Качина грудка в духовці. Рецепт простого і смачного приготування

Любите ситно і смачно поїсти? Не відстежуєте болісно свої кілограми? Тоді качина грудка запечена в духовці стане вашим улюбленим блюдом. Рецепт приготування описаний в даній статті.

Маринована в коньяку

Качина грудка в духовці вийде вишуканою і неповторною, якщо її замаринувати в коньяку з додаванням цибулі, часнику і спецій. Можна запекти на решітці, тоді гриль вийде з рум’яною, золотистою скоринкою.

2f87ec7c3142dfbd7198098b412f5f80 Качина грудка в духовці. Рецепт простого і смачного приготуванняІнгредієнти

  • Грудка качина – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Коньяк – 50 гр.
  • Петрушка – 1 пучок
  • Кінза – 1 пучок
  • Лавровий Лист – 1-2 шт.
  • Сіль, перець.

Приготування

Помийте, підсушіть грудку, зніміть шкіру і натріть сіллю і перцем. Щоб замаринувати, до коньяку додайте подрібнений часник, дрібно нарізаний цибулю, покришений лавровий лист, подрібнену зелень, сіль з перцем. Помістіть її під гніт на 6 годин.

Тепер пропитавшееся м’ясо покладіть на решітку в духовій шафі. Внизу помістіть деко, в який налийте воду. Готувати приблизно 30 хвилин, іноді поливаючи качатина цією водою для надання соковитості.

Пальчики оближеш, приємного апетиту!

 

Запечена з картоплею

Ситний і смачний вечерю чудово виходить в духовці, особливо качина грудка з картоплею. Дана частина птиці відрізняється мясистостью і відсутністю жиру. Її зручно використовувати для приготування, на відміну від цілої тушки, від якої потрібно відокремлювати жир і в якій велика кількість кісток.

5976c7325ceaacb0d01c545199ad5f4f Качина грудка в духовці. Рецепт простого і смачного приготуванняІнгредієнти

  • Грудка качина – 4 шт.
  • Картопля – 12 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Часник – 6 зубчиків
  • Майонез – 1 стіл. лож.
  • Сіль, приправи.

Приготування

Розморожені, промиті і обсохлі грудки добре посоліть і поперчіть. Лист для випікання застелити фольгою і викладіть м’ясо. Очистіть і промийте необхідні овочі. Картоплю наріжте крупною соломкою, моркву соломкою дрібніші. Цибулю поріжте пір’ям, часник на кілька частин.

Прогрійте духовку до 200 градусів. Викладайте овочі до утятине, посипте сіллю і перцем. Відправляйте в духовку і готуйте близько години. Розведіть майонез в теплій воді. Через 60 хвилин дістаньте деко і полийте «білим соусом» зверху, особливо на м’ясо, для соковитості. Надішліть запікати ще хвилин на 15.

Качатина – жирне м’ясо з домашньої птиці. Але груди – нежирна частина, за кольором сіра. Краще її не засмажувати, щоб була досить насиченою і цікавою за смаком.

Дістаньте подрумяненное блюдо, грудки розрізати навпіл і подавайте разом з картоплею. Запах ароматний, звабливий!