Кабачки з картоплею в духовці проста й ситна страва

Загрузка...

Безліч найрізноманітніших страв можна приготувати з картоплі. Картопля може бути варена, смажена, тушкована або запечена. Більшість господинь волію страви з картоплі, приготовані в духовці. Такі страви зберігають максимальну кількість корисних елементів і вітамінів.

Картоплю можна поєднувати з найрізноманітнішими продуктами. Він відмінно гармонує з овочами, рибою, м’ясом. Найбільш корисним є поєднанням овочі. Такі страви виходять дієтичними і зберігають найбільшу кількість вітамінів. Одним з найпопулярніших поєднань це кабачки з картоплею в духовці. Готуватися таке блюдо просто, швидко з використанням тільки доступних продуктів.

Рецепт № 1. Кабачки, картопля, томати

Нам потрібно:

  • 37ee3f6bab06121432650ae0da81ba59 Кабачки з картоплею в духовці проста й ситна страваКабачки – 3 шт.
  • Картопля – 4 шт.
  • Томати– 3 шт.
  • Цибуля – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Перець – 1 шт.
  • Зелень
  • Спеції

Приготування:

Очищені від шкірки кабачки, добре промиваємо та нарізаємо кубиками.

Для приготування краще всього використовувати молоді кабачки – у них м’якоть дуже ніжна, а шкірка тоненька, тому її можна не зрізати. Якщо ви використовуєте «дорослі» плоди, то з них рекомендується зрізати шкірку, щоб смак готової їжі був ніжний.

Очищену картоплю ріжемо соломкою. Перець нарізаємо точно так само. Часник, зелень подрібнюємо. Томати і цибулю ріжемо кільцями.

Підготовлені овочі з’єднайте, приправляємо спеціями, все перемішуємо.

Перекладаємо всі складові в форму промазану маслом і ставимо її в нагріту до 180°С духовку. Час готування приблизно 30 хв. Під час запікання страва кілька раз перемішуємо. Кабачки з картоплею і помідорами в духовці в результаті виходять дуже смачними, ароматними, тануть у роті.

 

Таке блюдо буде готове швидше, якщо попередньо відварити картоплю до напівготовності. Тоді все буде готове вже через 15 хвилин.

Рецепт № 2. Кабачки, картопля, бекон

Нам буде потрібно:

  • 6c9c5781e2ca5cb79c0115b18a7f9864 Кабачки з картоплею в духовці проста й ситна страваКартопля молода – 500 гр.
  • Кабачок – 2 шт.
  • Перець болг. – 1 шт.
  • Цибуля-порей – 1 шт.
  • Бекон – 200 гр.
  • Олія оливкова – 3 ст. л.
  • Спеції

Приготування:

Очищений картопля і кабачок нарізаємо кружальцями. Форму промазуємо маслом і викладаємо овочі шарами. Перший шар – картопля, потім йдуть кабачки. Кожен шар трошки присмачую спеціями.

При запіканні сирі кабачки дають багато непотрібної вологи, яка впливає на смак страви. Тому, щоб зайва волога не зіпсувала страву потрібно нарізати овочі кружальцями і кожен посипати сіллю, дати постояти 20 хвилин. Повинен виділитися весь зайвий сік, який потрібно просто злити. Потім віджимаємо кабачки – починаємо готувати.

Цибулю ріжемо півкільцями, а перець смужками. Змішуємо і перекладаємо суміш овочів третім шаром. Додаємо приправи, трохи поливаємо олією.

Бекон нарізаємо тонкими смужками і розміщуємо на овочах. Додавати бекон не обов’язково, але саме він додасть страві соковитості і зробить смак більш оригінальним.

Останній шар робимо картопляним, приправляємо його спеціями і поливаємо олією. Форму закриваємо фольгою, ставимо запікатися в духовку при температурі 200°С на 15 хвилин. Після закінчення часу знімаємо фольгу і запікаємо ще 20 хвилин до рум’яної скоринки.

Такий спосіб запікання картоплі з кабачками може стати незамінним блюдом, так як вони добре доповнюють один одного. А якщо всі ці овочі можна зібрати прямо з грядки, то страва стає ще більш смачним і доступним.