Як приготувати соус бешамель

Как приготовить соус бешамель
Інакше цей соус ще називають білим, походження якого досі суперечливо. Але зате точно відомо, що його винайшли французи, а от ім’я автора залишився без відомим.

Ще по темі: Соус бешамель: правильний рецепт з фото

Все це пояснюється тим, що вже задовго до остаточного затвердження Бешамель, подібні соуси, з незначними відхиленнями можна було зустріти у французькій кухні повсюдно.

    Інгредієнти:

  • Молоко – 600-700 мл
  • Вершкове масло – 30-50 р.
  • Борошно – 3-4 ст. ложки
  • Сіль і мелений чорний перець – за смаком
  • Мелений мускатний горіх – 1/2 ч. ложки

Ще задовго до народження Бешамель, багато європейських кулінари загущали соуси за допомогою додавання пшеничного борошна. І в нинішньому вигляді, в якому ми тепер знаємо, соус Бешамель вважається дітищем і геніальним винаходом Французів

Загрузка...

Класичний соус бешамель рецепт

У сотейнику або ж звичайній сковороді, насамперед розтоплюємо близько 50 грамів вершкове масло. Не перегреваем

Растапливаем масло

Зверху накладаємо приблизно 4 столові ложки борошна і ретельно розмішуємо, при цьому розминаємо борошно в маслі за допомогою ложки

Мука для соуса Бешамель

Готуємо на середньому вогні, поки борошно не змішається і не перетвориться в однорідну вершкову масу без грудочок. Готуємо на середньому вогні, поки борошно не змішається і не перетвориться в однорідну вершкову масу без грудочок

Готовим соус Бешамель

Поверх замішаної борошна в олії заливаємо молоком і інтенсивно збиваємо зручним вам способом, поки маса не загусне. Якщо порахуєте, що соус виходить дуже густим, можна додати трохи молока

Добавляем к соусу молоко

Як тільки маса помітно загусне, додаємо 1/3 ч. ложки чорного перцю, стільки ж солі або трохи більше, посипаємо тертим мускатним горіхом і перемішуємо

Добавляем к соусу соль и перец

Потім знімемо, даємо трохи охолонути, і заправляємо соусом наші страви, наприклад Лазанью, рецепти якого ви можете знайти на нашому сайті

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Куряче філе з картоплею в духовці готуємо просто, швидко і смачно

Французский белый соус

Соус бешамель готовий!

А ще, в бешамель часто додають тертий сир, який надає соусу пікантність і робить смак значно м’якше.

Загрузка...