Качині ніжки в духовці простий рецепт для початківців хазяєчок.

Загрузка...

Запечені качині ніжки – дуже смачне, апетитне блюдо. Для цього не потрібно бути асом на кухні, як, наприклад, щоб запекти цілу фаршировану качку. Використовуючи деякі варіанти приготування в духовці, ви відчуєте себе більш впевненим кулінаром і зможете братися за більш складні замовлення своїх рідних.

Для початку розглянемо, як готувати одні качині ніжки

34de98f32731aefa313ecd3abd669f3f Качині ніжки в духовці простий рецепт для початківців хазяєчок.Візьміть 2-3 штуки. Видаліть з них зайвий жир, який потім можна використовувати для інших страв. Зробіть надрізи на шкірці, щоб при запіканні краще вытапливался жир і робив стегна рум’яними і привабливими. Тепер натріть ніжки сіллю, перцем і вашими улюбленими приправами. Загорніть в харчову плівку і залиште години на 3 вбирати спеції. А якщо ви помістіть стегна в холодильник на ніч, то буде ще краще!

Після закінчення необхідного часу дістаньте ніжки, обмийте, промокніть паперовими рушниками і відправляйте в теплий духова шафа. 150 градусів буде достатньо. Так як качине м’ясо жорсткіше курячого, запікати його слід довше. 2 години буде достатньо. Після того як пройде 1 годину, слід кілька разів полити стегенця витопленим жиром для більшої соковитості і краси. На гарнір краще подати відварену гречку або рис з чорносливом та курагою. Добре також підійде картопляне пюре.

У м’ясі качки міститься в 2 рази більше вітаміну А, ніж в будь-якому іншому м’ясі. Ось чому качатина корисна тим, у кого шкірні захворювання і є порушення зору.

Ніжки з картоплею

Качині стегенця з картоплею – класика смачної вечері. Не потрібно готувати окремо гарнір – все печеться відразу на деко. Наш рецепт ніжок з картоплею в духовці дуже вам сподобається і дозволить почути безліч компліментів від близьких людей.

 

Інгредієнти670e152139ada5ca0404f85eab2729e3 Качині ніжки в духовці простий рецепт для початківців хазяєчок.

  • Качині окосту – 2 шт.
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – 2 зубчики
  • Сіль, чорний перець

Приготування

М’ясо помийте і дайте обсохнути. Обмажте його сумішшю солі, перцю і подрібненого часничку. Залиште качині стегенця з натертими спеціями маринуватися хвилин на 30. В цей час очистіть картоплю і поріжте кружечками. Посипте сіллю і перцем.

Вистеліть деко фольгою і покладіть на нього ніжки і картоплю. Закрийте також зверху фольгою і гарненько защепіть краю. Надсилайте стегенця з картоплею в розігріту духовку на 80-90 хвилин. Виставити температуру 220 градусів. За 15 хвилин до готовності можна відігнути краї фольги, щоб всі підрум’янилося.

Дуже смачно буде з будь-яким овочевим салатом. Насолоджуйтесь!