Яловичина в духовці у фользі покроковий рецепт приготування.

Яловиче м’ясо – це не тільки смачно, але ще і неймовірно корисно. М’ясо готують різними способами, однак найбільш популярним способом вважається запікання. Для вечері з сім’єю або для свята можна приготувати апетитну страву — яловичина в духовці у фользі. Фольга зберігає всі корисні елементи, робить смак м’яса соковитим і ніжним.

Проте, щоб все було ароматним і соковитим потрібно знати деякі тонкощі в готуванні яловичини у фользі. Соковита яловичина в духовці є універсальним блюдом, яке може бути і гарячою, і холодною закускою.

Яловичина з овочами

92249a64f9d9dfcd1ce17eb02ac5cf4b Яловичина в духовці у фользі покроковий рецепт приготування.Інгредієнти

  • М’якоть яловичини – 500 гр.
  • цибуля – 1 головка.
  • морква – 2 шт.
  • сіль
  • спеції для м’яса
  • часник – 2-3 зубчики
  • зелень

Приготування

Моєму м’ясо обсушуємо рушником. Очищаємо від плівок, якщо вони присутні.

Очищену моркву нарізаємо невеликими брусочками. Цибулю ріжемо полуколечками. Часничок розбираємо на часточки, чистимо й нарізаємо часникові часточки скибочками.

Беремо підготовлене мяско і робимо в ньому надрізи. Нашпиговываем їх часником та морквою. Натираємо м’ясо спеціями і залишаємо промаринуватися хвилинок 10.

66b082aeb9474a755bb753b467810ca8 Яловичина в духовці у фользі покроковий рецепт приготування.Яловичина у фользі в духовці вийде ще краще якщо її промаринувати в соєвому соусі з часником, спеціями і оливковим маслом.

Готуємо форму для запікання. Застеляємо її фольгою складеної вдвічі. На фольгу викладаємо півкільця цибулі, гілочки кропу і петрушки, на «подушку» викладіть замариноване м’ясо і закрийте цибулею і зеленню ще раз. Шматочок мяса потрібно герметично упакувати у фольгу, щоб не було витікання соку.

Запікаємо в гарячій духовій шафі, розігрітій до t 190 — 200°С приблизно 45 хвилин.

Перевірити готовність страви можна з допомогою соку, якщо сік прозорий, то воно готове, якщо немає — продовжуємо випікати ще. Щоб утворилася рум’яна кірочка, то розгорніть готове мяско і полийте утворився соком, запікайте ще 10 хвилин.

Соковита яловичина подається на стіл гарячою, попередньо порізаної на порційні шматочки зі свіжими овочами.

 

Яловичина з чорносливом

Ще один хороший рецепт, який в результаті вийде з незвичайним ароматом і смаком. Така яловича вирізка сподобається всім без винятку.

6ae7c5d249e819cae97e3adf3036d2ee Яловичина в духовці у фользі покроковий рецепт приготування.Нам потрібно

  • яловича вирізка – 1 кг.
  • чорнослив – 250 гр.
  • лавровий лист – 4 шт.
  • часник – 5 зубчиків
  • олія оливкова – 1 ст. л.
  • спеції – за смаком.

Приступаємо до готування

Замочуємо в теплій воді чорнослив. Добре промиваємо мяско й обсушуємо серветкою. Чистимо часник і нарізаємо часточками. Отриманими шматочками нашпиговываем мяско.

У масло додаємо розтерті лаврові листочки і спеції. Перемішуємо. Готовим маринадом натираємо мяско і смажимо на сковорідці декілька хвилинок, без жиру.

На лист фольги викладаємо вимочений чорнослив, на нього кладемо обсмажене м’ясо, потім знову чорнослив.

Пам’ятайте, що повна герметичність фольги дасть стовідсотковий результат.

7d9ebd3deec53afafc61364cb67ad76f Яловичина в духовці у фользі покроковий рецепт приготування.Закутуємо мяско у фольгу, укладаємо в форму , наливаємо трішки водички і ставимо в духовку розігріту до 220°С на півтори години.

Запечена в «духовий печі» яловичина з чорносливом порадує ваших друзів і рідних. Суворе дотримання рецептури дасть у підсумку соковите, ситне і неймовірно ароматне блюдо.

Якщо боїтеся, що готова запечена яловичина шматком виявиться сухий, то можна нафарширувати її салом або обернути в тонкі смужки бекону. Тоді страва стовідсотково вийде ніжним і соковитим.

Яловичину з чорносливом подають зі свіжими овочами, запеченою картоплею або з салатом із зелені.

Купуючи м’ясо зверніть увагу на прожилки, якщо шматочок має прожилки жовтого кольору – це вірна ознака того, що не свіжа яловичина і жорстка.

Існують різні рецепти запеченої в духовій шафі яловичини, всі вони схожі в технології приготування і трохи розрізняються інгредієнтами. Запікання яловичини – це просте, дієтичне та корисне страву, яка сподобається всім.

Якщо необхідно зберегти яловичину протягом 2 — 3 днів та так, щоб воно не засохло і залишалося ароматним, то просто помістіть його в холодильник у фользі