Качка в духовці в рукаві рецепт з різними начинками або без них

Загрузка...

Качка вважається жирної птахом з-за наявності широкого шару підшкірного жиру. Але в процесі приготування в духовій шафі весь жир усмажується, а фруктові начинки надають їй божественний аромат і смак.

Простий рецепт з часником

Цей рецепт найпростіший у виконанні. Для його реалізації вам потрібно:

  • 9e12f33f254c89bc755d55d06e43b7ca Качка в духовці в рукаві рецепт з різними начинками або без нихтушка качки – 1 шт.;
  • часник – 7-8 зубчиків;
  • всілякі приправи – за необхідності;
  • рукав для запікання.

Перед запіканням тушку качки необхідно гарненько випатрати, прибрати всі колодочки, обсмалить над вогнем (це потрібно для видалення всіх мікроскопічних волосків на тушці). Потім помити і обсушити рушником. Якщо качка занадто жирна, рекомендуємо зрізати увесь жир в хвостовій частині і на шиї у птиці. Приступаємо до безпосереднього приготування тушки до запіканню.

Половину зубчиків часнику дрібно нарізаємо, змішуємо з сіллю, спеціями і натираємо всередині і зовні качку. По одному зубчику часнику запихаємо в шкіру під крилами і 2-3 зубчики всередину черевної порожнини. Наступна дія – запхати тушку в рукав, який потім міцно зав’язуємо з двох сторін і ставимо на деко в духовку, розігріту до 200°С, на дві години для готування. Коли качка в духовці майже готова, виймаємо, розрізаємо рукав і залишаємо на 10-15 хвилин для підрум’янення.

Страва з качки з яблуками і апельсинами

Цей рецепт анітрохи не складний просто всередину тушки укладаються яблука і апельсини і запікається вона в рукаві. Продукти, які потрібні для приготування качки з фруктами:

  • качка – 1 шт.;de818a1669d5103040029da50cadc641 Качка в духовці в рукаві рецепт з різними начинками або без них
  • апельсини – 4 шт.;
  • яблука – 3 шт.;
  • сіль і спеції – за бажанням;
  • мед і цукор – по 50 гр.;
  • сухе вино – 1 склянка;
  • сік з одного лимона;
  • мелені кориця, імбир та кардамон – по щіпці.

Качку обробляємо так само, як і в попередньому рецепті. Натираємо сіллю, перцем, спеціями на ваш смак. З двох апельсинів знімаємо шкіру, ділимо на шматочки, які потім ріжемо на кубики. З яблук видаляємо шкірку, насіння і ріжемо на часточки, потім посипаємо корицею, кардамоном, збризкуємо лимонним соком і 1 ст. ложкою меду. Змішуємо яблука, апельсини і заправляємо цією сумішшю черевце птиці, яке потрібно обов’язково зашити, інакше вся начинка вивалиться в процесі готування. Запихаємо пташку в рукав, зав’язуємо з двох сторін і ставимо в духову шафу (190°С) для запікання.

Поки страва готується, робимо соус: з решти двох апельсинів видавлюємо сік, додаємо цукор, трохи води і варимо на слабкому вогні близько 10 хвилин. Почекайте коли охолоне, потім слід процідити, додати імбир, вино і варити протягом 15 хвилин. Готову качку виймаємо з духовки, знімаємо рукав, прибираємо нитки і кладемо на широке блюдо, а зверху поллємо приготованим апельсиновим соусом.

 

Начинка з гречки для качки

Качка в духовці, приготовлена таким способом, дійсно шикарне святкове блюдо. Для його приготування потрібно купити полупотрошеную тушку качки на ринку. Полупотрошеная, значить, з серцем, печінкою, шлунок і внутрішній жир, вони потрібні для приготування начинки. Крім однієї качки, вам необхідні:

  • гречка – 350 грам;c5a83a2625c7363c224803d843937ab9 Качка в духовці в рукаві рецепт з різними начинками або без них
  • яблука – 2 шт.;
  • цибуля – 1 головка;
  • мед – 60-70 гр.;
  • гірчиця – 80-90 гр.;
  • вишні і сливи без кісточок – ½ кг;
  • вино червоне – ¾ склянки;
  • коріандр мелений – щіпка.

Качку обробляємо, як у попередньому рецепті, робимо неглибокі порізи по всій тушці і обмазуємо маринадних сумішшю. Вона готується так: 2/3 частини меду, гірчицю, сіль і перчик змішуємо, натираємо качку, замотуємо в плівку і тримаємо в холодильнику 12 годин. За 30 хвилин до приготування основного блюда необхідно гречку залити окропом і починайте робити начинку. Зрізаний з качки жир дрібно наріжте і смажте на сковороді, додайте нарізані потрошки, цибулю, смажте і додайте туди ж гречку, сіль, перець, коріандр. З яблук видалити шкірку і насіння, порізати на кубики, додати до готової начинки і перемішайте.

Готову начинку покладіть в черевце качки, зашейте і запхніть в рукав, який потрібно міцно зав’язати з двох сторін. Запікається птах при температурі 200°С протягом півтора годин.

Тим часом готуємо соус: 1/3 частина меду, порцію червоного сухого вина, вишні і сливи проварюємо на повільному вогні до густого стану.

За ¼ години до закінчення запікання потрібно розрізати рукав щоб качка покрилася кіркою. Коли вона готова, виймаємо їх духовки, укладаємо на красиве блюдо, прибираємо нитку, а розкладаємо начинку красивою гіркою біля качки. Коли будете подавати порційні шматки гостям, не забудьте поливати соусом.

Приємного апетиту!