Яловичина з картоплею в духовці. Круглий рік і без клопоту.

Загрузка...

Яке блюдо легко, без особливих хитрувань можна приготувати так, щоб воно було корисним, смачним і ситним? Найоптимальніший варіант — яловичина з картоплею, запечені в духовці. І це не тільки економить час, бо додатково не потрібно окремий гарнір. Смак і аромат м’яса, картоплі, спецій, взаємно доповнюючи і збагачуючи один одного, створюють неповторний букет яскравих, соковитих, яскравих нот.

Рецепт страви

А продукти, які знадобляться, завжди доступні, наявність його не залежить від сезону:

  • 0,5 кг яловичої вирізки;19e08c45a3e66c87ba1e5bc2a47237ca Яловичина з картоплею в духовці. Круглий рік і без клопоту.
  • 8 картоплин;
  • 2 цибулини;
  • 200 г твердого сиру;
  • 1 ст. л. рослинного масла;
  • 5 ст. л. майонезу;
  • пучок зелені;
  • 3 зубці часнику;
  • сіль, мелені перець, аніс, коріандр — за смаком.

Готуємо

769117917d432d8bc1ca6dd859386d45 Яловичина з картоплею в духовці. Круглий рік і без клопоту.Промите і обсушенное м’ясо ріжемо на невеликі шматочки і залишаємо на 20 хвилин, злегка обваляти в суміші солі і спецій. Це єдиний вид маринаду, який доречний, коли готується яловичина в духовці з картоплею з додаванням оцту готову страву буде мати надмірно різкий смак. За цей час готуємо інші інгредієнти: натираємо на середній тертці сир, подрібнюємо часник, нарізаємо вимиті і очищені картоплини кружечками або невеликими скибочками, а цибулини — тонкими півкільцями.

Вогнетривку форму з широким дном змащуємо маслом, розкладаємо м’ясо так, щоб шматки його утворили щільний шар, зверху рівномірно розподіляємо цибулю. Форму накриваємо кришкою або листом фольги і відправляємо її в розігріту до 200°С духовку на 25 — 30 хвилин. Поки м’ясо запікається, заправляємо часником майонез і дрібно рубаємо зелень.

 

Тепер дістаємо форму, зменшуємо температуру до 180° С, розкладаємо поверх цибулі скибочки картоплі, змащуємо майонезом і знову відправляємо в жарову шафу. Яловичина, запечена в духовці з цибулею та картоплею, повинна стояти там ще півгодини. За 10 хвилин до готовності робимо топинговый шар: посипаємо зеленню і сиром.de877a14b95ec6ccac6e12e91802a594 Яловичина з картоплею в духовці. Круглий рік і без клопоту.

Важливо правильно вибрати м’ясо. В ідеалі це має бути дійсно філе з усіма його властивостями: без плівок, рівномірно забарвленим, не занадто блідим (ознака хвороби тварини) і не надто яскравим (чим старіше було тварина, тим червонішою м’ясо).

Іноді роблять вибір на користь телятини, вважаючи, що страва з неї буде ніжніше, ніж з м’яса дорослої тварини. Насправді у телятині набагато менше соку, і є ризик пересушити її в процесі запікання.

Якщо готується яловичина з картоплею в духовці, рецепт не обов’язково сприймати як неухильне керівництво.

Потрібно завжди вміти імпровізувати

  • картопля доповнити влітку кабачками, восени — шматочками гарбуза або моркви;8efbb517c4bc96e434e5f28ce0db8cce Яловичина з картоплею в духовці. Круглий рік і без клопоту.
  • варіювати поєднання зелені — до традиційних кропу і петрушці додати гілочки шавлії, естрагону або розмарину;
  • на свій розсуд скласти набір спецій.

І тоді, завдяки вашим вміння і фантазії, по суті проста страва стане справжнім вишуканим частуванням.