Індичка з картоплею в духовці: рецепти для сімейного свята

В останні роки індичка користується великим попитом, поступово витісняє з кухні звичну багатьом курку. М’ясо відрізняється досить незвичайним смаком і навіть після тривалої термічної обробки залишається трохи сухуватим.

9d31bc04c44f2bbdbad5436b4f621935 Індичка з картоплею в духовці: рецепти для сімейного святаІндичка з картоплею в духовці зможе стати чудовим блюдом для урочистої вечері або просто ситного обіду. Частування можна доповнити соковитими помідорами, сиром, білими грибами або печерицями, вишуканими спеціями. Страву можна подавати окремо, зі свіжими салатними листям і легкими овочевими салатами.

Рецепти запеченої індички

Запекти індичку з картоплею можна кількома способами. Ознайомтеся з нашими рецептами, виберіть підходящий і спробуйте приготувати чудове блюдо.

Рецепт №1. Індичка з картоплею в духовці, запечена з сиром

М’ясо птиці, доповнене картоплею і помідорами, під сирним соусом виходить неймовірно смачним і ніжним. Для ласощі вам знадобляться:

  • філе – 0,8–1 кг;826c80f80cf8d478428e990efd5fccd3 Індичка з картоплею в духовці: рецепти для сімейного свята
  • картопля – 5-7 шт.;
  • томат – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • твердий сир – 100-150 гр.;
  • майонез – 50-60 гр.;
  • масло рослинне – для сковороди;
  • сіль, перець і спеції – за смаком.

Філе індички нарізати невеликими шматками, злегка відбити, обробити спеціями і сіллю. Цибулю дрібно нашаткувати. Сковороду розігріти, змастити рослинним маслом, викласти на неї м’ясо, обсмажити з двох сторін на слабкому вогні протягом 15 хвилин. Після цього, у сковороду висипають цибулю і пасерувати його разом з філе постійно помішуючи.

Картоплю чистять, варять до середньої готовності, нарізують кружальцями. Томат нарізають кільцями. Духовку розігрівають до 190 градусів, деко змащують маслом, викладають на нього шарами м’ясо, картоплю і шматочки помідорів. Зверху все щедро обробляють майонезом, посипають тертим сиром і відправляють запікати протягом 40-50 хвилин. Готовність страви визначають за станом картоплі.

Для тих хто не хоче довго возитися з підготовкою компонентів, наприклад, картоплі, можна порадити овоч натерти на крупній тертці. У такому випадку час приготування зменшиться на 10-20 хвилин.

 

Рецепт №2. М’ясо індички по-французьки

Приготувати індичку з картоплею в духовці можна й іншим способом. Для страви потрібні наступні компоненти:

  • філе або стегенця – 1 кг;4417f785d9f2380ab0623960d0deda6d Індичка з картоплею в духовці: рецепти для сімейного свята
  • картопля – 1 кг;
  • масло рослинне – 40-60 мл;
  • спеції та сіль;
  • часник – 4-5 зубчиків.

М’ясо необхідно промити, підсушити, нарізати невеликими шматочками. Картоплю очистити від шкірки, нарізати половинками, часник дрібно шаткують, додають до основних інгредієнтів. Всі приправляють перцем, спеціями, солять, додають трохи олії, щоб м’ясо було соковитим. Всі компоненти слід скласти в рукав для запікання, один кінець якого потрібно залишити відкритим (так у вас вийде апетитна рум’яна кірочка). Страва готуватиметься в духовці протягом години при 180-200 градусах.

Якщо по закінченні вказаного часу м’ясо все ще буде жорстким, то блюдо слід потримати в духовці ще 15-30 хвилин, зменшивши температуру до 150-160 градусів.

Рецепт №3. Страва з індички з грибами і картоплею

Індичку з картоплею в духовці можна зробити і з печерицями, які додадуть ласощів пікантний смак. Вам будуть потрібні:

  • індичатина – 200-300 гр.;3dd604feb7cc467608ba602542a7c265 Індичка з картоплею в духовці: рецепти для сімейного свята
  • картопля – 3-4 шт.;
  • гриби – 200 гр.;
  • моркву і цибулю – 1 і 2 шт. відповідно;
  • спеції та сіль – за смаком;
  • нежирна сметана – 100 гр.

Гриби миють, знімають шкірку, нарізують пластинками і викладають на розігріту і змащену олією сковороду. В цей же час цибулю шаткують, висипаємо його в сковороду, додаємо солі і спецій, тушкуємо протягом 5-7 хвилин, викладаємо в окрему миску. Індичку дрібно нарізають або роблять з неї фарш, м’ясо обсмажують на сильному вогні приблизно 3-5 хвилин. Після цього додають спеції, накривають сковороду кришкою і гасять на повільному вогні ще чверть години.

762b3c86156f655af37de200d7151490 Індичка з картоплею в духовці: рецепти для сімейного святаКартоплю чистять, нарізають пластинками, товщина яких не перевищує 3-4 мм. Далі робимо зажарку з другої цибулини і моркви, дрібно шаткує обидва компоненти і обсмажуючи їх на слабкому вогні. Щоб овочі не підгоріли, необхідно додати трохи води і тушкувати під кришкою.

Форму змащують маслом, викладають шарами картоплю, м’ясо, знову картопля, обробляємо всі сметаною, додаємо гриби. Після цього знову йде картопля, сметана, зажарка і знову соус. Блюдо буде готове через 50-60 хвилин томління в духовці при 200 градусах.