель
Інакше цей соус ще називають білим, походження якого досі суперечливо. Але зате точно відомо, що його винайшли французи, а от ім’я автора залишився без відомим.

Ще по темі: Соус бешамель: правильний рецепт з фото

Все це пояснюється тим, що вже задовго до остаточного затвердження Бешамель, подібні соуси, з незначними відхиленнями можна було зустріти у французькій кухні повсюдно.

    Інгредієнти:

  • Молоко – 600-700 мл
  • Вершкове масло – 30-50 р.
  • Борошно – 3-4 ст. ложки
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком
  • Мелений мускатний горіх – 1/2 ч. ложки

Ще задовго до народження Бешамель, багато європейських кулінари загущали соуси за допомогою додавання пшеничного борошна. І в нинішньому вигляді, в якому ми тепер знаємо, соус Бешамель вважається дітищем і геніальним винаходом Французів

Класичний соус бешамель рецепт

У сотейнику або ж звичайній сковороді, насамперед розтоплюємо близько 50 грамів вершкове масло. Не перегреваем

0d8b9a4b3af44f02f5a485afd4ed1ad6 Як приготувати соус бешамель

Зверху накладаємо приблизно 4 столові ложки борошна і ретельно розмішуємо, при цьому розминаємо борошно в маслі за допомогою ложки

ecfd1cdd42854dd08b1dca877845528a Як приготувати соус бешамель

Готуємо на середньому вогні, поки борошно не змішається і не перетвориться в однорідну вершкову масу без грудочок. Готуємо на середньому вогні, поки борошно не змішається і не перетвориться в однорідну вершкову масу без грудочок

c0a4a868d87820d16448207095835424 Як приготувати соус бешамель

Поверх замішаної борошна в олії заливаємо молоком і інтенсивно збиваємо зручним вам способом, поки маса не загусне. Якщо порахуєте, що соус виходить дуже густим, можна додати трохи молока

829e14342241f37b14f5983dbda15d5a Як приготувати соус бешамель

Як тільки маса помітно загусне, додаємо 1/3 ч. ложки чорного перцю, стільки ж солі або трохи більше, посипаємо тертим мускатним горіхом і перемішуємо

9a48d4b7fa59a26347a2a3fd43948c33 Як приготувати соус бешамель

Потім знімемо, даємо трохи охолонути, і заправляємо соусом наші страви, наприклад Лазанью, рецепти якого ви можете знайти на нашому сайті

951ab3e3f614989e3e3105ae46195d95 Як приготувати соус бешамель

Соус бешамель готовий!

А ще, в бешамель часто додають тертий сир, який надає соусу пікантність і робить смак значно м’якше.