Кабачкова ікра

Загрузка...

fb3643e4340575892f256e5d31f2bc16 Кабачкова ікра
Представляємо самий універсальний і найбільш усереднений рецепт кабачкової ікри. Виходить неймовірно смачно. Таким способом ікру можна заготовити на зиму, для цього слід розкласти по банках, простерилізувати в каструлі, закатати і прибрати до кращих часів у прохолодне темне місце…

    Інгредієнти:

  • Кабачки – 1 кг
  • Помідори – 500 р.
  • Ріпчаста цибуля – 4-5 невеликі головки (400-500г)
  • Морква – 500 г
  • Часник – 5-6 зубчиків
  • Рослинна олія – 50 р.
  • Цукор – 2 ст. ложки
  • Сіль, перець – за смаком

Простий і напевно самий правильні рецепт кабачкової ікри. Спробуйте і Ви ніколи не захочете більше купувати фабричну, це ікра виходить набагато краще магазинної, адже в ній немає ні крохмалю і борошна…

Рецепт приготування ікри з кабачків на зиму

Промити, очистити і кабачки подрібнити на блендері. Також пропустити помідори. Буде краще спочатку очистити помідори від шкірки. Перелити все в більшу каструлю і поставити на невеликий вогонь тушкуватися, поки не випарується зайва рідина. В процесі періодично помішувати.

Тим часом, нарізати дрібно цибулю, пропустити через дрібну тертку моркву або прокрутити на блендері. У сковороді з олією спочатку обсмажити цибулю поки не пустить сік, потім додати моркву і пасерувати поки овочі повністю не розм’якнуть.

Далі, обсмажені овочі перекладаємо в каструлю з кабачками, перемішуємо і готуємо ще 20 хвилин. Майже готову ікру заправляємо спеціями; солимо за смаком, додаємо трохи цукру, оцет, тертий часник, також можна покласти дрібно нарізаний стручковий перець.

Зі спеціями можете поекспериментувати, не соромтеся класти цукор – це зробить кабачкову ікру ще смачніше, від невеликої кількості цукру не видужаєте. Закочувати ікру на зиму слід гарячим і виключно в стерилізовані банки.

Любителі баклажанів, можуть в зажарку покласти їх можна також додати солодкого перцю. Якщо не збираєтеся ікру закочувати, оцет можна і не класти.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  М'ясо з грибами в духовці як швидко приготувати святковий обід.
Загрузка...