Яловичина в духовці у фользі покроковий рецепт приготування.

Яловиче м’ясо – це не тільки смачно, але ще і неймовірно корисно. М’ясо готують різними способами, однак найбільш популярним способом вважається запікання. Для вечері з сім’єю або для свята можна приготувати апетитну страву — яловичина в духовці у фользі. Фольга зберігає всі корисні елементи, робить смак м’яса соковитим і ніжним.

Проте, щоб все було ароматним і соковитим потрібно знати деякі тонкощі в готуванні яловичини у фользі. Соковита яловичина в духовці є універсальним блюдом, яке може бути і гарячою, і холодною закускою.

Загрузка...

Яловичина з овочами

Говядина в духовке в фольгеІнгредієнти

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • цибуля – 1 головка.
  • морква – 2 шт.
  • сіль
  • спеції для м’яса
  • часник – 2-3 зубчики
  • зелень

Приготування

Моєму м’ясо обсушуємо рушником. Очищаємо від плівок, якщо вони присутні.

Очищену моркву нарізаємо невеликими брусочками. Цибулю ріжемо полуколечками. Часничок розбираємо на часточки, чистимо й нарізаємо часникові часточки скибочками.

Беремо підготовлене мяско і робимо в ньому надрізи. Нашпиговываем їх часником та морквою. Натираємо м’ясо спеціями і залишаємо промаринуватися хвилинок 10.

Говядина в духовке в фольгеЯловичина у фользі в духовці вийде ще краще якщо її промаринувати в соєвому соусі з часником, спеціями і оливковим маслом.

Готуємо форму для запікання. Застеляємо її фольгою складеної вдвічі. На фольгу викладаємо півкільця цибулі, гілочки кропу і петрушки, на «подушку» викладіть замариноване м’ясо і закрийте цибулею і зеленню ще раз. Шматочок мяса потрібно герметично упакувати у фольгу, щоб не було витікання соку.

Запікаємо в гарячій духовій шафі, розігрітій до t 190 — 200°С приблизно 45 хвилин.

Перевірити готовність страви можна з допомогою соку, якщо сік прозорий, то воно готове, якщо немає — продовжуємо випікати ще. Щоб утворилася рум’яна кірочка, то розгорніть готове мяско і полийте утворився соком, запікайте ще 10 хвилин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Рецепт пирога з яблуками в духовці варіанти улюбленої випічки

Соковита яловичина подається на стіл гарячою, попередньо порізаної на порційні шматочки зі свіжими овочами.

 

Яловичина з чорносливом

Ще один хороший рецепт, який в результаті вийде з незвичайним ароматом і смаком. Така яловича вирізка сподобається всім без винятку.

говядина в духовке в фольгеНам потрібно

  • яловича вирізка – 1 кг.
  • чорнослив – 250 гр.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • олія оливкова – 1 ст. л.
  • спеції – за смаком.

Приступаємо до готування

Замочуємо в теплій воді чорнослив. Добре промиваємо мяско й обсушуємо серветкою. Чистимо часник і нарізаємо часточками. Отриманими шматочками нашпиговываем мяско.

У масло додаємо розтерті лаврові листочки і спеції. Перемішуємо. Готовим маринадом натираємо мяско і смажимо на сковорідці декілька хвилинок, без жиру.

На лист фольги викладаємо вимочений чорнослив, на нього кладемо обсмажене м’ясо, потім знову чорнослив.

Пам’ятайте, що повна герметичність фольги дасть стовідсотковий результат.

говядина в духовке в фольгеЗакутуємо мяско у фольгу, укладаємо в форму , наливаємо трішки водички і ставимо в духовку розігріту до 220°С на півтори години.

Запечена в «духовий печі» яловичина з чорносливом порадує ваших друзів і рідних. Суворе дотримання рецептури дасть у підсумку соковите, ситне і неймовірно ароматне блюдо.

Якщо боїтеся, що готова запечена яловичина шматком виявиться сухий, то можна нафарширувати її салом або обернути в тонкі смужки бекону. Тоді страва стовідсотково вийде ніжним і соковитим.

Яловичину з чорносливом подають зі свіжими овочами, запеченою картоплею або з салатом із зелені.

Купуючи м’ясо зверніть увагу на прожилки, якщо шматочок має прожилки жовтого кольору – це вірна ознака того, що не свіжа яловичина і жорстка.

Існують різні рецепти запеченої в духовій шафі яловичини, всі вони схожі в технології приготування і трохи розрізняються інгредієнтами. Запікання яловичини – це просте, дієтичне та корисне страву, яка сподобається всім.

Якщо необхідно зберегти яловичину протягом 2 — 3 днів та так, щоб воно не засохло і залишалося ароматним, то просто помістіть його в холодильник у фользі

Загрузка...