Качка у фользі в духовці. Рецепти найпоширеніших способів

Загрузка...

Качка, запечена в духовці, є невід’ємною частиною святкового столу. Як чудо, манить своїм дивовижним запахом і привабливим зовнішнім виглядом. Подається або дика качка, або домашня качка. Домашня більш жирна. Дика більш жорстка і може мати «рибний» запах, від якого можна позбутися, замаринувавши качку в оцті з нарізаною цибулею. А щоб отримати її м’якою і соковитою, запечена повинна бути качка у фользі. Нижче представлений найпростіший рецепт без зайвих інгредієнтів. Отже, вам знадобиться:качка, сіль, перець.

Підготовка качки

15ae671385427db571738126013655cc Качка у фользі в духовці. Рецепти найпоширеніших способівПеред відправленням пташки в духовку, її треба підготувати. Перш за все, потрібно розморозити її природним чином, при кімнатній температурі. Уважно оглянути, обпалити або обскубти, якщо буде потрібно. Гарненько вимийте її і умочіть паперовою серветкою.

Якщо ваш чоловік-мисливець і приніс вам її ще тепленький, то тут роботи більше. Дика качка повинна бути ошпарена окропом. Так буде легше видалити пір’яний покрив. Потім слід обпалити птицю на вогні, щоб видалити дрібні пір’я і волоски. Уважно огляньте тушку на наявність дробинок і видаліть їх.

Тепер видаліть голову, лапки, кінці крил і стравохід з кишечником. Розріжте черевце і видаліть нутрощі. Добре промийте качечку. Деякі любителі полювання радять перед приготуванням потримати дику птицю в холодильнику протягом трьох днів для зникнення специфічного запаху.

Жир, що знаходиться всередині, можна вирізати, якщо боїтеся, що буде занадто жирно. Потім слід з усіх боків натерти качку сіллю і запашним перцем. Гомілки зав’яжіть ниткою. Тепер обмотайте качечку фольгою кілька разів. Зверху зробіть кілька дірочок, щоб виходив пар. Кладіть качку на деко і відправляйте дбати. Температура в духовці до 190 градусів. Після того, як пройде 2 години, качка у фользі готова. Тепер ваше завдання ефектно подати її на стіл. Покладіть качку на велике блюдо і прикрасьте кружечками цитрусових.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Відбивні зі свинини в духовці, приготовлені різними способами

Качка з яблуками

У застійні часи качка в духовці часто готувалася з яблуками. Згадаймо класичний варіант приготування пернатої.

7de5d7f2e00af06fdbf39f6267c8570e Качка у фользі в духовці. Рецепти найпоширеніших способівПісля всієї описаної вище підготовчої роботи натирайте птицю зсередини і зовні чорним перцем, корицею, висушеним імбиром і сіллю. Видавіть на неї сік з апельсина і залиште на 20 хвилин. Яблучка розріжте на часточки і видаліть насіння. Апельсин наріжте кружальцями, видаліть цедру. Начиніть тушку яблуками і апельсином з додаванням кориці і гвоздички. Зашийте черевце або заколіть зубочистками. Ніжки зав’яжіть. Зверху посипте шкіркою апельсина.

Тепер нашу повну вітамінів качечку обмотуємо рази три фольгою і кладемо на деко. Розігріти духовку до 200 градусів. Готується качка у фользі 90 хвилин і більше. Якщо вам хочеться їсти птицю з хрусткою скоринкою, то ближче до кінця часу приготування дістаньте її, розірвіть зверху фольгу і трохи розгорніть.

Щоб дізнатися, чи готова качка, зробіть у ній прокол. Якщо витік прозорий сік, можна вимкнути духовку.

 

Подавайте до качечка запечений або товчену картоплю. Приємного апетиту!

Качка по-пекінськи

Найпоширеніший спосіб запікати качку придумали китайці. У ньому обов’язково повинен бути присутній мед. На підготовку піде більше часу. Запікається качка у фользі.

Інгредієнти952356f5901069fc09defa8451ce833b Качка у фользі в духовці. Рецепти найпоширеніших способів

  • Качка – 1 шт.
  • Мед – 4 ст. лож.
  • Імбир – 1 ст. лож.
  • Оливкова олія – 1 ст. лож.
  • Соєвий соус – 5 ст. лож.
  • Сіль морська, перець чорний

Приготування

Розморожену, чисту качку обшпарте окропом. Умочіть паперовим рушником і натріть морською сіллю. У вертикальному стані (для цього можна насадити її на пляшку) помістіть в глибоку тару, а потім в холодильник на 12 годин. Після цього дістаньте качечку, обмажте всередині і зовні двома ложками меду і відправляйте так само стоячи прохолоджуватися на 12 годин.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ:  Лазанья з фаршем три варіанти запікання в духовці

Далі, дістаємо птицю, обмотуємо фольгою і покласти на решітку в духовці. Запікати будемо близько години. Під гратами деко, в який потрібно налити 1 склянку води. Духовку нагріти до 200 градусів.

Вважається, що вперше рецепт пекінської качки був описаний в 1330 році медиком і дієтологом Ху Сыхуэй, який працював при імператорському палаці.

Готуємо соус для обмазування. Змішайте імбир, масло, 4 ст. лож. соєвого соусу і перець. При закінченні вказаного часу, вийміть качку з духовки, зніміть фольгу і облийте приготованим соусом. У фользі залиште тільки гомілки і крила щоб уникнути пригорання і знову відправте на решітку, збільшивши температуру до 250. Деко тепер потрібен без води. Залишити в духовці 30 хвилин. Знову витягніть «пекинку» і повапните залишками продуктів: змішайте 2 ст. лож. меду і 1 ст. лож. соєвого соусу.

Все, качка по-пекінськи готова! Насолоджуйтеся незвичайним смаком!

Загрузка...